|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Kupiłem Gala, przejechałem 300 m. i wjechała we |
Autor |
Wiadomość |
Seichan
Mitsumaniak mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 11 Wrz 2010 Posty: 14174 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 14-12-2010, 23:13
|
|
|
Oczywiście, że tak
Tak jak pisałam powyżej - proponuję załączyć do odwołania kosztorys z pierwszego lepszego zakładu lakierniczego, z którego będzie wynikać inna stawka roboczogodziny.
Dwa: ja bym załączyła wycenę części z ASO, tzn. nie kosztorys naprawy w ASO (bo trzeba byłiby za to zapłacić), tylko wskazanie przez ASO ile u nich kosztują elementy, które należy wymienić.
Trzy: korekty trzeba zaskarżąć zawsze. A to, że w ogóle nie ma mowy o uszkodzenia, a to, żewskazany procent jest za wysoki itp. Negować co do zasady i wysokości.
Pod urealnieniami prawdopodobnie ukryli korektę ze względu na wiek samochodu... Im starszy samochód, tym więcej potrącą sobie za nowe części.
Odwołanie zawsze trzeba składać. Podstawy zawsze są, bo ubezpieczyciel z zasady nie wypłaca tyle, ile powinien, licząc na to, że ktoś po prostu odpuści... |
_________________ MitsuManiaki Assistance
Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.
Rekin Seichan
FTO story
Odyseja Seichan
 |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 15-12-2010, 08:35
|
|
|
Za lakierowanie tylnych drzwi w mojej starej Carismie i delikatnej zaprawki na tylnym błotniku dostałem z PZU 1400zł.
Piszcie odwołania JA też mogłem ale rysy były na tyle małe że darowałem.
. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
Seichan
Mitsumaniak mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 11 Wrz 2010 Posty: 14174 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 15-12-2010, 08:53
|
|
|
Ja uważam, że nie ma co odpuszczać, nawet jak są niewielkie uszkodzenia. Nawet z zasady trzeba się odwoływać. Bo to, że ubezpieczyciele ZAWSZE zaniżają odszkodowania to niezaprzeczalny fakt, więc dlaczego im cokolwiek odpuszczać? |
_________________ MitsuManiaki Assistance
Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.
Rekin Seichan
FTO story
Odyseja Seichan
 |
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A