|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 21-11-2007, 16:53 |
wyciek ze wspomagania |
Autor |
Wiadomość |
Awaii [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2006, 21:17 wyciek ze wspomagania
|
|
|
Witam. Po wizucie u mechanika stwierdzony spory wyciek ze wspomagania kierownicy. Na razie nie określił dokładnie przyczyny, ale sugeruje kolumnę kierownicy i poważną naprawę. Na ile to może być poważne i kosztowne? Wspomaganie działa, ale szybko ubywa płynu, a spód auta jest cały mokry. Lancer kombi 1,6 16v 96r.. Dzięki za pomoc - jak zwykle. |
|
|
|
 |
matt81
Mitsumaniak RED DIAMOND

Auto: LANCER 1.6 16v 1995r 4g92
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 94 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 28-10-2006, 00:26
|
|
|
Witam ,są 2 opcje:
1.Szukaj używki na szrotach ,allegro.pl (nie porywaj sie na kupno tego elementu w ASO bo możesz być nie mile zaskoczony odnośnie ceny;)
2. Regeneracja (wymiana uszczelniaczy i innych drobiazgów) nie wiem czy akurat w naszych misiach popaprańcy są w stanie to zrobić bo się nie dowiadywałem ale na 100% jest to wykonalne w większości aut, na ile jest to skuteczny zabieg nie wiem dlatego wstrzymam sie od komentarzy |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 29-10-2006, 19:04
|
|
|
Najczęściej pada maglownica - ta przekładnia na dole, mocowana do ściany grodziowej. Regeneracja z reguły jest droga (słyszałem o kwocie ok. 800 zł wzwyż) i nie zawsze daje rezultaty. A często potem kierownica chodzi już inaczej - a to w prawo lżej, a to nie odbija z lewej itd. itp. Najlepsza opcja to kupno używanej w dobrym stanie (czyli brudna i bez wycieków). |
|
|
|
 |
gumisss1 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2006, 22:48
|
|
|
Witam,jeśli to maglownica to czeka cie spory wydatek,dowiadywałem się ostatnio i usłyszałem cene 680 zł i ponad tydzień czasu czekania.Kupiłem używaną w dovrym stanie i jak narazie chodzi bez problemów a cena to 200 zł.Różnica jest,oby chodziła jak najdłużej. |
|
|
|
 |
|
|