|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy tak powinno byc? |
Autor |
Wiadomość |
rico.1
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 480 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 14-12-2010, 20:02
|
|
|
epi2 napisał/a: | a moze jednak ktos slyszal o tych oponach MAXXIS MUDZILLA M-8080 33/10.5/R15,mam mozliwosc kupna 4 szt z pewnych rak za 1000zł |
Ja bym się tutaj nie zastanawiał 4 kapcie za 1/3 ceny?
Moim zdaniem to jedne z najlepszych opon w teren, nawet już słynne simexy w wielu przypadkach wysiadają przy nich.
Dunlopy zostaw na czarne, a w błotko te + jakieś stalowe felgi (szerokie) i po problemie, a wierz mi że w błotku nikt nie zbagatelizuje tej gumy, sam zauważysz że będą im szczęki opadały...
...co misiek potrafi...
Jak nie chcesz ich brać to daj na nie namiary na PW |
|
|
|
 |
epi2
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO 2.5 TDI LONG
|
Wysłany: 14-12-2010, 22:32
|
|
|
przy napedzie na 2 i 4 mam wszystkie biegi ale jak załącze reduktor to nie mam wstecznego i piątki tzn.jak próbuje załączyć któryś z tych biegów na reduktorze to dźwignia od reduktora przechodzi w położenie neutral |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 14-12-2010, 23:02
|
|
|
reduktor nie ma połączenia ze skrzynia biegów jak tylko przez wałek zdawczy i oś na która zamontowany jest uchwyt do lewarka biegów. Wydaje mi się, ze ktoś rozbierał reduktor, i przy składaniu coś pomotał. Ustawienie dźwigni reduktora na ostania pozycje (4llc) jakimś elementem blokuje możliwość swobodnego przemieszczania się wodzika ośki ze skrzyni biegów. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
epi2
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO 2.5 TDI LONG
|
Wysłany: 26-02-2011, 21:22
|
|
|
No i wreszcie zebrałem się i pojechałem do mechanika z tym problemem.Okazało się że wysunął się metalowy kołek na takiej"przesówce"do której jest zamontowany lewarek zmiany biegów |
|
|
|
 |
|
|