Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 3.0 V6] Wymiana głośników POMOCY!!
Autor Wiadomość
Mariusz4 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2010, 23:23   

TomiF19 napisał/a:
Ile te głośniki powinny mieć Ohm??

2

p.s.
w samochodzie mam "Rockford Fosgate" z dzielonym sygnałem - przetwornicy nie zamontujesz.

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 24-11-2010, 19:57   

Mariusz4 napisał/a:
"Rockford Fosgate"

Nie wszyscy mają ten system.

TomiF19 
Forumowicz

Auto: Outlander II 3.0 V6
Wysłany: 24-01-2011, 19:30   

Witam. Musze wymienić głośniki w swoim Outku na mocniejsze. Posiadam Stacje multimedialną (chińczyka 4x45W) i NIEMAM systemu RF więc korzystam ze wzmacniacza w chińczyku. W tej chwili mam głośniki 4 Ohm 15W. Na oryginalnym radiu było OK, na chińczyku głośniki strzelają bo pewnie są zbyt słabe i niedają rady. Dodam że potrzebuję głośników do wersji Amerykanskiej bo taką posiadam, lecz niemoge nigdzie znaleźc odpowiednich któreby pasowały do auta (chodzi o to ze głosniki te mają dookoła taką ramke z takimi plastikowymi zaczepami aby je "wkrecić" na miejsce w drzwi) Pewnie bede musiał kupić oryginalne mitsubishi 4 Ohm i od 35 do 45W. Gdyby ktoś znalazł odpowiednie głośniki byłbym wdzięczny.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 24-01-2011, 19:55   

TomiF19 napisał/a:
Witam. Musze wymienić głośniki w swoim Outku na mocniejsze. Posiadam Stacje multimedialną (chińczyka 4x45W) i NIEMAM systemu RF więc korzystam ze wzmacniacza w chińczyku. W tej chwili mam głośniki 4 Ohm 15W. Na oryginalnym radiu było OK, na chińczyku głośniki strzelają bo pewnie są zbyt słabe i niedają rady. Dodam że potrzebuję głośników do wersji Amerykanskiej bo taką posiadam, lecz niemoge nigdzie znaleźc odpowiednich któreby pasowały do auta (chodzi o to ze głosniki te mają dookoła taką ramke z takimi plastikowymi zaczepami aby je "wkrecić" na miejsce w drzwi) Pewnie bede musiał kupić oryginalne mitsubishi 4 Ohm i od 35 do 45W. Gdyby ktoś znalazł odpowiednie głośniki byłbym wdzięczny.
Wejdx na strone www.pioneer.pl i dział produktów dedykowanych/ OII. Maja specjalne adaptery głośnikowe do Outlandera. Wiem bo sam wymieniałem głośniki na lepsze i takie instalowałem. A to czy auto posiada system RF czy nie, nie ma żadnego znaczenia w kwestii adapterów głośnikowych. Sa one identyczne.

Dominik

TomiF19 
Forumowicz

Wysłany: 24-01-2011, 20:35   

Mitsu00 czy chodz ci o pierścień adoptujący o numerze UD-M177VW ??
Jeśli tak to czy mógłbyś polecić do tego jakieś głośniki?? I czy zarówno z tyłu jak i z przodu ten pierścień pasuje?? Nic nieblokuje podczas zakładania boku na drzwi??

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-01-2011, 20:59   

TomiF19 napisał/a:
Mitsu00 czy chodz ci o pierścień adoptujący o numerze UD-M177VW ??
Jeśli tak to czy mógłbyś polecić do tego jakieś głośniki?? I czy zarówno z tyłu jak i z przodu ten pierścień pasuje?? Nic nieblokuje podczas zakładania boku na drzwi??
Ne wiem gdzie to znalazłeś, ale tu masz to co potrzebujesz. Pierścienie są takie same na przód i na tył: http://www.pioneer.pl/pl/...2006/index.html
Ja montowalem Infinity Kappa 65.9CS do RF. Zeby dobrze grały potrzebny jest dobry wzmak zewnetrzny. Co do demontazu drzwi to nie jest to trudne: odkręcasz 2 śrubki, 1 z boku od strony klamki, 2 w schowku pod klamka. Reszta to zatrzaski i klipsy. Jak zdejmiesz obicie, to odkrecasz klamkę (3 srubki) i odpinasz kostki. Ori głośnik odkręcasz i wysuwasz. Potem to juz z górki :finga:

