Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Eclipse 2G dziwne drgania z tylu
Autor Wiadomość
adamstyu 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse 2G 4g63
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 20-03-2011, 22:08   Eclipse 2G dziwne drgania z tylu

Witam, mam problem. wymienilem ostatnio alu na letnie no i cos zaczelo mi z tylu drgac (okazalo sie ze jedna troche krzywa) no to dalem ja do prostowania a zamiast niej zalozylem alu ziomowa ( na ktorych auto nic nie drgalo ) no i nadal drgalo to wymienilem drugo z tylu czyli na tylnej osi mam fele zimowe na ktorych wczesniej bylo ok i co najgorsze to nadal drga ;( czy macie jakies pomysly. Przednie alu idealne byly wywazane i dostaly po jednym odwazniku 5g a po drugie na kierownicy nic nie czuje tylko na aucie i wydaje mi sie ze z tylu na 80%. Drgania zaczynaja sie tak ok 100 km\h POMOCY!!!

reloop7 
Forumowicz

Auto: galant
Wysłany: 20-03-2011, 22:40   

Jęsli sa to jakies lekkie drgania to moze po prostu tarcza jest krzywa ;)
I zwróc uwage czy przy hamowaniu czy to recznym czy noznym bicie nadal wystepuje ;)
Zdasz relacje to pomyslimy jeszcze co dalej moze byc ;)

Znajomy kiedys w swoim stiuningofanym gulfie po długiej trasie pojechal na myjnie i bardzo szybko schłodził swoje tarcze ;D Co potem było przyczyna bicia ;)

Ogołnie rzuc okiem w zawieszenie tylnie i sie napewno dowiesz ;) Podnies auto z tyłu z kazdej strony po kolei i poruszaj kołem góra dół, lewa prawa i sie dowiesz czy jest jakis luz ;) Moze go zakrecic i słuchac czy aby przypadkiem łozysko nie szumi ;)

Aaa. i mozesz jeszcze sprobowac kolo dokrecic po prostu,bo ostatnio znajomy tak mi dokrecił ze przy 1500 obr drgało jak by przegub sie rozsypął delikatnie ;P A co sie okazało to zdjałem kolo, pogrzebałem, dokreciłem według siebie pojechałem sie przejechac i drgania ustały ;D Śmieszna sprawa ;)

zenek_bb 
Mitsumaniak
Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Wysłany: 20-03-2011, 23:53   

Pamiętajmy o oczyszczeniu dokładnym płaszczyzn którymi felga dolega do piasty (tarczy), jeżeli dostanie się tam syf typu rdza lub coś innego koło nie zostanie prawidłowo osadzone i będzie bić. Może odważniki odpadły, nie straciły powietrza podczas leżakowania?

Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj :D

Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...

Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!!

*kub@* 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G Targa
Wysłany: 21-03-2011, 07:17   

taki sam problem miałem w hultaju podczas jazdy najpierw drgało delikatnie potem był coraz mocniej, alu były całe odważniki były i co się okazało była walnięta opona która podczas drgań zepsuła drugą oponę z tyłu. po wymianie opon problemjakręką odjął, z tym że wcześniej byłem u wulkanizatora i nic nie stwierdził :shock: a opona nie miała żadnych wypukleń czy czegoś...

kamil4711 
Forumowicz

Auto: Eclipse 2G 95r. 420a N/A
Wysłany: 21-03-2011, 13:26   

adamstyu, do przeglądu zawieszenie , opona , biorę pod uwagę że felga już jest prosta i wyważona , ewentualnie tarcza Hamulcowa ale nie sądzę bo objawy te by występowały przy hamowaniu .

adamstyu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-03-2011, 19:40   

Dzieki za wszystkie odpowiedzi ;) ) Dzisiaj w pracy caly czas o tym myslalem i troche wymyslilem.......chyba to moj blad bo jak zmienialem na letnie alu zakladalem krotsze nakretki a ze mi kilku brakowalo to na kazde kolo dolozylem po dlugiej i wyszlo ze na kazdym alu byly po 3 krotkie 1 zabezpieczajaca i po 1 dluzszej no i jak wrocilem to pozmienialem zeby bylo po rowno tylko na 1 kole mam jeszcze nie zmienione i drgania juz duzo mniejsze takze mozliwe ze to przez to. W weekend bede zmienial na wszystkie te same i testowal takze dam jeszcze znac co i jak. Ale mam nadzieje ze to to :mrgreen: i ze ja zje....... Pozdrawiam :lol:

zenek_bb 
Mitsumaniak
Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Wysłany: 03-04-2011, 23:02   

miałeś dać znać co i jak, więc jak?

Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj :D

Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...

Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!!

adamstyu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-04-2011, 20:32   

JUZ JUZ ;-) Tak jak pisalem. Wszystko to wina tych nakretek czyli sam sobie dorobilem problemu no ale najwazniejsze ze sam takze go wyeliminowalem hihi xD Dzieki wszystkim za odpowiedzi i Pozdrawiam :D

Odpowiedz do tematu