Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: mkm
09-03-2013, 15:26
Mój miśkowóz :D:D
Autor Wiadomość
Psikus 
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-03-2011, 18:51   

Nie,nie na czarno,jak już to trochę ciemniej,ale nie na czarno, znikną a wzór maja ładny.

yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Wysłany: 18-03-2011, 20:12   

Psikus napisał/a:
Nie,nie na czarno,jak już to trochę ciemniej,ale nie na czarno, znikną a wzór maja ładny.

nie nooo jak będą w połysku nie powinno być tak źle, jak ma być bandyta to na całego :lol:

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 18-03-2011, 20:15   

tylko nie czarne!! :P
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

costa brawa 
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 `00
Wysłany: 19-03-2011, 18:54   

pewnie zostana jakie sa (ale nie na 100% :d ) ... w takim tez ladnie wygladaja , zreszta czasu ostatnio to mam tyle ze ... grill ktory lezy juz od jesieni do tej pory nie zalozony :D

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 20-03-2011, 21:13   

costa brawa napisał/a:
pewnie zostana jakie sa (ale nie na 100% :d ) ... w takim tez ladnie wygladaja , zreszta czasu ostatnio to mam tyle ze ... grill ktory lezy juz od jesieni do tej pory nie zalozony :D

10 minut roboty
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

costa brawa 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-08-2011, 20:32   

dawno nic nie pisalem wiec aktualizacja ...
Galant smiga elegancko bez najmniejszego zajakniecia ...
gdzies za dwa tygodnie idzie na male malowanko ... reperaturki tyl , zderzak przod i tyl przy okazji bo podrapane jak nie wiem i paskudne moze kielichy jeszcze ale to zobacze bo tragedi nie ma lekkie naloty tylko na krawedziach i sie zastanawiam czy ruszac teraz to czy zostawic - zobaczymy jak z czasem bedzie u lakiernika

a dzis sobie takie male conieco porobilem ...
wyczyscilem przepustnice, kolektor dolotowy , a przy okazji uszczelnilem pokrywy zaworow bo mi sie pocila jedna i druga ... w sumie niecale 3 godzinki roboty razem jeszcze z umyciem silnika na koniec
mam nadzieje ze teraz sie nie bedzie juz pocil z pod pokrywy bo mnie to wnerwialo juz od jakiegos czasu ..
a i jeszcze jakis miesiac temu z tylu sie cos tuklo i wyszlo ze wahacze wleczone .. noi sa nowe wleczone i poprzeczne razem z lacznikami stabilizatora bo tez takie dziwne te tulejki mi sie wydawaly i teraz cicho z tylu i jezdzi elegancko

a i jeszcze od siebie dodam ze jak ktos ma wymieniac swiece i tylko unosic kolektor to juz lepiej odkrecic go calkiem i przy okazji wyczyscic kolektor i przepustnice - raptem 5 minut wiecej roboty a i dostep lepszy do swiec - wymienialem swiece i tylko unosilem kolektor a dzis zdejmowalem - w zasadzie jedna robota .. najgorzej wezyki wodne z przepustnicy sciagnac bo nie ma jak szarpnac a siedza twardo heh :D

kilka fotek z prac dzisiejszych :
kolektor juz po myciu - wszystko ladnie popuszczalo ze w srodku praktycznie czysty material widac

to cos bylo cale czarne jak smola

silnik nawet ladny czysciutki - po pokrywami tez czysto bylo bez jakis nagarow itp rzeczy tylko oliwa

robimy jak ksiazka pisze :D

juz prawie poskladane

ta strona dopiero po tej zimie wyszla ale tu orginal nie dotykany przez zadnych fachowcow i tylko takie 3 punkty wyszly ale tez to zrobie odrazu

tutaj nie widac ale to jest zjedzone ladnie tylko szpachel trzyma poprzedniego tworcy

plac boju ... jeszcze bylo tylko mycie i przykrecenie tej plastikowej oslonki i proba

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 18-08-2011, 21:04   

Tak długo Cię nie było, że kotleta należało odgrzać :P Tak szczerze powiedziawszy to już myślałem, że nas opuściłeś na dobre nie chwaląc się ;-)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 18-08-2011, 23:20   

costa brawa napisał/a:
moze kielichy jeszcze ale to zobacze bo tragedi nie ma lekkie naloty tylko na krawedziach i sie zastanawiam czy ruszac teraz to czy zostawic
Rób natychmiast, tj. oczyszczenie z rdzy od spodu i z góry, od spodu podkład i grubo konserwacji, od góry jak nie ma dziur to wyczyść z rdzy i oddaj lakiernikowi niech dokończy. Jak tego nie zrobisz to za chwilę bedą dziury.

