Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Deszcz w aucie
Autor Wiadomość
AxeD 
Forumowicz

Auto: Outek 2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-12-2010, 20:40   Deszcz w aucie

Witam,
dziś zauważyłem w trakcie jazdy, że w aucie 'pada deszcz'. Konkretnie, tam gdzie jest światło dla kierowcy i pasażera zaczęła kapać woda. Czy ktoś z Was miał podobny objaw? Szczerze mówiąc, to nie wiem, czy to jakoś się skropliło czy o co chodzi.

Pozdrawiam

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 04-12-2010, 21:08   

a nie wymieniałeś szyby ostatnio? ja miałem podobny przypadek w poprzednim samochodzie po wymianie przedniej szyby, po mniej więcej miesiącu podczas deszczu - prysznic. Pojechałem do serwisu i okazało się, że mieli dostawę do :butthead: uszczelniacza - zmienili i wszystko było ok.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 04-12-2010, 21:19   

regon napisał/a:
a nie wymieniałeś szyby ostatnio? ja miałem podobny przypadek w poprzednim samochodzie po wymianie przedniej szyby, po mniej więcej miesiącu podczas deszczu - prysznic. Pojechałem do serwisu i okazało się, że mieli dostawę do :butthead: uszczelniacza - zmienili i wszystko było ok.

Wźecie nie straszcie...... :twisted: Wczoraj wymienli m,i przednią szybę na gwarancji z powodu pękniętej wiązki ogrzewania wycieraczek. Szlag mnie tez godzine temu trafil bo na autostradzie dostałem tez kamieniem i odprysk ja trza się pojawił :axe:

Dominik

AxeD 
Forumowicz

Wysłany: 04-12-2010, 22:40   

Nie, no właśnie nic nie robiłem. Jedynie prowadnice tylnych okien.... ten samochód mnie do łez doprowadza tylko jeszcze nie wiem, czy wzruszenia czy złości czy rozpaczy :)

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 05-12-2010, 01:00   

AxeD napisał/a:
Jedynie prowadnice tylnych okien

Na to to akcja serwisowa była ale nie wszystkie Outka się łapią... ale to nie ma nic do rzeczy czyli wody z lampek... A szyberek posiadzasz?

regon 
Forumowicz

Wysłany: 05-12-2010, 10:21   

Podjedź do serwisu z szybami i poproś, aby sprawdzili uszczelkę szyby, ewentualne braki zakleją uszczelniaczem.

pkwiat 
Forumowicz

Auto: O II 2.0 DID MY 2008
Wysłany: 05-12-2010, 11:07   

karol_alasz napisał/a:
AxeD napisał/a:
Jedynie prowadnice tylnych okien

Na to to akcja serwisowa była ale nie wszystkie Outka się łapią...

O co chodzi z tą akcją serwisową na prowadnice tylnych okien ??? Nie słyszałem.

AxeD 
Forumowicz

Wysłany: 05-12-2010, 11:21   

No u mnie tylne okna po prostu się blokowały i nie dały się zamknąć. Naprawa u w moim egzemplarzu, to totalna porażka (tak jak i cały serwis). Zatem czy czegoś charakterystycznego szukać na uszczelce (dziurka, pęknięcie, czy coś innego)? Aha no i szyberka nie posiadam.

regon 
Forumowicz

Wysłany: 05-12-2010, 12:15   

Po studiach kupiłem super cara prawie nowego (10 lat :lol: ), no więc miałem przeciek na szybie trochę z góry i dużo na nogi. Znalazłem speca od uszczelniania w Wawie na ul. Fort Wola. Wpuścił uszczelniacz pod uszczelkę i pomogło w górnej części szyby. Gorzej sprawa wyglądała w części dolnej, po wyjęciu uszczelki stwierdził niewielkie ubytki w karoserii pod szybą spowodowane rdzą – wystarczające duże, aby nie można było ich uszczelnić uszczelniaczem. Jedyny sposób pozbycia się ich była wizyta u blacharza a następnie ponowne uszczelnienie.

AxeD 
Forumowicz

Wysłany: 05-12-2010, 19:16   

No cóż, ja chyba jutro wydłubie lampkę i prześledzę ślady :) a, no i uszczelkę oblookam. Jak będę miał rezultaty, to dam znać.

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 05-12-2010, 20:42   

pkwiat napisał/a:
O co chodzi z tą akcją serwisową na prowadnice tylnych okien ??? Nie słyszałem.

Tylko niektóre modele (patrz VIN) są/były nia objęte...Nie bój nic-przy przeglądzie sprawdzają czy łapiesz sie na jakąś akcję czy nie-ja sie dowiedziałem bo mi drzwi tylne "pierdzą" przy pewnych obrotach silnika (nawet jechac nim nie muszę)-szczerze powiem ,że sie na akcję nie załapałem ale i tak mi wymienia te prowadnice na gwarancji ,bo to podobna jedyna rzecz która może generować w tych drzwiach dźwięki...

[ Dodano: 05-12-2010, 20:45 ]
AxeD napisał/a:
atem czy czegoś charakterystycznego szukać na uszczelce (dziurka, pęknięcie, czy coś innego)?

No może nawet kawałka brakować.... Chyba należało by szukać jakiejś niejednorodności w materiale...

AxeD 
Forumowicz

Wysłany: 06-12-2010, 13:20   

Uszczelka cała, szyba też. Podsufitka sucha, więc chyba zostaje jedynie wilgoć w aucie :)

Odpowiedz do tematu