Zamknięty przez: mkm 30-10-2016, 22:03 |
Jak wino... |
Autor |
Wiadomość |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 58 razy Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 5141 Skąd: Nowy Sącz/Winterthur
|
Wysłany: 08-03-2011, 16:03
|
|
|
KaWu napisał/a: | Powyższe zdjęcie to chyba na 15 " | tak, bo jak napisałem 16'' założę jak będzie cieplej |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2011, 16:31
|
|
|
te bezdotykowe myjnie to może i fajnie ale raz na jakiś czas warto przejechać się na reczną/automat co by go porządnie gąbkami przejechali bo po pewnym czasie po bezdotykowej zostaje taki jak by nalot który trzeba ściągnąć ręcznie. |
|
|
|
 |
Jackall
Mitsumaniak

Auto: EA5W, Actros 1841
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2010 Posty: 1244 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 08-03-2011, 20:56
|
|
|
Już kiedyś poruszałem i to nawet w tym wątku temat bezdotykowego mycia Ogólnie efekt jest fajny ale nic nie zastąpi mycia ręcznego choćby raz na jakiś czas. Ja Mana myję na bezdotykowej na Arge przy Powstańców Wlkp. Tam jest chyba jedyna myjnia w Krk (a na pewno w tej okolicy) gdzie można myć autko powyżej 3,5t za kasę lub na żetony na które mogę wziąć fakturę 1 żeton=3 pln=3 min. Gotówką wychodzi chyba 1,2pln za 1 min. Na Mana potrzebuję około 7-8 żetonów a Galanta spokojnie trzema umyję
Ładne felgi Sveno, widziałem je jak były na sprzedaż i sam nawet się nad nimi zastanawiałem |
_________________ Prawo jazdy to nie dowód osobisty - nie każdy musi je posiadać;)
Renault Megane RXT 1.6 '99 - jest Myszki
Mitsubishi Galant 2.5 '98 - jest
Suzuki Swift 1.3 GS mk3 '94 - był
Opel Omega A 2.0 GL '91 - był
Fiat 125p 1.5C ' 86 - był NAJLEPSIEJSZY
Nie ma ciemnej strony księżyca, w rzeczywistości jest cały ciemny
 |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-03-2011, 01:38
|
|
|
Jackall, Derpin, wiem, że bezdotykowa to tylko półśrodek, ale skuteczny w walce z kurzem i pyłem, ogólnie to należe do ludzi, którzy mogą chodzić w brudnych spodniach, mieć bałagan w pokoju, ale auto musi być posprzątane i umyte na błysk, jak jestem na wsi u rodziców to większość czasu spędzam przy Galu pucując i woskując go, dziewczyna się ze mnie nawet śmieje, że moje auto ma więcej kosmetyków niż ja cdn. nie mam siły
EDIT:
ale się wylewny zrobiłem!? A taką miałem nadzieję, że się to nie wysłało:( w każdym bądź razie przepraszam za te wypociny, chodziło mi o to, że jak mam okazje to myje recznie gąbką a jak nie to na myjke, tyle w temacie
Jackall jak założę na auto to zobaczymy czy będzie czego żałować czy nie |
Gość --->"Rekińczyk"<---

|
Ostatnio zmieniony przez sveno 09-03-2011, 10:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21935 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 09-03-2011, 09:40
|
|
|
Kurcze za małe te koła na lato... |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-03-2011, 10:46
|
|
|
Hugo napisał/a: | Kurcze za małe te koła na lato... | są troche większe o tych na których teraz stoi i troche szersze, poczekam, pojeżdżę troche na tych a jak się trafi coś w rozsądnej cenie w 17'' to się zmieni |
Gość --->"Rekińczyk"<---

