[1G 90-94] tylnia wycieraczka |
Autor |
Wiadomość |
Frędzel
Forumowicz tylko wysokie obroty

Auto: ACCORD CL7 K20A6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-10-2010, 17:42 [1G 90-94] tylnia wycieraczka
|
|
|
Witam!
Czy da się jakoś ustawić tylną wycieraczkę z pionu na poziom? I czym regulować tylną duszę bo mi leje po spoilerze :/
Pozdro! |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 30-10-2010, 23:17
|
|
|
dyszę ustawiasz wsadzając igłę i kierując dyszę ruszając igłą tam gdzie chcesz, robisz próbę czy sika jak chcesz i git, zawsze będzie psikać albo za daleko albo za blisko, przynajmniej często tak jest ;p
da się ją przestawić, rozkręć silnik wewnątrz i zobaczysz prowadnicę, nie wiem dokładnie jak w tej tylnej to jest ale na 99% się da, a w sumie na 100 bo widziałem gdzieś takie coś... w gwoli szczegółu, zwiększysz opory powietrza budy a potem i tak zmienisz s powrotem |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
Frędzel
Forumowicz tylko wysokie obroty

Auto: ACCORD CL7 K20A6
|
Wysłany: 01-11-2010, 15:47
|
|
|
albo leje po spoilerze albo za wysoko i splywa tylko rzeka :/
jeszcze jedno jak wymienić tylna wycieraczke(mocowanie na zwykle takie jak z przodu) czy są gotowe wycieraczki do ecli? |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 01-11-2010, 20:17
|
|
|
zenek_bb napisał/a: | zawsze będzie psikać albo za daleko albo za blisko |
Frędzel napisał/a: | leje po spoilerze albo za wysoko |
mówiłem ;p ale tak bywa, spróbuj taką igłą która nie będzie miała luzu wewnątrz dyszy, wtedy będziesz mógł precyzyjniej ją ustawiać i znajdziesz dobry kąt, przynajmniej na postoju, podczas jazdy i tak wiatr zmieni wszystko
ja tylną końcówkę wycieraczki przerobiłem na standardowe wycieraczki, nie wiem czy są dedykowane do kupienia, zrobiłem to tak że nową wycieraczkę pozbawiam całego plastiku, tulejki i nitów, zostają dwie dziurki, uchwyt też przygotowałem tak że nową wycieraczkę montuję na tym uchwycie używając śruby z nakrętką samoblokującą a wewnątrz pomiędzy przęsłami tulejka na śrubce |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
wuerce
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 241 Skąd: Wodzisław Śląski
|
Wysłany: 02-11-2010, 14:00
|
|
|
jak dla mnie nie da się tego ustawić odpowiednio czyli, albo po spojlerze, albo rzeka po szybie. ja mam drugą opcję, przynajmniej nie chlapie po całym świecie. Kolejny błąd konstrukcyjny w ecli.
Wycieraczek dedykowanych nie ma, bo są zwyczajne mocowania, a co do tylnej to już sprawa jest nieco dziwna. Ja mam taką dostawkę z metalu przykręcaną do gołego ramiona i do niego montuję zwykłe wycieraczki.
Mimo usilnych działań nie rozumiem opisu zenka mocowania jego wycieracki
Położenie wycieraczki w poziomie to zły pomysł z racji przepływu powietrza nad tylną klapą i spojlerem. Na pewno chcesz mieć tak jak w polonezie ? |
_________________ ... ale ja się nie znam.
Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 GS '92
Proton 418 LRS Coupe '97
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92 |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 02-11-2010, 17:04
|
|
|
Ja mam ustawione "na rzekę" Przynajmniej zawsze cały płyn dostaje się na szybę a nie na klapę albo auto jadące za mną |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
Cobra84
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Kombi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Kwi 2010 Posty: 80 Skąd: Żyrardów, Grodzisk Maz.
|
Wysłany: 02-11-2010, 18:28
|
|
|
ja mam rzekę i rzekę wziąłem zamontowałem dyszę taką jak jest z przodu:) |
_________________ Cobra84 |
|
|
|
 |
wuerce
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 241 Skąd: Wodzisław Śląski
|
Wysłany: 02-11-2010, 18:51
|
|
|
A tak na serio to ten spryskiwacz z tyłu w ogóle nie jest potrzebny.... |
_________________ ... ale ja się nie znam.
Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 GS '92
Proton 418 LRS Coupe '97
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92 |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 03-11-2010, 08:06
|
|
|
ja tam jeżdżę do przodu na lusterku, do cofania mam kamerę bo wg. mnie (niska ze mnie dupa) i tak się źle cofa tym autem i tak bo wysoko spoiler, dochodzi do tego przyciemniona szyba z tyłu i w nocy bez kamery byłem ślepy, co prawda i tak cofałem na pełnym gazie z otwartymi drzwiami (btw dobra technika) ale teraz co się fajnie cofa, z parunastu metrów widzę czy się zmieszczę itp, ostatnio zaparkowałem po ciemku tak że musiałem lusterka złożyć, a wysiadałem i wsiadałem bagażnikiem (musiałem tam zaparkować bo na całym osiedlu u koleżanki nie było gdzie, a parkowanie na trawie kończy się tam mandatem) |
|
|
|
 |
|