 |
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kulinaria |
Autor |
Wiadomość |
Aga
Don't start with me! ;-) __________________

Auto: Toyota RAV 4
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 01 Wrz 2006 Posty: 2652 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 02-03-2011, 14:58
|
|
|
Manuela napisał/a: | No to moja dziwna sałatka
Rukola, ser feta i truskawki. Sos do sałatki z oliwy z oliwek, octu balsamicznego i ... soku malinowego. Sól pieprz do smaku. Proporcje również jak kto lubi.
Przepis wygląda co najmniej dziwnie, wiem, ale sałatka jest niebo w gębie |
rzeczywiście dziwny
ale może być smaczny - robię dzisiaj (jak dostanę jakieś fajne truskawki)
acha, Magda poproszę tutaj przepis na to ciasto marchewkowe
może jednak czasem coś zrobię w tej kuchni..... |
|
|
|
 |
mabda
Prawdziwa Księżniczka MM przez zasiedzenie

Auto: stilo 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 02 Wrz 2009 Posty: 1171 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 02-03-2011, 15:03
|
|
|
MARCHWIAK
4 jajka
1,5 szklanki cukru
1 szklanka oleju
3 szklanki maki
2 szklanki startej marchefki
1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody
1 lyzeczka cynamonu
jajka z cukrem utrzec, dodac olej, make, marchef, proszek do pieczenia, sode, cynamon. wymieszac i wylac na blache. co do pieczenia to w przepisie nie ma nic o temp ani czasie, ale ja trzymalam jakies 35 min w temp ok.190 stopni.
------------------------------------------------
SNICKERS
30dag orzechow wloskich dosc grubo posiekanych - 2szkl
2 łyżki miodu
0,5szkl cukru
cukier waniliowy
0,5 kostki margaryny
wszystko gotowac 7-10min
ciasto: 40dag maki
0,5szkl cukru
10dag margaryny
2 jajka
1lyzeczka sodki
1lyzeczka proszku do pieczenia
2 lyzki miodu
zagniesc, podzielic na 2 czesci. jedna upiec z orzachami, druga sama
krem: 2szkl mleka
2 lyzki maki ziemniaczanej
2lyzki maki pszennej
2 lyzki cukru
ugotowac jak budyn i utrzec z 0,5 kostki margaryny
-------------------------------------------------------------------
3BIT
herbatniki - na 3 warstwy w brytfance [2opakowania tych duzych z biedronki ]
masa krowkowa [ja kupuje 2 puszki z bakallandu - lubie duzo tego kremu ale jedna starcza]
2 budynie waniliowe
0,5kostki margaryny
0,5l smietany 18%
2sniezki
herbatniki, masa krowkowa, herbatniki, masa budyniowa [budynie ugotowane i utarte z margaryna], herbatniki, masa smietanowa [2 sniezki ubite ze smietana]. mozna posypac tarta czekolada. przechowywac w lodowce |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 02-03-2011, 15:09
|
|
|
No to i ja się podziele, alt to dla wegańskich smakoszy
http://pinkcake.blox.pl/2...archewkowe.html
mabda napisał/a: | marchefki | Celowo tak |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Aga
Don't start with me! ;-) __________________

Auto: Toyota RAV 4
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 01 Wrz 2006 Posty: 2652 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 02-03-2011, 18:45
|
|
|
zrobiłam sałatkę!!
zamiast rukoli dałam mieszankę z marketu (roszponka, radicchio, endywia)
i ocet jabłkowy
i duuuużo soku truskawkowego!
palce lizać!!!!
świetna jako samodzielne danie oraz jako dodatek do mięs
ja zjadłam z kotletem schabowym na obiad (bez ziemniaków!)
ostatnio staram się nie łączyć węglowodanów z białkami
może ta dieta nie daje spektakularnych efektów chudnięcia ale na pewno lżej się po niej czuje mój żołądek |
|
|
|
 |
Manuela
Mitsumaniak Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 02 Gru 2009 Posty: 699 Skąd: Warszawa - Grochów
|
Wysłany: 03-03-2011, 09:06
|
|
|
Powiem Ci Aguś, że też dodaję taką sałatę, ale rukola jest ostra i to nie jest to samo. Różnica jest diametralna. Mimo to cieszę się,że CI smakowało |
_________________
 |
|
|
|
 |
Aga
Don't start with me! ;-) __________________

Auto: Toyota RAV 4
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 01 Wrz 2006 Posty: 2652 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 03-03-2011, 12:32
|
|
|
tak właśnie myślałam, że chodzi o ostrość rukoli
starałam się zrekompensować to duuuużą ilością pieprzu |
|
|
|
 |
Manuela
Mitsumaniak Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 02 Gru 2009 Posty: 699 Skąd: Warszawa - Grochów
|
Wysłany: 03-03-2011, 13:59
|
|
|
Następnym razem zapoluj na rukolę i opisz później wrażenia |
_________________
 |
|
|
|
 |
rene74
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
Dołączyła: 06 Maj 2011 Posty: 61 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 10-05-2011, 18:53
|
|
|
No to ja coś na obiad i wege dorzucę, otóż będzie to...
Makaron zapiekany ze szpinakiem i twarogiem
Skłądniki:
paczka makaronu - najlepiej świderki ( ja daję pełnoziarnisty wtedy jest też i dietetycznie
200g twarogu półtłustego
3-4 łyżki śmietany 18% ( może być 12%)
szpinak mrożony 500g
3-4 ząbki czosnku, sół, pieprz, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa
10-15 dag sera żółtego
łyżka oleju
Makaron ugotować.Na rozgrzany olej wrzucić szpinak i rozmrozić,Dodać przyprawy ,przeciśnięty czosnek, rozdrobniony widelcem ser i śmietanę.Wszystko dokładnie wymieszać.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wyłożyć połowę makaronu, następnie masę szpinakową i na wierzch pozostałą część makaronu.Posypać startym żółtym serem i zapiekać pod przykryciem w średnio nagrzanym piekarniku około 30 min.Smacznego!!
A gotowe danie smakuje wybornie i wygląda tak (real foto )
 |
|
|
|
 |
badmdfk
Mitsumaniak dnb forever

Auto: A4/B6 1.8t s-line,Colt CZ3 1.3
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 175 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 06-07-2011, 05:19
|
|
|
No to ja się pochwalę moim przepisem.
Łosoś ala badmdfk:
2 dzwonki łososia
sok z cytryny
oliwa z oliwek
sól, pieprz
tymianek
Łososia posmarować sokiem z cytryny ( ja to robię specjalnym pędzelkiem)
posolić, popieprzyć i dodać duuużo suszonego tymianku. Na końcu posmarować oliwą z oliwek, na pól godziny do lodówki. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni jakieś 7-8 min z każdej strony. Jeszcze taki mały sekrecik na ostatnie 5 min włączam w piekarniku grill. Rewelacyjnie smakuje z ziemniaczkami z piekarnika w mundurkach i z brokułami gotowanymi na parze.
Smacznego! |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=53593
 |
|
|
|
 |
|
|