Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dedykowana stacja multimedialna
Autor Wiadomość
Karor 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer X 1.5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-10-2010, 02:47   Dedykowana stacja multimedialna

Witam wszystkich!

Czytuję forum od jakiegoś czasu. Jest to mój pierwszy post, więc witam wszystkich!

Tak sobie szperam po internecie i zauważyłem chyba ciekawą rzecz. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, stąd pytam się Was, czy ktoś miał już możliwość zapoznać się z tym urządzeniem:

Szukałem na forum, ale nie znalazłem żadnego wątku o tym urządzeniu, a przyznam, wygląda jak oryginał i chyba jest za niezłe pieniążki 2799 ;-)

Ktoś z Was zamontował to w swoim Miśku?

Czekam na opinie!
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 19-10-2010, 18:54, w całości zmieniany 1 raz  

DjQuest 
Mitsumaniak

Auto: Lancer SD 1,5 Invite Sport
Wysłany: 18-10-2010, 07:21   

Wszelkie odpowiedzi na Twoje pytania znajdziesz w wątku:

http://forum.mitsumaniaki...a+multimedialna

Ta "stacja" produkowane w Chinach, ma zalety i wady , cena własnego importu tańsza o połowę.

Silverrr 
Mitsumaniak
Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
Wysłany: 18-10-2010, 09:27   

No to teraz mi dałeś burzę mózgu :) Czytam, że gość kupił za 3700 do Outlandera a dla mnie z przesyłką będzie 1500zł. Napaliłem się jak szczur na otwarcie kanału :D

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 18-10-2010, 11:06   

Silverrr napisał/a:
No to teraz mi dałeś burzę mózgu :) Czytam, że gość kupił za 3700 do Outlandera a dla mnie z przesyłką będzie 1500zł. Napaliłem się jak szczur na otwarcie kanału :D

Jak ci celnicy dowalą cło jak mnie to zapłacisz 2500 za całość.

Dominik

jac 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 & Triumph Ameri
Wysłany: 18-10-2010, 21:05   

Pomijajac juz fakt ze w sposob obrzydliwy popelniles reklame zarowno sklepu jak i produktu to dodam od siebie dwie rzeczy jako ze moj kolega zalozyl tego kitajca w swoim outlanderku i :
- wyswietlacz porazka z uwagi na paramerty 800x480 to duzo za malo ;-(
- jakosc odsluchu muzyki to juz nawet nie porazka a katastrofa. porownalem z moim fabrycznym cd i z drugim RF ktore dokupilem pozniej i skala porownawcza jakas juz jest.

Reasumujac, jezeli z navigacji kozystasz czesto (kilka razy w miesiacu), masz dzieci ktore lubia ogladac folmy dvd w samochodzie to mysle ze warto, w przeciwnym razie dla mnie i wg mnie to tylko wyrzucone pieniadze w bloto sluzace tylko sciagnieciu ewentualnego "elementu" z cegla w dloni pod dom w nocy no i spojrzenia kolegow "bezcenne" ;-)

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 19-10-2010, 08:11   

Karor napisał/a:
Szukałem na forum, ale nie znalazłem żadnego wątku o tym urządzeniu

Tu jest o Lancerze:

http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

jac napisał/a:
wyswietlacz porazka z uwagi na paramerty 800x480 to duzo za malo ;-(

Uważam, że rozdzielczość jest wystarczająca, No chyba, że komuś potrzebne HD. ;-)

jac napisał/a:
jakosc odsluchu muzyki to juz nawet nie porazka a katastrofa

Nie zauważyłem, aby było gorzej niż fabryczny zestaw, a nawet jest lepiej. Ja nie mam RF.

Karor 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer X 1.5
Wysłany: 19-10-2010, 14:00   

W takim razie wielkie pardon za reklamę, chciałem wrzucić zdjęcia, by było od razu wiadomo o czym mowa.. się przeliczyłem

Właśnie czytam wątek w outlanderach, trochę się rozrósł..

Dzięki za linki do wątków.

Tobie apikus jak się sprzęt spisuje? Masz sam sprzęt, czy może podpinałeś antenę TV czy kamerkę?

Roberto_ 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer sb inv 1.8
Wysłany: 19-10-2010, 17:47   

jak byłem na przeglądzie to pytałem o ten wynalazek , facet od audio odradził i tak powiedział " kiedys kilka takich załozylismy ico chwila były reklamacje , ale jak pan tak bardzo chce to niech pan wpłaci 500 zł na jakiś dom dziecka czy inny szczytny cel to panu oddam bo kilka mi jeszcze zostało ale gwarancji nie daje ............ " tak ze dalem sobie na luz

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-10-2010, 18:25   

Roberto_, podasz gdzie? Ja jeden wezmę.

Karor, mój działa dobrze. Oczywiście ma swoje wady, ale nie mam powodów do narzekań.
Używam IGO, bo z AM są problemy (działa tylko w tle) i nie wiem jak sobie z tym poradzić.
BT działa dobrze.
Mam podłączoną kamerę.
Tuner TV mam tylko analogowy.
DVD czy DiVIXy działają.
IPod gra dobrze.

Teraz juz pewnie te zestawy mają poprawione oprogramowanie i możliwości, więc pewnie wyeliminowali część wad.

Podoba mi się, że najwięcej odradzają Ci co tego nie posiadają. :wink:

jac 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-10-2010, 19:54   

apikus napisał/a:

Uważam, że rozdzielczość jest wystarczająca, No chyba, że komuś potrzebne HD. ;-)

...........

