Kontrolka ciśnienia oleju |
Autor |
Wiadomość |
adamstyu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 2G 4g63
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-03-2011, 19:45 Kontrolka ciśnienia oleju
|
|
|
Mam taki problem ze w czasie jazdy kontrolka oleju zapala mi sie i po jakims czasie gasnie no i tak co jakis czas. Oleju nie bierze caly czas w stanie jesli chodzi o cisnienie to na wskazniku na zegarach wszystko ok no i co najwazniejsze to nic sie z autem nie dzieje w czasie kiedy sie zapala czy pali. Auto pracuje caly czas tak samo i nie ma spadku mocy. Od czego to moze byc a moze ktos mial juz cos takiego???? |
Ostatnio zmieniony przez zenek_bb 28-03-2011, 05:56, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 21-03-2011, 21:44
|
|
|
może poprostu czujnik się wiesza/głupieje i trzeba go wymienić na nowy |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
lombard
Forumowicz JESTEM HARDCOREM !!!
Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 21-03-2011, 22:48
|
|
|
robertdg napisał/a: | może poprostu czujnik się wiesza/głupieje i trzeba go wymienić na nowy |
Dokładnie tak jak pisze robertdg - ten czujnik to stały numer w eclipse |
|
|
|
 |
adamstyu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-03-2011, 07:11
|
|
|
Ale to bedzie chyba czujnik stanu olojeju no nie??? Bo z cisnieniem tak jak mowilem wczesniej wskazowka ladnie pracuje nic dziwnego nie widzialem. A z tego co wiem to sa 2 stanu i cisnienia chyba ?? |
|
|
|
 |
kicek86
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse 97'
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Gru 2009 Posty: 149 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 22-03-2011, 08:08
|
|
|
adamstyu napisał/a: | Ale to bedzie chyba czujnik stanu olojeju no nie??? Bo z cisnieniem tak jak mowilem wczesniej wskazowka ladnie pracuje nic dziwnego nie widzialem. A z tego co wiem to sa 2 stanu i cisnienia chyba ?? |
tak, temat był już poruszany i było stwierdzane, że to wina czujnika. Masz dwa czujniki. Ten od poziomu, który miga jest wkręcany w misę olejową z wtyczką jest. Możesz odłączyć wtyczkę, wyczyścić styki i sprawdzić czy będzie OK. Sprawdzałeś poziom oleju? bo kontrolka zaczyna migać, gdy już jest poniżej połowy skali. |
|
|
|
 |
adamstyu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-03-2011, 17:39
|
|
|
Nie no z olejem pisalem ze nie bierze i ze jest w stanie (sprawdzam co jakis czas). Spoko jak tylko bede mial mozliwosc to sprawdze ten w misie. Dzieki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 23-03-2011, 05:01
|
|
|
Czujnik ciśnienia oleju jak i przełącznik ciśnienia oleju wkręcone są w podstawę filtra oleju, to duże od dołu przy misce olejowej to czujnik, od wskazówki, przełącznik jest wyżej, też 1 pin, możesz go odłączyć do puki nie kupisz nowego/używanego. |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
|