|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przegląd przed zakupem w ASO |
Autor |
Wiadomość |
mitsu1234
Forumowicz
Auto: ----
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-04-2011, 14:05 Przegląd przed zakupem w ASO
|
|
|
Witam. Czy orientuje sie ktos ile moze kosztowac przeglad przed zakupem w ASO?? Ewentulanie moze ktos zna jakis zaprzyjazniona stacje gdzie mozna to zrobic w rozsadnej cenie?? Pzdr! |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 03-04-2011, 14:56
|
|
|
Rozumiem, że chodzi o sprawdzenie nowego auta przed odbiorem?
Jeśli tak to polecam rzeczoznawcę.
Wchodzi na halę, przeprowadza badanie, sporządza raport i masz podkładkę na piśmie.
Jeżdżenie po stacjach przed zakupem odpada, ponieważ nikt nie wyda Ci niezarejestrowanego auta "do testów", to po pierwsze.
Po drugie nie dostaniesz "podkładki" jakby tfu, tfu coś było na rzeczy. Po prostu gość Ci powie "A", dealer powie "B", a Ty będziesz w kropce.
Trzy. Kompetencja, znajomość marki i zakres przeglądu (w warsztacie, u diagnosty) jak na nowe auto jest niewystarczający.
Na testy auta używanego jak najbardziej tak.
Na nowy - tylko rzeczoznawca. |
|
|
|
 |
mitsu1234
Forumowicz
Auto: ----
|
Wysłany: 03-04-2011, 16:20
|
|
|
Chodzi o sprawdzenie uzywanego samochodu przed kupnem. Chcialbym podjechac do ASO, aby miec pewnosc co do tego auta, ogladalem je osobiscie, a teraz chcialbym aby sprawdzili je pod wzgledem grubosci lakieru, stanu zawieszenia itp.. |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
|
Wysłany: 03-04-2011, 23:12
|
|
|
mitsu1234, był już gdzieś taki wątek, w ASO w Markach chcieli chyba 250 zł.
Najlepiej podzwonić i popytać, cena zapewne będzie uzależniona od tego, co chciałbyś sprawdzić.
Jak w 2002 r. kupowałem Opla, to za 150 zł w ASO naprawdę dokładnie mi go sprawdzili, łącznie z przejazdem testowym z szefem serwisu za kierownicą
No i wyszło, że był walony z przodu i z tyłu, ale lekko i dobrze zrobiony. Sam bym tego w życiu nie zauważył. Ale szef powiedział: kupować! |
|
|
|
 |
ukaszo
Nowy Forumowicz

Auto: Galant SE 2.5 V6 99/00
|
Wysłany: 19-05-2011, 01:30
|
|
|
Ja robiłem taki przegląd wczoraj w Markach - koszt 249zł. Powiedzieli mi sporo, ale spodziewałem się więcej. |
|
|
|
 |
|
|