Nie zauważyłem, aby było gorzej niż fabryczny zestaw, a nawet jest lepiej. Ja nie mam RF.

apikus no przeciez wszystko to sa subiektywne odczucia poszczegolnych uzytkownikow. Moje zdanie jest takie ze rozdzielczosc mniejsza niz 800x600 to porazka!!! Oczywiscie mozna sobie ogladac film czy navigacje z gozdzielczoscia 480x360 ale na Boga jedynego sa przeciez jakies standardy.
Jezeli zas chodzi o jakosc dzwieku to jak mowilem w fabrycznym i w RF (ktore mam w chwili obecnej) roznica jest o dobre 40% in plus.
Jednak powtorze raz jeszcze to sa indywidualne odczucia, moj Ojciec ma w samochodzie radioodtwarzacz kasetowy i mowi ze jest super :biggrin:

Jeszcze wiosna bylem nagrzany na podobny zestaw jak "krolik na fabryke marchewek" znalazlem nawet innego producenta z rozdzielczoscia 800x600 i cena juz z przesylka cos okolo 600USD jednak po odsluchaniu tego sprzetu u kolegi w outlandku dalem sobie spokoj, bardziej sobie w samochodzie cenie czysty dzwiek niz gadzety, a na te moje sporadyczne uzywanie navi to moge sobie przyssac do szyby swoja wysluzona Mante ;-)

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-10-2010, 20:34   

jac, masz rację to subiektywne odczucia. Dla mnie jest to wystarczajacy sprzęt.
Filmów nie ogladam, bo do tego mam TV w domu.

jac napisał/a:
ale na Boga jedynego sa przeciez jakies standardy.

możesz je podać? Niech wszyscy wiedzą co powinni kupować.

jac napisał/a:
roznica jest o dobre 40% in plus

Jak mierzone? Subiektywnie? :wink:

jac 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-10-2010, 20:53   

apikus zacytuje samego siebie;

"Jednak powtorze raz jeszcze to sa indywidualne odczucia....."

Jezeli w twoim przypadku sprzet ten jest fantastyczny, niepowtarzalny, jedyny i po prostu super to stary, ja sie ciesze Twoja radoscia!!!

Topic zostal zalozony zeby wyrazic swoje zdanie o tej stacji i ja powiedzialem swoje a Ty swoje, ja Ciebie nie przekonam a Ty mnie, a zreszta nawet chyba obaj nie mamy takich zamiarow :P

Kiedys moze przy okazji jakiegos zlotu moze bedzie okazja sie spotkac i popijajac zimne Debowe porownac/odsluchac sprzety i podyskutowac ;-)

ps. pomiary wszystkiego zawsze sa subiektywne dlatego wykonuje sie podczas badan cala serie ktora pozniej sie "usrednia".
Oczywiscie w przypadku mojego RF posluzylem sie najbardziej wadliwym miernikiem tzn wlasnym uchem :rolleyes:

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 19-10-2010, 21:43   

jac,
Hola hola z tymi standardami.
Full HD ma 1920x1080 przy często 60 i więcej cali. A Tobie 480x360 na 8 calach jest za mało? :) Bez jaj :shock:

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Wysłany: 19-10-2010, 21:44   

jac napisał/a:

Jeszcze wiosna bylem nagrzany na podobny zestaw jak "krolik na fabryke marchewek" znalazlem nawet innego producenta z rozdzielczoscia 800x600

A czy mógłbyś podać przykłady takich urządzeń? Pytam, bo ja się nie spotkałem z takimi o rozdzielczości większej jak 800x480 przy 7-mio calowych ekranach. Dziwi mnie też to, że taki ekran miałby proporcje 4:3, co raczej byłoby dziwne przy ekranie w formacie 2 DIN. Maks. rozdzielczość filmu DVD to 720 x 576 (w PAL) i 720 x 480 w NTSC, w obu przypadkach nie będą wyświetlane w natywnej, co oznacza, że obraz i tu i tu będzie przeskalowany i ucierpi na jakości. Moim zdaniem różnica w jakości obrazu jest znaczna w wypadku urządzeń o rozdzielczościach mniejszych, ale pomiędzy 800x480 i 800x600 aż takiej przepaści nie ma. Choć oczywiście, np. przy wyświetlaniu mapy im większa rozdzielczość, tym lepiej, to przy filmie DVD już raczej w wypadku porównywania tych dwóch nie będzie widać specjalnej różnicy.

jac 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-10-2010, 22:40   

mazin napisał/a:
jac napisał/a:

Jeszcze wiosna bylem nagrzany na podobny zestaw jak "krolik na fabryke marchewek" znalazlem nawet innego producenta z rozdzielczoscia 800x600

A czy mógłbyś podać przykłady takich urządzeń? .

uzadzenie takie ogladalem w outlanderku kolegi ktory swiezo sprowadzil je z Chin i zachecal mnie do kupna, po Twoim poscie wszedlem na strone producenta i .......fakt pojechalem wszystkie maja 800x480. :oops:
Jednak w takim razie rowniez ta przeze mnie ogladana miala ta rozdzielczosc i wg mnie porazka.

jaca71 moze to wina softu, moze tego ze ogladalismy mapy, fakt faktem ze jakosc naprawde mnie nie powalila. ;-( a wrecz zniechecila a wszystgko dopelnila jakosc dzwieku.

jako ze szczeze zachecam do NIEKUPOWANIA tego sprzetu zatem mysle ze nie potraktujecie tego jako reklame producenta i jego strony: calosc na rofaudio.com
radio z przesylka do UK ok 600USD

Odpowiedz do tematu