[E55A 2.0] Uszczelka pod pokrywą zaworów plus uszczelka świe |
Autor |
Wiadomość |
Krejzi
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 16V 94r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lip 2010 Posty: 414 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 26-10-2010, 11:13 [E55A 2.0] Uszczelka pod pokrywą zaworów plus uszczelka świe
|
|
|
Przy wymianie swiec zauwazylem wyjmujac stare, ze sącale w oleju, troche poczytalem i pojawie sie na forum wzmianka o wymianie tam jakis uszczelek, znalazlem komplet w IC razem z uszczelką pod pokrywe zaworów za jakies 90zł
Co potrzebne jest mi jeszcze ? jakis silikon ? klej ? dam rade sam to zrobic ? na co musze zwrocic uwage ? |
_________________ Moj Misiek Galancik 94r. 2.0 16V SOHC
Moja muzyka --> www.krejzi.muzzo.pl |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11176 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 26-10-2010, 16:30
|
|
|
Wystarczy mieć klucz 10 mm.nasadowy.Nowe uszczelki nie potrzebują silikonu |
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 26-10-2010, 19:32
|
|
|
Na www.all-parts.pl kupisz same oringi uszczelniające gniazda świec za ok. 30 zł. Sam tam kupowałem. Po roku nadal nic nie cieknie. Wymiana to sama przyjemność. Wyciągasz stare i wkładasz nowe. |
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 27-10-2010, 15:09
|
|
|
Dobrze, by było, jakbyś przy wymianie poczyścił dokładnie miejsca, gdzie te uszczelki przylegają, zarówno na głowicy jak i na samej pokrywie. Możesz (ale nie musisz) dać cieniutką warstewkę silikonu, to nigdy nie zaszkodzi a zawsze będziesz miał parę % więcej pewności, że się nie będzie pocił (zwłaszcza po kontach - przy półokrągłym wyjściu wałka). |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
Krejzi
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 16V 94r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lip 2010 Posty: 414 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 27-10-2010, 20:51
|
|
|
super dzieki za info, jeszcze pytanie bo widze ze umnie jest mocno zasylikonowana pokrywa zaworów to pewnie albo bede musial zasylikonowac na nowo albo uszczelke tez ? a jak tak to jaki sylikon ?
I jeszcze czy zeby zdjac pokrywe trzeba wykrecic najpierw swiece ? czy mozna na wkreconych ? ( wiem ze do wymiany uszczelki swiece trzeba wykrecic ) |
_________________ Moj Misiek Galancik 94r. 2.0 16V SOHC
Moja muzyka --> www.krejzi.muzzo.pl |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 27-10-2010, 23:53
|
|
|
Krejzi napisał/a: | widze ze umnie jest mocno zasylikonowana pokrywa zaworów to pewnie albo bede musial zasylikonowac na nowo albo uszczelke tez ? | Raczej też. Krejzi napisał/a: | a jak tak to jaki sylikon ? | Wysokotemperaturowy. Najlepiej czarny i nakładaj baaardzo cieniutką warstwę i tylko na głowicę. Tak cieńką, że będziesz przez nią widział powierzchnię, na którą ją nakładasz. Krejzi napisał/a: | I jeszcze czy zeby zdjac pokrywe trzeba wykrecic najpierw swiece ? | Nie. Krejzi napisał/a: | czy mozna na wkreconych ? | Można. Krejzi napisał/a: | wiem ze do wymiany uszczelki swiece trzeba wykrecic | Nie trzeba wykręcać świec do wymiany żadnej uszczelki tylko zdjać przewody zapłonowe (fajki) ze świec. |
|
|
|
 |
|