Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
21-03-2007, 01:40
CJ0 - Alarm + Central -> Tutorial ??

Czy chcesz HowTo Alarm + Central + Czujnik ruchu w Colcie CJ0 ?
TAK - nie bede musiał szukać, pytać.
93%
 93%  [ 45 ]
NIE - potrafie znaleźć kilka kabelków i podłączyć wszystko do kupy sam.
6%
 6%  [ 3 ]
Głosowań: 48
Wszystkich Głosów: 48

Autor Wiadomość
azydek
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2006, 19:34   CJ0 - Alarm + Central -> Tutorial ??

Witam

Jestem po trochu szczesliwym posiadaczem Colta 1996r i zabieram sie za montowanie:
-Alarm Silicon`a ULTIMATE ARS
- Centralnego zamka (tzn. siłowników bo samochod posiada CZ lecz uwalony)
- Czujniki Ruchu
- Syrenki z wlasnym zasilaniem

Zastanawiam sie czy nie zrobic z tego cos w stylu "krok po kroku".
Jesli by było zapotrzebowanie to moge sie tym zajac.
Co Koledzy Forumowicze na to?

Pozdrawiam.

zyraff85
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2006, 21:25   

tez mam cj0 i chce wcisnac alarmik bo central juz mam jak jestes chcetny opisac krok po kroku to bede wdzieczny :D
pozdrawiam!! :D

lukamar
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2006, 11:14   

Jestem za!!

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-10-2006, 08:53   

No to zrób i zamieść w dziale FAQ, decyzja należy do Ciebie, czy chcesz dać coś od siebie wszystkim na forum.
Albo napisz w tym temacie, a ja go przeniose do FAQ i wyrzucę potem z niego śmieci.

[ Dodano: 11-10-2006, 08:57 ]
już przeniosłem :)
Ostatnio zmieniony przez tomusn 11-10-2006, 21:57, w całości zmieniany 1 raz  

azydek
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2006, 21:31   

Wszystko juz pomontowane, podczas pracy fotki pstrykniete. Teraz w wolnych chwilach (ktorych tak mało) trzeba opisac, sklecic cos sensownego...

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2006, 18:32   

Ja mam CAO ale też sie nad tym zastanawiam:)

azydek
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2006, 00:09   

Witam ponownie wszystkich.

W wolnych chwilach (tj pomiedzy 22.00 a porą snu) cos tam naskrobałem. Jest to wersja robocza. Uwagi dotyczące instr. prosze nadsyłac mailem.

Mam nadzieje ze lukamar doczekałeś sie instr. Przepraszam za zwłoke ale brak czasu.

Oto link: www.alarm.oz.pl
Ostatnio zmieniony przez tomusn 19-10-2006, 07:48, w całości zmieniany 1 raz  

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 19-10-2006, 07:50   

no i super, jak patrzyłem jak mi to robił Bartek_NKM, to w C52 jest bardzo podobnie. tylko nie było ori kabli i zakładał nowe.

azydek, zmieniłem link, żeby sam działał.

azydek
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2006, 23:53   

Pod starym linkiem kryje sie dokonczona wersja pdf`a - instrukcji. Moim zdaniem to powinno wystarczyc kazdemu kto chce sam zamontowac alarm w CJ0. Jesli ktos ma jeszcze jakies pytania/sugestie - pisac maila.

Dziekuje za zainteresowanie, pozdrawiam.

konrad1704 
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Wysłany: 09-02-2007, 21:54   

mam pytanko nie na temat podlanczania alramu ale na temat jego wyboru. cze,mu akurat wybrales te alarma i ile cie on kosztowal bo wlasnie tez musze wybrac jakis alrama a nie bardzo sie na tym znam i nie wiem czym sie kierowac przy zakupie.

thx

azydek
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2007, 19:56   

165zl zaplacilem za niego ale zakupilem na Allegro w komplecie byla centralka alarmowa, czujniki ruchu, przekaznik, wiazka elektryczna, 2 piloty, syrenka z zasilaniem... nie pamietam czy cos jeszcze. Wie tylko ze w Allegro kupilem wszystko 2x taniej niz cena u elektryka w Poznaniu za sam alarm - bez czujek ruchu.

