Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 


W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kulinaria
Autor Wiadomość
Aga 
Don't start with me! ;-)
__________________


Auto: Toyota RAV 4
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 01 Wrz 2006
Posty: 2652
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 02-03-2011, 14:58   

Manuela napisał/a:
No to moja dziwna sałatka :)

Rukola, ser feta i truskawki. Sos do sałatki z oliwy z oliwek, octu balsamicznego i ... soku malinowego. Sól pieprz do smaku. Proporcje również jak kto lubi.

Przepis wygląda co najmniej dziwnie, wiem, ale sałatka jest niebo w gębie :)


rzeczywiście dziwny :rolleyes:
ale może być smaczny - robię dzisiaj (jak dostanę jakieś fajne truskawki)


acha, Magda poproszę tutaj przepis na to ciasto marchewkowe
może jednak czasem coś zrobię w tej kuchni.....
 
 
 
mabda 
Prawdziwa Księżniczka
MM przez zasiedzenie


Auto: stilo 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 02 Wrz 2009
Posty: 1171
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 02-03-2011, 15:03   

MARCHWIAK

4 jajka
1,5 szklanki cukru
1 szklanka oleju
3 szklanki maki
2 szklanki startej marchefki
1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody
1 lyzeczka cynamonu

jajka z cukrem utrzec, dodac olej, make, marchef, proszek do pieczenia, sode, cynamon. wymieszac i wylac na blache. co do pieczenia to w przepisie nie ma nic o temp ani czasie, ale ja trzymalam jakies 35 min w temp ok.190 stopni.

------------------------------------------------

SNICKERS
30dag orzechow wloskich dosc grubo posiekanych - 2szkl
2 łyżki miodu
0,5szkl cukru
cukier waniliowy
0,5 kostki margaryny
wszystko gotowac 7-10min

ciasto: 40dag maki
0,5szkl cukru
10dag margaryny
2 jajka
1lyzeczka sodki
1lyzeczka proszku do pieczenia
2 lyzki miodu
zagniesc, podzielic na 2 czesci. jedna upiec z orzachami, druga sama

krem: 2szkl mleka
2 lyzki maki ziemniaczanej
2lyzki maki pszennej
2 lyzki cukru
ugotowac jak budyn i utrzec z 0,5 kostki margaryny

-------------------------------------------------------------------

3BIT
herbatniki - na 3 warstwy w brytfance [2opakowania tych duzych z biedronki ;) ]
masa krowkowa [ja kupuje 2 puszki z bakallandu - lubie duzo tego kremu ;) ale jedna starcza]
2 budynie waniliowe
0,5kostki margaryny
0,5l smietany 18%
2sniezki

herbatniki, masa krowkowa, herbatniki, masa budyniowa [budynie ugotowane i utarte z margaryna], herbatniki, masa smietanowa [2 sniezki ubite ze smietana]. mozna posypac tarta czekolada. przechowywac w lodowce ;)
 
 
 
robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite


Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 23638
Skąd: KSSE
Wysłany: 02-03-2011, 15:09   

No to i ja się podziele, alt to dla wegańskich smakoszy :P

http://pinkcake.blox.pl/2...archewkowe.html

mabda napisał/a:
marchefki
Celowo tak :?: :P
_________________
Gość zobacz mojego Galanta :rolleyes:
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 
 
Aga 
Don't start with me! ;-)
__________________


Auto: Toyota RAV 4
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 01 Wrz 2006
Posty: 2652
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 02-03-2011, 18:45   

zrobiłam sałatkę!! :)
zamiast rukoli dałam mieszankę z marketu (roszponka, radicchio, endywia)
i ocet jabłkowy :)
i duuuużo soku truskawkowego!

palce lizać!!!!

świetna jako samodzielne danie oraz jako dodatek do mięs
ja zjadłam z kotletem schabowym na obiad (bez ziemniaków!)

ostatnio staram się nie łączyć węglowodanów z białkami
może ta dieta nie daje spektakularnych efektów chudnięcia ale na pewno lżej się po niej czuje mój żołądek :)
 
 
 
Manuela 
Mitsumaniak
Blue Gwiazdeczka


Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 02 Gru 2009
Posty: 699
Skąd: Warszawa - Grochów
Wysłany: 03-03-2011, 09:06   

Powiem Ci Aguś, że też dodaję taką sałatę, ale rukola jest ostra i to nie jest to samo. Różnica jest diametralna. Mimo to cieszę się,że CI smakowało :)
_________________

 
 
 
Aga 
Don't start with me! ;-)
__________________


Auto: Toyota RAV 4
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 01 Wrz 2006
Posty: 2652
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 03-03-2011, 12:32   

tak właśnie myślałam, że chodzi o ostrość rukoli
starałam się zrekompensować to duuuużą ilością pieprzu :)
 
 
 
Manuela 
Mitsumaniak
Blue Gwiazdeczka


Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 02 Gru 2009
Posty: 699
Skąd: Warszawa - Grochów
Wysłany: 03-03-2011, 13:59   

Następnym razem zapoluj na rukolę i opisz później wrażenia :)
_________________

 
 
 
rene74 
Forumowicz


Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 06 Maj 2011
Posty: 61
Skąd: Kraków
Wysłany: 10-05-2011, 18:53   

No to ja coś na obiad i wege dorzucę, otóż będzie to...
Makaron zapiekany ze szpinakiem i twarogiem :lol:
Skłądniki:
paczka makaronu - najlepiej świderki ( ja daję pełnoziarnisty wtedy jest też i dietetycznie ;)
200g twarogu półtłustego
3-4 łyżki śmietany 18% ( może być 12%)
szpinak mrożony 500g
3-4 ząbki czosnku, sół, pieprz, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa
10-15 dag sera żółtego
łyżka oleju

Makaron ugotować.Na rozgrzany olej wrzucić szpinak i rozmrozić,Dodać przyprawy ,przeciśnięty czosnek, rozdrobniony widelcem ser i śmietanę.Wszystko dokładnie wymieszać.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wyłożyć połowę makaronu, następnie masę szpinakową i na wierzch pozostałą część makaronu.Posypać startym żółtym serem i zapiekać pod przykryciem w średnio nagrzanym piekarniku około 30 min.Smacznego!!

A gotowe danie smakuje wybornie i wygląda tak (real foto :lol: )

 
 
 
badmdfk 
Mitsumaniak
dnb forever


Auto: A4/B6 1.8t s-line,Colt CZ3 1.3
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 175
Skąd: Zabrze
Wysłany: 06-07-2011, 05:19   

No to ja się pochwalę moim przepisem.
Łosoś ala badmdfk: :P

2 dzwonki łososia
sok z cytryny
oliwa z oliwek
sól, pieprz
tymianek

Łososia posmarować sokiem z cytryny ( ja to robię specjalnym pędzelkiem)
posolić, popieprzyć i dodać duuużo suszonego tymianku. Na końcu posmarować oliwą z oliwek, na pól godziny do lodówki. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni jakieś 7-8 min z każdej strony. Jeszcze taki mały sekrecik :lol: na ostatnie 5 min włączam w piekarniku grill. Rewelacyjnie smakuje z ziemniaczkami z piekarnika w mundurkach i z brokułami gotowanymi na parze.

Smacznego!
_________________
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=53593
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Ta strona używa ciasteczek (ang. cookies) w celu logowania oraz do badania oglądalności strony.
Aby dowiedzieć się czym są ciasteczka odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl
Jeśli nie wyrażasz zgody na wykorzystywanie ciasteczek na tej stronie, zablokuj je w opcjach Twojej przeglądarki internetowej.