Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
15-10-2007, 00:32
[ALL] trzeszczące zawieszenie tylne CJ0
Autor Wiadomość
maciek_TST
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2006, 18:46   [ALL] trzeszczące zawieszenie tylne CJ0

Witam,
Czy ktoś miewał podobny problem? Otóż podczas deszczu i zamoczenia tylnego zawieszenia, zgrzyty i skrzypienia słyszalne są na każdej nierówności.
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 13:12, w całości zmieniany 1 raz  

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2006, 19:16   

byc moze gumy na amortyzatorach ??

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-11-2006, 19:39   

To chyba standard - w moim jest to samo, w poprzednim C50 też tak było. W obecnym powymieniałem gumy z tyłu i jest to samo. Ja mam wrażenia dzwiekowe takie jakby sie gdzieś rury od wydechu obijału albo speżyny o coś brzeczały.

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

maciek_TST
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2006, 20:25   

To faktycznie dziwny standard, bo to jest tak frustrujące, że odechciewa mi się jeździć po deszczu :)

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2006, 21:28   

witojcie hej! u mnie tez skrzypialo/zgrzytalo/tluklo sie....a w czasie przeszlym bo popsikalem amory WD40 i pare razy boczkiem w zakrety na asfalcie i przestalo :mrgreen: :mrgreen:

pozdrowky

krzys78 
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Wysłany: 06-11-2006, 20:07   

Też to mam hehehe. Metaliczne trzaski,gdzieś z tyłu sie wydobywające. Dzisiaj byłem na przeglądzie i wszystko OK,więc jakby musze przywyknąć. Zbieżność tylko wymaga małej korekty,ale to tak poza tematem.

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 20:14   

jak pisalem wyzej...popryskaj na podniesionym aucie czyms typu WD40--POMAGA!!!

od roku sie nie tlucze--dobry jest valvoline smar w sprayu (super tlusty i lepki)

pzdr

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 06-11-2006, 21:30   

Ja w poprzednim colcie wymieniłem amortyzatory z tyłu i tez tłukło. To że u Ciebie przestało to moze efekt jazdy na rekawie po asfalcie - poprostu może obijający element tego nie wytrzymał i sie urwał :)

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

azydek
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 22:23   

Podpisze sie pod tematem i przyznam ze w moim CJ0 rowniez po deszczu cos stuka/puka/obija sie... strasznie mnie to denerwowalo. Ale pewnie taki to urok skoro nie tylko u mnie tak jest. Przeglad przeszedlem bez problemow a na 2`gi dzien deszcz spadl i zaczelo cos mnie denerwowac...
Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu