Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie głośniki
Autor Wiadomość
Tomecki
[Usunięty]

Wysłany: 19-10-2006, 09:00   Jakie głośniki

Witam.

Jestem na tym forum nowicjuszem, więc jeśli popełnię błędy proszę o wyrozumiałość.
Mam pytanko. Zakupiłem do Mojego Mitsubishi Carisma radio
http://www.max24.pl/?a=sk...=&pT="> SONY
Nie mam pojęcia jakie głośniki do niego dobrać. Zastanawiałem się na:
http://www.max24.pl/?a=sk...=&pT="> SONY

Ale nie wiem czy będą wydawały odpowiedni dźwięk, to znaczy czy będą wyrabiać przy tym radiu.

Może jakaś podpowiedź Panowie.
Ostatnio zmieniony przez 19-10-2006, 11:58, w całości zmieniany 2 razy  

grz3si3k
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2006, 23:42   

Witaj.

radio ma 27RMS max a moc znamionowa głośników to 40 W, więc jak byś się nie starał to głośników tym radiem raczej nie spalisz. Osobiście wybał bym odseparowany dwudrożny system głośnikowy :)

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2006, 16:04   

spalenie cewki zdarza sie najczesciej w glosnikach wysokotonowych ze wzgledu na zly podzial czestotliwosci....zadko sie pali glosniki srednio i niskotonowe w standardowych instalacjach....

PS. odpusc sobie japonskie glosniki, a juz wogole SONY...

BigTomala 
Mitsumaniak
MOD Black Dragon

Auto: GALANT Sport Edition EA5A V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-10-2006, 11:10   

EDIT
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 10-01-2010, 21:56, w całości zmieniany 1 raz  

mugen
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2006, 19:56   

Ogolnie intertechnik robi zajefajne subwoofery midbasy sa mniej cenione, Seas klasa sama w sobie kwestia jeszcze jaki model i jak ciete, co do MDS 08 jako subwoofer kwestia gustu w colcie ledwo sobie daje rade ze wzgledu na rozmiar.

BigTomala 
Mitsumaniak
MOD Black Dragon

Auto: GALANT Sport Edition EA5A V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-10-2006, 10:39   

EDIT
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 10-01-2010, 21:55, w całości zmieniany 1 raz  

leser
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2006, 19:17   

grzesiek,
głośniki tak samo łatwo uszkodzić niedoborem mocy jak i jej nadwyżką, gdy wzmacniacz nie wyrabia zaczyna dawać stały prąd zamiast zmiennego i to prowadzi do uszkodzenia cewki (spalenie/przegrzanie)

a to radio chciałoby mieć 27W rms na kanał ;)

Tomecki,
co do sony to daj sobie spokój, zrób wytłumienie drzwi i wrzuć Helix Blue 62 różnica w brzmieniu będzie znaczna w porównaniu z tym co proponowałeś...

nippo,
dobrze mówisz

mugen,
hehe witam kolegę z innego forum ;)

Odpowiedz do tematu