Dominik

TomiF19 
Forumowicz

Wysłany: 24-01-2011, 21:11   

Takie głośniki mogą być http://www.pioneer.pl/pl/...46II/index.html
Przypominam że NIEMAM systemu RF. A tak wogóle to gdzie to kupić te ramki bo z tej strony niewidze nic aby było do kupienia. Sory że tak nękam pytaniami ale zależy mi aby było wszystko ok.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-01-2011, 21:16   

TomiF19 napisał/a:
Takie głośniki mogą być http://www.pioneer.pl/pl/...46II/index.html
Przypominam że NIEMAM systemu RF. A tak wogóle to gdzie to kupić te ramki bo z tej strony niewidze nic aby było do kupienia. Sory że tak nękam pytaniami ale zależy mi aby było wszystko ok.
Na przód potrzebujesz głośniki 2-drożne z oddzielną zwrotnicą regulujaca niskie i wysokie tony. Na tył te co podałs moga być. a dystanse mozesz zamówić poprzez jakikolwiek sklep CarAudio. Można tez dorobic wlasne dystanse z MDF-u. Wyjdzie taniej, ale trzeba juz trochę rzeźbić :wink:

Dominik

TomiF19 
Forumowicz

Wysłany: 24-01-2011, 21:18   

dystanse to te ramki(adaptery) ??

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-01-2011, 21:18   

TomiF19 napisał/a:
dystanse to te ramki(adaptery) ??
Tak

Dominik

TomiF19 
Forumowicz

Wysłany: 24-01-2011, 21:21   

Dzieki wielkie. Gdybys mogl mi jeszcze wysłac jakiś link z głośnikami na przód to miałbym komplet , bo jestem w tym kompletnie zielony. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziekuje.

[ Dodano: 24-01-2011, 21:26 ]
Niemogą być to głośniki wszystkie takie same??

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-01-2011, 21:27   

TomiF19 napisał/a:
Dzieki wielkie. Gdybys mogl mi jeszcze wysłac jakiś link z głośnikami na przód to miałbym komplet , bo jestem w tym kompletnie zielony. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziekuje.
Głośniki to temat rzeka: zajrzyj do jakiegoś sklepuCarAudio, podaj budzet i że potrzebujesz 6,5 calowe 2-drozne z maksymalną głębokością osadzenia 65mm. Infinity, JBL robia OK głośniki i nie za drogie.

[ Dodano: 24-01-2011, 21:29 ]
TomiF19 napisał/a:
Niemogą być to głośniki wszystkie takie same??
Nie, bo przednie maja oddzielne tony wysokie w rogu na wysokości lusterka.

Dominik

TomiF19 
Forumowicz

Wysłany: 24-01-2011, 21:34   

czyli rozumiem, że te głośniczki koło lusterka są jakoś zgrane z tymi głośnikami w dzwiach tak ?? te głośniczki http://www.pioneer.pl/pl/...56II/index.html
niby są dwudrożne czy te moge kupować na przód?? Juz wiecej niebede zamęczał i jeszcze raz Dzięki.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-01-2011, 21:38   

TomiF19 napisał/a:
te głośniczki http://www.pioneer.pl/pl/...56II/index.html
niby są dwudrożne czy te moge kupować na przód?? Juz wiecej niebede zamęczał i jeszcze raz Dzięki.
Te glośniki są na tył. Na przod tak jak pisałem potrzebujesz głośników z oddzielnymi dyskantami.

[ Dodano: 24-01-2011, 21:39 ]
TomiF19 napisał/a:
czyli rozumiem, że te głośniczki koło lusterka są jakoś zgrane z tymi głośnikami w dzwiach tak ??
Dokładnie. Sprzedawane są w komplecie.

Dominik

TomiF19 
Forumowicz

Wysłany: 24-01-2011, 21:42   

W tej chwili mam w aucie wszystkie cztery głośniki takie same. Niewiem czy sobie poradze z doborem tych głośników. A co sie stanie jak włoże wszystkie identyczne takie jak w linku ostatnim przysłałem??

Odpowiedz do tematu