żarówki w konsoli środkowej |
Autor |
Wiadomość |
arturo [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2006, 23:46 żarówki w konsoli środkowej
|
|
|
Mam pytanko jakie są żarówki w konsoli środkowej? Spaliła mi się żarówka pod zegarkiem i jedna pod przyciskami climatronika |
|
|
|
 |
hanna [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 11:28
|
|
|
Witam!
Mam podobny roblem, też spaliła mi się żarówka podświetlająca klimaktronika. Przejżałam całą instrukcję i nie ma o tym ani słowa. Proszę o radę. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 12:01
|
|
|
ja robilem tak:
1. wyjmowalem zarowke,
2. szedlem z nia do sklepu i prosilem sprzedawce o identyczna
3. zakladalem
bez wnikania w szczegoly ile wat itd |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 30-10-2006, 12:24
|
|
|
arturro napisał/a: | ja robilem tak: |
Robilem dokladnie tak samo. Przy okazji dwie sprawy:
- zebyscie nie zniszczyli uchwytow tak jak poprzedni wlasciciel mojego autka polecam zapoznanie sie z tym opisem
- osobiscie wymienilbym komplet zarowek w konsoli, zeby za tydzien nie robic tego samego z inna zarowka |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 14:13
|
|
|
arekp napisał/a: | zeby za tydzien nie robic tego samego z inna zarowka |
I żeby nie było różnic w jasności - przerabiałem to z żarówkami tablicy. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 30-10-2006, 15:01
|
|
|
dane spisane z zarowki i tak nic nie dadza, jak kupowalem do siebie do zegarka pan otworzyl skrzyneczke w ktorej byla rozpiska i przegrodki z zarowkami - bylo kilka przegrodek z zarowkami wygladajacymi tak samo ale jednak byly rozne |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2006, 22:55
|
|
|
Właśnie jestem po rozbieraniu deski rozdzielczej , i mogę tylko powiedzieć, jeśli ktoś planuje zamianę na żarówki led (diodowe), to marny efekt (nie polecam, nierównomierne podświetlenie). Proponuję zwykłe żarówki , ewentualnie z nakładkami silikonowymi, można je dostać w różnych kolorach (stare nakładki poprostu się rozleciały). Pod zegary idą 4 szt W5W wciskane bez oprawek + jedna 1,2V , a pod środkową konsolę idą dwie 1,2V również bez oprawek i taka sama pod zegar. Dodatkowo takie same żarówki (1,2V) podświetlają popielniczkę i zapalniczkę. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 03-11-2006, 23:31
|
|
|
i pomyslec ze wystarczylo troche poszukac |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2006, 15:48
|
|
|
...tak tak panie Matejko, oglądałm wcześniej i właśnie ten temat mnie zainspirował. Tyle że ja chciałem być sprytnieszy i zkupiłem diody 'biały xenon', byłem pewien że będzie mocniejsze światło i będzie się lepiej rozchodziło. Jednak one też świecą punktowo do tego na biało świecił środek, na niebiesko zegarek, a liczniki na lekki fiolet.
W poniedziałek robię wszystko na zielono , jeśli kogoś ciekawią efekty powysyłam e-maile. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 04-11-2006, 16:06
|
|
|
mozesz wstawic tu na forum |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2006, 20:34
|
|
|
Technicznie już moją cari doprowadziłem do idealnego stanu (odpukać - oby na jak najdłużej ) Ostatnia sprawa to nie podświetla mi pokręteł i zegarka, mam zwykłą klimę.
Czyżby to była wina spalonych żarówek ? Wszystkie inne lampki już działają po wymianie bezpieczników, no chyba ze jakiś ominąłem ale to bardzo mało prawdopodobne. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 05-11-2006, 01:43
|
|
|
leser napisał/a: | Czyżby to była wina spalonych żarówek ? |
Czyżby to była wina spalonych żarówek |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
mario-borek [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2006, 10:16
|
|
|
Matejko, masz w konsoli środkowej wstawione niebieskie diody czy jesteś zadowolony z efektu czy doświetla ci całą konsole chyba nie czy są jakieś pomysły aby to usprawnić |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2006, 15:35
|
|
|
Właśnie założyłem żarówki z zielonymi osłonkami, podświetla śię wszystko równo i czytelnie, niestety nie ma takiego efektu jak przy diodach. Jednakże jest dużo lepiej niż przy standardowym białym podświetleniu.
Mam tylko problem z podświetleniem zapalniczki światło jest bardzo słabe, podciągnę chyba plus od zasilania popielniczki może będzie lepszy efekt.
Ciekawi mnie tylko jak przy diodach rozwiązaliście problem podświetlanych przełączników np. ogrzewanie tylnej szyby. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 05-11-2006, 15:59
|
|
|
mario-borek napisał/a: | czy doświetla ci całą konsole |
nie
swieci tylko tam gdzie sa diody, nie daje rowno swiatla wszedzie, moze jakby zalozyl jakies inne z katem swiecenia wiekszym byloby lepiej, ale i tak jest fajnie |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
|