Zapowietrzona skrzynia biegów? |
Autor |
Wiadomość |
egon [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 11:12
|
|
|
witalski jestem calkowitym laikiem w galu
mam problem ze skrzynia biegow jak kupowalem klijent powiedzial ze jest zapowietrzona bylem u mechanoira sprawdzil to nie to moze ktos cos kliknie na ten temat i jaki jest koszt naprawy |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 03-10-2006, 13:03
|
|
|
egon, zlituj się.
Napisz:
po pierwsze jakie są objawy.
po drugie jaka to skrzynia
po trzecie co powiedział mechanik jak usłyszał o "zapowietrzonej skrzyni biegów"
Tu nie ma wróżek.
Pozdrawiam
PS
Jakim cudem wpadłeś na pomysł żeby z tematem o skrzyni biegów podłączyć się pod temat o wskazówce poziomu paliwa |
Just think...
. |
|
|
|
 |
egon [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2006, 12:37
|
|
|
ale gafa nie skrzynia zapowietrzona tylko sprzęgło
a problemy mam z kazdym biegiem
ciezko wchodza ze zgrzytem jak sie tego pozbyc tylko nie koniecznie wymiana silnika
dzieki za zainteresowanie czekam na odpowiedz |
|
|
|
 |
Seba_Dominika [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2006, 13:40
|
|
|
Skończyło Ci sie sprzęgło,albo wysprzęglik diabli wzieli bo niewysprzęgla i dlatego zgrzyta.Skoro twierdził,że zapowietrzony to dlaczego nieodpowietrzył |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 09-10-2006, 08:39
|
|
|
egon, nie bój się, silnika wymieniać nie będziesz musiał – najprawdopodobniej sprzędło – koszt ok. 300/400 zł + robocizna.
Podjedź może jeszcze do innego mechanika (może ktoś z Łodzi doradzi Tobie gdzie jechać najlepiej) i niech sprawdzi ten płyn od sprzęgła – może warto go wymienić … |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
egon [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2006, 09:31
|
|
|
dzieki za podpowiedz
to pierwszy dizelek w moim motorowym zyciu wiec dmucham na zimne
pozdro |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 20-10-2006, 12:13
|
|
|
A nie jest tak, że jak tarcza sprzęgła się kończy to poprostu "ślizga" się? Nie wysprzęglanie to raczej zbyt małe odejście tarczy sprzęgła od koła zamachowego. Nie wiem, jak jest w galantach ale w MSS płyn hydrauliki sprzęgła jest ten sam co i wspomagania kierownicy (ten sam zbiorniczek wyrównawczy). Więc gdyby z nim coś było to domniemywam, że i wspomaganie by kulało. |
|
|
|
 |
|