|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21935 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 09-03-2011, 13:11
|
|
|
sveno napisał/a: | jak się trafi coś w rozsądnej cenie w 17'' to się zmieni | Tak trzymać. |
|
|
|
 |
Jackall
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-03-2011, 12:05
|
|
|
Wiem, że bezdotykowe to tylko doraźnie, sam ostatnio z nich korzystam żeby lodowiska sobie przed domem nie robić a że zostają mi żetony z mycia służbowego to nie mogą się przecież zmarnować
Myślę, że 16" to rozsądny kompromis. Widziałem dziś przy śniadanku powtórkę OPT i była tam bejca na 22". Wygląda fajnie ale weź jeździj taką na co dzień?!?
A jak trafisz 17" w dobrej cenie to mi te 16" w jeszcze lepszej odsprzedasz |
_________________ Prawo jazdy to nie dowód osobisty - nie każdy musi je posiadać;)
 |
|
|
|
 |
dawidoski13
Mitsumaniak
Auto: Galant SE 98'2.0 16V LPG
|
Wysłany: 13-03-2011, 14:53
|
|
|
sveno, działałeś coś z tą skrzynią czy już przywykłeś do zgrzytu? Pytam bo ja przechodzę to samo tzn prawie to samo i jestem ciekaw kosztów , zgrzyt z 1 na 2 mam tylko na zimnym silniku po rozgrzaniu jest już ok a jeśli chodzi o redukcje to nie ma żadnych problemów i to jeszcze bym przeżył ale od pewnego czasu skrzynia wyje szczególnie na 5 biegu więc chyba kroją się łożyska.
Ogólnie Twój galancik bardzo ładny i widać,że zadbany...a i oczywiście silniczek którego mi brakuje |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-03-2011, 15:22
|
|
|
dawidoski13, ze skrzynią jeszcze nic nie robiłem bo... no wlaśnie koszty. Jak już coś kasy odłożę to wyskakuje nowy pilny wydatek (ostatnio to były koła, które zaraz będę zakładał na auto) a z tą dwójką da się żyć, bo z zimówkami w lecie już nie. Za 1000km wymiana oleju i płukanie silnia, idzie wiosna trzeba będzie odgrzybić i nabić klime (działa ok, ale podobno trzeba raz na rok do niej zajrzeć) do tego lewe tylne nadkole do roboty, że już o kosmetyce typu pęknięty przedni zderzak i ryska na drzwiach (ktoś przytarł białymi drzwiami na parkingu, chociaż to może akurat polerka załatwi) a i tylny zawias coś się zaczyna odzywać na dziurach i wydaje mi się, że trochę nisko siedzi (nie wiem czemu, sprężyny???) Więc widzisz wydatek za wydatkiem. Ogólnie nie narzekam na auto bo wszystko to to "rutyna" w Galantach zresztą jak i w innych autach, ale chciałbym też wstawić skórę do środka, spoiler na klapę, ksenony (i co się z tym wiąże spryskiwacze oraz soczewki) i w związku z tym zastanawiam się nad kupnem anglika, zabraniem z niego co potrzebne i sprzedaniem reszty, ale to będzie możliwe dopiero po wakacjach. Kurczę, ale się ostatnio wylewny zrobiłem... |
Gość --->"Rekińczyk"<---

|
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-03-2011, 17:49
|
|
|
w poniedziałek założyłem nowe koła (mam nadziej, że już zimy nie będzie) Hugo napisał/a: | Kurcze za małe te koła na lato... | jak dla mnie wygląda to ok, a wygląda tak:
czuję też dużą różnice w prowadzeniu auta: zimówki miały miękkie boki i auto "pływało" teraz tego nie ma, a i komfort podróżowania nie zmalał znacząco. |
Gość --->"Rekińczyk"<---

|
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 981 Skąd: sosnowiec
|
Wysłany: 16-03-2011, 18:38
|
|
|
no nie powiem, przyzwoicie wygląda, ładny wzór, rozmiar - bardzo dobry kompromis na nasze drogi |
|
|
|
 |
Jackall
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-03-2011, 23:26
|
|
|
Całkiem ładnie Galant wygląda na tych felgach. Ciekawe jak by pasowały do ciemnego lakieru
Nie chce Cie martwić ale słyszałem, że mrozy mają jeszcze wrócić
Na ostatnim zdjęciu widać jakby górna dioda z ringu od prawego światła mijania nie świeciła, to tylko złudzenie czy rzeczywiście nie działa? |
 |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-03-2011, 11:22
|
|
|
Psikus napisał/a: | no nie powiem, przyzwoicie wygląda, ładny wzór, rozmiar - bardzo dobry kompromis na nasze drogi | dzięki, a zapomniałeś dodać, że stan perfekt
Jackall napisał/a: | Ciekawe jak by pasowały do ciemnego lakieru | poproś wilk88 o VT idzie mu to całkiem sprawnie
Jackall napisał/a: | Nie chce Cie martwić ale słyszałem, że mrozy mają jeszcze wrócić | na razie w żadną trasę się nie wybieram, tylko po mieście trzeba będzie uważać
Jackall napisał/a: | górna dioda z ringu od prawego światła mijania nie świeci | masz racje, zdechła od temp, albo musiałem kiepsko polutować i puściło od drgań, naprawie to jak będę zakładał soczewki |
Gość --->"Rekińczyk"<---

|
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 981 Skąd: sosnowiec
|
Wysłany: 17-03-2011, 18:16
|
|
|
sveno napisał/a: | zapomniałeś dodać, że stan perfekt | tego akurat nie wiem,ale wierze Ci na słowo |
|
|
|
 |
|