costa brawa 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-08-2011, 23:21   

nie no tak bez slowa to nie bardzo :)
forum codziennie przegladam tylko jakos tak czasu na galanta nie bylo zreszta o czym pisac jak sie nic ciekawego nie dzieje .. mial isc na sprzedaz ale jednak zostaje jeszcze napewno rok bo jakos zastepstwa nie widze a jesli jest to musialbym dosc sporo dolozyc zeby cos kupic ciekawego - chyba ze na takiego samego tylko z tiptronikiem :D

Hugo od spodu mam zabezpieczone od dawna , a to co na wierzchu jest to w zasadzie od ponad roku sie nic nie zmienia ... i wlasnie chyba zrobie to od razu zeby juz z glowy bylo 0 tymbardziej ze jak pisalem wyzej to ze zostawiam go jeszcze sobie - bo jakby na handel szedl to bym nic nie robil teraz tylko cene upuscil i tak jak stal ...

costa brawa 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-09-2011, 02:22   

galant juz od poniedzialku u magika .... reperaturki dzis wstawial ... zderzaki posciagane sie reperuja ... mysle ze moze w przyszlym tygodniu bedzie do odebrania ...
ogolnie nadkola bez tragedi... niewstawia calych reperaturek tylko doslownie same ranty bo wyzej wszystko zdrowe .... pod zderzakami wszytko nawet ladnie czysciutko bez rdzy o co sie troche obawialem z przodu szczegolnie ale nic ciekawego tam nie znalazlem ...

a tak pozatym ktos obczajal mi galanta na placu u blacharza :D jakis podobno bordowy z tego co mi gosc mowil galant na krakowskich blachach zajechal zeby sobie popatrzec :D

costa brawa 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-10-2011, 23:03   

prace u lakiernika sie przeciagnely i dopiero dzis galant odebrany ... zrobione wzsystko bardzo ladnie ( bylem prawie codzinenie u niego zobaczyc co tam dziala :D ) zakonserwowane od razu ... jeszcze tylko gdzies za tydzien moze dwa podjade do niego zeby cale auto przepolerowal bo narazie tylko tyle ile trzeba zrobione zebym mogl go zabrac ...
jedyna zmiana jaka nastapila w trakcie prac to to ze z lewej strony jest wstowiony pasek taki ok 3-4 cm przez cale nadkole z reperaturki .. a z prawej (tej robionej juz kiedys przez jakiego dziada) strony jednak po przygladnieciu sie dokladniej postanowilismy wstawic cala reperaturke tak dla pewnosci ..

ogolnie bardzo zadowolony w koncu wyglada wszystko tak jak powinno - nadkola zrobione elegancko ... zderzaki przod i tyl pomalowane , i do tego zlikwidowana mala "ciapka" na masce ktora udalo sie bez malowania zlikwidowac ...

do tego jeszcze zimowe felgi jutro sie pomaluja na nowo - bo obecny odcien czarnego wogole mi sie nie podobal - taki jakis dziwny wyszedl a sie zabieralem do tego juz w zeszlym roku ...

a i wkoncu grill avance zamontowany :)

zdjec narazie nie mam bo juz ciemno bylo jak go zabieralem .. moze jutro zrobie jak znajde chwile ...

k@rol 
Mitsumaniak
02605/KMM

Auto: Mazda 3 2.0Pb
Wysłany: 27-11-2011, 21:44   

ależ piekielny rydwan :wink: gratulacje wygląda pięknie
VW Lupo 1.0 1998 (Żony)
Toyota Paseo 1.5 1996

Obecnie
Mazda 3 Top Sport 2.0 2003
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=85538
Colt CZ3 1.3 2007
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=86943

costa brawa 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-11-2011, 00:14   

no dzieki tylko te zdjecia mialem juz dawno temu wstawic a nie ma czasu kompletnie ... a jak jest to ciemno na robienie zdjec ... :)

costa brawa 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-12-2011, 22:16   

Dzis przegladzik zrobiony z rana ... hamulce wszystkie ladnie rowno biora , luzow zadnych nie znalezlismy , amorki tez ok ... podbite bez nawet slowa o jakis usterkach czy niedomaganiach .. czyli OK :)

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-12-2011, 08:18   

:thumbright:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi