|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Prośba o zdjęcia FTO ze spotu z 15.08.2010 |
Autor |
Wiadomość |
Seichan
Mitsumaniak mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 11 Wrz 2010 Posty: 14174 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 30-11-2010, 15:50 Prośba o zdjęcia FTO ze spotu z 15.08.2010
|
|
|
Mam prośbę o udostępnienie wszelkich zdjęć FTO ze spotu z 15 sierpnia 2010 r. Najbardziej pożądane zdjęcia dotyczą prawego przodu FTO. Na forum są wparwdzie zdjęcia, ale może ktoś posiada jeszcze jakieś inne, z różnych względów nie udostępnione.
Plus ewentualnie kto w razie czegoś mógłby zeznawać w sądzie jako świadek co do stanu FTO w dniu 15.08.2010 r.? Bardzo możliwe, że skończy się na listownych przepychankach, ale tak w razie czego chciałabym wiedzieć czy ktoś mógłby i chciałby
Allianz zakwestionował, że do uszkodzenia prawego błotnika FTO w ogóle doszło w wyniku kolizji W związku z powyższym żądają zwrotu wypłaconego odszkodowania
Ale cóż... chcą sądu - to dostaną
I uprzedzając wszelkie ich działania w tym zakresie, chcę wiedzieć jakie będę miała możliwości obrony. A że kolizja była 16 sierpnia 2010 r. (dzień po spocie), przyda się pomoc z uczestników spotu z 15.08.2010 r. |
_________________ MitsuManiaki Assistance
Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.
Rekin Seichan
FTO story
Odyseja Seichan
 |
|
|
|
 |
tomasek
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC60 MINI ONE
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 7249 Skąd: stolica wschodu
|
Wysłany: 30-11-2010, 20:01
|
|
|
Te zdjęcia co umieściłem na forum chyba dosyć dobrze pokazują FTO,2 szt. są nawet ze zbliżeniem, innych chyba nie posiadam ale jeszcze sprawdzę |
_________________ __________________________________________
 |
|
|
|
 |
Soner
Mitsumaniak 02137/KMM
Auto: Grandis 2004 2.4B
Pomógł: 7 razy Dołączył: 27 Maj 2009 Posty: 761 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 01-12-2010, 06:06
|
|
|
Byłem, pomogę. To ten dziadek nie przyznał się czy jak? Może myślą, że specjalnie w FTO takim popularnym i ogólnie dostępnymi częściami zamiennymi do ww samochodu Sławek by ryzykował i młotkiem wykrzywiał błotnik? Debile tam pracują! Tzn egzystują... |
|
|
|
 |
Seichan
Mitsumaniak mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 11 Wrz 2010 Posty: 14174 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 01-12-2010, 15:54
|
|
|
Dziadek się przyznał, jak najbardziej. Tylko, że w ocenie Allianz, po porównaniu uszkodzeń FTO i uczestniczącego w kolizji seata nijak im nie wychodzi, że uszkodzenia FTO odpowiadają uszkodzeniom seata
I chyba faktycznie uznali, że Sławek sam dokonał zniszczeń FTO, a zatem wypłacone dotychczas odszkodowanie, jako nienależne, podlega zwrotowi
Dodatkowo zakreślili nam 7 dni na zwrot odszkodowania i postraszyli standardową formułką, że jak nie oddamy $ to kierują sprawę na drogę postępowania sądowego, co nas narazi na dodatkowe koszty, w tym koszty wynagrodzenia pełnomocnika
Nie chce mi się już z nimi bawić, więc sprawę puszczam przez kancelarię. Niech zobaczą, że i oni mogą zapłacić koszty wynagrodzenia pełnomocnika
Bardzo możliwe, że sprawa skończy się na wymianie papierków i postraszeniu, kto ma silniejsze argumenty i dowody na ich poparcie, niemniej może się równie dobrze skończyć w sądzie. Bo tak jakoś nie lubię ubezpieczycieli Chyba z zasady
Dlatego na starcie chciałabym wiedzieć, jakimi dowodami dysponuję, stąd też i ten post
[ Dodano: 28-01-2011, 13:09 ]
Aktualizacja:
Sprawa trafiła ponownie do Allianz. Wcześniej ubezpieczyciela reprezentowała Kancelaria, która od miesiąca nie była w stanie udzielić jakichkolwiek informacji co się dzieje ze sprawą. Teraz ubezpieczyciel ma podjąć jakieś dalsze działania i zdecydować co dalej. |
_________________ MitsuManiaki Assistance
Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.
Rekin Seichan
FTO story
Odyseja Seichan
 |
|
|
|
 |
|
|