|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jakie głośniki |
Autor |
Wiadomość |
Tomecki [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2006, 09:00 Jakie głośniki
|
|
|
Witam.
Jestem na tym forum nowicjuszem, więc jeśli popełnię błędy proszę o wyrozumiałość.
Mam pytanko. Zakupiłem do Mojego Mitsubishi Carisma radio
http://www.max24.pl/?a=sk...=&pT="> SONY
Nie mam pojęcia jakie głośniki do niego dobrać. Zastanawiałem się na:
http://www.max24.pl/?a=sk...=&pT="> SONY
Ale nie wiem czy będą wydawały odpowiedni dźwięk, to znaczy czy będą wyrabiać przy tym radiu.
Może jakaś podpowiedź Panowie. |
Ostatnio zmieniony przez 19-10-2006, 11:58, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
grz3si3k [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2006, 23:42
|
|
|
Witaj.
radio ma 27RMS max a moc znamionowa głośników to 40 W, więc jak byś się nie starał to głośników tym radiem raczej nie spalisz. Osobiście wybał bym odseparowany dwudrożny system głośnikowy |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2006, 16:04
|
|
|
spalenie cewki zdarza sie najczesciej w glosnikach wysokotonowych ze wzgledu na zly podzial czestotliwosci....zadko sie pali glosniki srednio i niskotonowe w standardowych instalacjach....
PS. odpusc sobie japonskie glosniki, a juz wogole SONY... |
|
|
|
 |
BigTomala
Mitsumaniak MOD Black Dragon

Auto: GALANT Sport Edition EA5A V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 01 Cze 2006 Posty: 309 Skąd: GDAŃSK/Pruszcz Gd
|
Wysłany: 23-10-2006, 11:10
|
|
|
EDIT |
_________________ To, że akurat milczę nie oznacza, że nie mam nic do powiedzenia... Kiedy rozum śpi budzą się upiory...
 |
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 10-01-2010, 21:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mugen [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2006, 19:56
|
|
|
Ogolnie intertechnik robi zajefajne subwoofery midbasy sa mniej cenione, Seas klasa sama w sobie kwestia jeszcze jaki model i jak ciete, co do MDS 08 jako subwoofer kwestia gustu w colcie ledwo sobie daje rade ze wzgledu na rozmiar. |
|
|
|
 |
BigTomala
Mitsumaniak MOD Black Dragon

Auto: GALANT Sport Edition EA5A V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 01 Cze 2006 Posty: 309 Skąd: GDAŃSK/Pruszcz Gd
|
Wysłany: 24-10-2006, 10:39
|
|
|
EDIT |
_________________ To, że akurat milczę nie oznacza, że nie mam nic do powiedzenia... Kiedy rozum śpi budzą się upiory...
 |
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 10-01-2010, 21:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 25-10-2006, 19:17
|
|
|
grzesiek,
głośniki tak samo łatwo uszkodzić niedoborem mocy jak i jej nadwyżką, gdy wzmacniacz nie wyrabia zaczyna dawać stały prąd zamiast zmiennego i to prowadzi do uszkodzenia cewki (spalenie/przegrzanie)
a to radio chciałoby mieć 27W rms na kanał
Tomecki,
co do sony to daj sobie spokój, zrób wytłumienie drzwi i wrzuć Helix Blue 62 różnica w brzmieniu będzie znaczna w porównaniu z tym co proponowałeś...
nippo,
dobrze mówisz
mugen,
hehe witam kolegę z innego forum |
|
|
|
 |
|
|