Deszcz w aucie |
Autor |
Wiadomość |
AxeD
Forumowicz
Auto: Outek 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-12-2010, 20:40 Deszcz w aucie
|
|
|
Witam,
dziś zauważyłem w trakcie jazdy, że w aucie 'pada deszcz'. Konkretnie, tam gdzie jest światło dla kierowcy i pasażera zaczęła kapać woda. Czy ktoś z Was miał podobny objaw? Szczerze mówiąc, to nie wiem, czy to jakoś się skropliło czy o co chodzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 04-12-2010, 21:08
|
|
|
a nie wymieniałeś szyby ostatnio? ja miałem podobny przypadek w poprzednim samochodzie po wymianie przedniej szyby, po mniej więcej miesiącu podczas deszczu - prysznic. Pojechałem do serwisu i okazało się, że mieli dostawę do uszczelniacza - zmienili i wszystko było ok. |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 04-12-2010, 21:19
|
|
|
regon napisał/a: | a nie wymieniałeś szyby ostatnio? ja miałem podobny przypadek w poprzednim samochodzie po wymianie przedniej szyby, po mniej więcej miesiącu podczas deszczu - prysznic. Pojechałem do serwisu i okazało się, że mieli dostawę do uszczelniacza - zmienili i wszystko było ok. |
Wźecie nie straszcie...... Wczoraj wymienli m,i przednią szybę na gwarancji z powodu pękniętej wiązki ogrzewania wycieraczek. Szlag mnie tez godzine temu trafil bo na autostradzie dostałem tez kamieniem i odprysk ja trza się pojawił |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
AxeD
Forumowicz
|
Wysłany: 04-12-2010, 22:40
|
|
|
Nie, no właśnie nic nie robiłem. Jedynie prowadnice tylnych okien.... ten samochód mnie do łez doprowadza tylko jeszcze nie wiem, czy wzruszenia czy złości czy rozpaczy |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 05-12-2010, 01:00
|
|
|
AxeD napisał/a: | Jedynie prowadnice tylnych okien |
Na to to akcja serwisowa była ale nie wszystkie Outka się łapią... ale to nie ma nic do rzeczy czyli wody z lampek... A szyberek posiadzasz? |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

|
Wysłany: 05-12-2010, 10:21
|
|
|
Podjedź do serwisu z szybami i poproś, aby sprawdzili uszczelkę szyby, ewentualne braki zakleją uszczelniaczem. |
|
 |
pkwiat
Forumowicz
Auto: O II 2.0 DID MY 2008
|
Wysłany: 05-12-2010, 11:07
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | AxeD napisał/a: | Jedynie prowadnice tylnych okien |
Na to to akcja serwisowa była ale nie wszystkie Outka się łapią... |
O co chodzi z tą akcją serwisową na prowadnice tylnych okien ??? Nie słyszałem. |
|
|
|
 |
AxeD
Forumowicz
|
Wysłany: 05-12-2010, 11:21
|
|
|
No u mnie tylne okna po prostu się blokowały i nie dały się zamknąć. Naprawa u w moim egzemplarzu, to totalna porażka (tak jak i cały serwis). Zatem czy czegoś charakterystycznego szukać na uszczelce (dziurka, pęknięcie, czy coś innego)? Aha no i szyberka nie posiadam. |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

|
Wysłany: 05-12-2010, 12:15
|
|
|
Po studiach kupiłem super cara prawie nowego (10 lat ), no więc miałem przeciek na szybie trochę z góry i dużo na nogi. Znalazłem speca od uszczelniania w Wawie na ul. Fort Wola. Wpuścił uszczelniacz pod uszczelkę i pomogło w górnej części szyby. Gorzej sprawa wyglądała w części dolnej, po wyjęciu uszczelki stwierdził niewielkie ubytki w karoserii pod szybą spowodowane rdzą – wystarczające duże, aby nie można było ich uszczelnić uszczelniaczem. Jedyny sposób pozbycia się ich była wizyta u blacharza a następnie ponowne uszczelnienie. |
|
 |
AxeD
Forumowicz
|
Wysłany: 05-12-2010, 19:16
|
|
|
No cóż, ja chyba jutro wydłubie lampkę i prześledzę ślady a, no i uszczelkę oblookam. Jak będę miał rezultaty, to dam znać. |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 05-12-2010, 20:42
|
|
|
pkwiat napisał/a: | O co chodzi z tą akcją serwisową na prowadnice tylnych okien ??? Nie słyszałem. |
Tylko niektóre modele (patrz VIN) są/były nia objęte...Nie bój nic-przy przeglądzie sprawdzają czy łapiesz sie na jakąś akcję czy nie-ja sie dowiedziałem bo mi drzwi tylne "pierdzą" przy pewnych obrotach silnika (nawet jechac nim nie muszę)-szczerze powiem ,że sie na akcję nie załapałem ale i tak mi wymienia te prowadnice na gwarancji ,bo to podobna jedyna rzecz która może generować w tych drzwiach dźwięki...
[ Dodano: 05-12-2010, 20:45 ]
AxeD napisał/a: | atem czy czegoś charakterystycznego szukać na uszczelce (dziurka, pęknięcie, czy coś innego)? |
No może nawet kawałka brakować.... Chyba należało by szukać jakiejś niejednorodności w materiale... |
|
|
|
 |
AxeD
Forumowicz
|
Wysłany: 06-12-2010, 13:20
|
|
|
Uszczelka cała, szyba też. Podsufitka sucha, więc chyba zostaje jedynie wilgoć w aucie |
|
|
|
 |
|