Zdecydowalem sie na Silicon`a poniewaz slyszalem o nim dosc dobre opinie. Zalozylem juz kilka alarmow i mam wyrobione zdanie na temat wszystkich Fortec, Cyklopów, MAGICAR`ów. W sumie to zastanawialem sie nad Magicar`em ale poczytalem i sporo ludzi nazekalo na ten produkt.

Do dzis chodzi wzorowo i moim zdaniem trafny wybor.

konrad1704 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-02-2007, 15:34   

mogl bys napisac ktora opcje ty wybrales bo po wpisaniu nazwy twojego alarmu wyswietlily sie alarmy o tej nazwie za 169 zlociszy i za 225 i jak na moje oko to one niczym sie nie roznia. a sam alarm bez dokupionej czujki na jakiej zasadzie wykrywa probe wlamania? i czy ten alarm ma funkcje domykania okien (zalezalo by mi na tym)bo na ten temat tez nic nie moglem znalezc. i jak bys mogl to napisz prosze jak najwiecej o tym alarmie z tego co juz zdazyles poznac w trakcie uzywania bo jest on w bardzo dobrej cenie i moze bym sie na taki zdecydowal.
slyszales cos o alarmach centuriona?

thx

azydek
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2007, 00:16   

Ja zakupilem Silicon Ultimate ASR - mozliwe ze alarm z syrenka 165zl i osobno czujka ruchu. No wiec w Allegro znalazlem najtaniej 200zl za kpl.

Jak ja kupowalem ten alarm to byly 2 opcje, a mianowicie stary i nowy pilot.

Sam "goły" alarm wykrywa włamania na podstawie "umasienie" jednego z przewodów, czyli jesli załączysz alarm i dotkniesz kabelek do masy to zaczyna wyć. Mozna zrobić z tym wiele ( ogranicza tylko wyobraźnia) - czujniki drzwi, pokrywy bagaznika, maski... mozna takze połączyć np. przez przekaźnik by działal w ten sposob ze jak straci mase to zacznie wyć alarm.
Oprucz "umasiania kabelka" jest jeszcze blokada zaplonu - czyli podpinasz przekaznik w obwod np. cewki VN, elektr. pompki paliwa itp. - jesli nie rozbroisz alarmu to obwod jest otwarty - urzadzenie nie zadziała. Odpięcie centralki nie spowoduje zamkniecie owego obwodu.

Czujnik ruchu działa na takiej zasadzie ze jedna czujka nadaje a 2`ga odbiera ultradźwięki. Wiec jesli cos stanie w polu "widzenia czujek" to zakłuci i sterowanie poda sygnał na alarm. Czułością reg. jak mocno można zakłucic "melodie ultradźwiękowoą".

Domykanie szyb to impuls masowy centralnego zamka. Czyli domykasz sobie szyby ( oraz szyberdach) impulsem zamykającym zamek.

Jesli bym mial kupic jeszcze raz jakis alarm z Allegro to pewnie jeszcze raz zdecydowal bym sie na Silicona. Ojcu w Galancie zamontowalem juz chyba z 5-6 lat temu alarm Eurosec i do dzis bez dotykania chodzi - tego szukalem do swojego Colta ale nie moglem nigdzie znaleźć ( wiem ze kiepsko szukalem). Co do Silicona to zalozenie to kwestia podprowadzenia sobie wszystkich kabelkow w jedno miejsce i polutowanie. Pilot bez wyciaganej antenki a zasieg ma spory. Wg. mnie pilot solidnie wykonany.

Centuriona nie znam wiec sie nie wypowiem. Wyglada podobnie do Magicar a tego wiele osob negatywnie ocenialo.

Pozdrawiam.

konrad1704 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-02-2007, 14:24   

dzieki azydek za wyczerpujaca odpowiedz.
a co sadzicie na temat czujek ktora lepiej wybrac na ultradzwieki czy na podczerwien?

zieli
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2007, 00:02   

a jam mam pytanie odnosnie działania alarmu mam centralny zamek z alarmem na pilota i mam taki problem ze czasami jak zamkne go z pilota to nie moge otworzyc co moze byc przyczyna(pilot sprawdzony baterie tez-nowe2)

Odpowiedz do tematu