|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CB0] luz na piascie |
Autor |
Wiadomość |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1422 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 01-11-2010, 00:12 [CB0] luz na piascie
|
|
|
witam.
Wydaje mi się, ze mam luz na piascie. Kolo chybota sie na boki po uzyciu sily. Jest tak z jednej strony, prawy przód. Czy moze to byc co innego? Koncowki drazkow wymienione. Czy trzeba wymienic lozysko? Jak tak to jaka firme polecice? |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 01-11-2010, 01:47
|
|
|
kurde nie chce Cie straszyc ale jezdzij z tym uwaznie bo tfu tfu koło moze odpasc. POWOLI WIEC i wymiana czego trzeba. Najlepiej podjedz na stacje diagnostyczna, tam Ci powiedza co i jak. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-11-2010, 08:33
|
|
|
j-rules, to moga być objawy uszkodzonego łozyska, podnieś auto z tej strony do góry, zabezpiecz klockiem, chyć kółko w ręke, z tym że lewa ręka na godzinie 12, prawa na 6, i wykonuj delikatne ruchy kołuszące, jeżeli występi luz, to będzie luz łożyska, lub sworznia dolnego wahacza - ale zawsze może Ci tam zerknąć druga osoba, ponadto są 2 podstawowe róznice przy których te luzy wystepuja, luz łożyska do wykrycia przy tej metodzie, nie potrzebuje sporej sily, natomiast luz sworznia potrzebuje użycia większej siły |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

|
Wysłany: 01-11-2010, 10:16
|
|
|
Jak bede mial chwile to zrobie taki test.. Na szczescie ostatnio prawie nie jezdze w ogole.
A powiedzcie, czy takie chybotanie koła moze oznaczac jeszcze cos innego? Na pobliskiej wulkanizacji gosc mi powiedzial ze to luz na piascie (gosc niby diagnostą jest bo ustawiaja tam tez geometrie itp)
Poczytałem troche forum zanim zalozylem temat i sie troche obawiam, że półoś, maglownica?
Piaste wymiani sie razem z lozyskiem czy osobno?
Po wymianach cos trzeba ustawic? |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-11-2010, 10:42
|
|
|
j-rules, sprawa jest nastepujaca, jezeli łozysko sie przegrzalo i obróciła sie bieznia na piascie, wtedy trzeba bedzie wymienic caly komplet piasta i łożysko, a jezeli piasta bedzie w nienagannym stanie, to wystarczy wymienic same łozysko. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

|
Wysłany: 12-11-2010, 18:52
|
|
|
sprawa wyjasniona - łozysko zdiagnozowane, do tego amor się gnie i stad ten luz. |
 |
|
|
|
 |
|
|