Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przegląd przed zakupem w ASO
Autor Wiadomość
mitsu1234 
Forumowicz

Auto: ----
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-04-2011, 14:05   Przegląd przed zakupem w ASO

Witam. Czy orientuje sie ktos ile moze kosztowac przeglad przed zakupem w ASO?? Ewentulanie moze ktos zna jakis zaprzyjazniona stacje gdzie mozna to zrobic w rozsadnej cenie?? Pzdr!

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 03-04-2011, 14:56   

Rozumiem, że chodzi o sprawdzenie nowego auta przed odbiorem?
Jeśli tak to polecam rzeczoznawcę.
Wchodzi na halę, przeprowadza badanie, sporządza raport i masz podkładkę na piśmie.
Jeżdżenie po stacjach przed zakupem odpada, ponieważ nikt nie wyda Ci niezarejestrowanego auta "do testów", to po pierwsze.
Po drugie nie dostaniesz "podkładki" jakby tfu, tfu coś było na rzeczy. Po prostu gość Ci powie "A", dealer powie "B", a Ty będziesz w kropce.
Trzy. Kompetencja, znajomość marki i zakres przeglądu (w warsztacie, u diagnosty) jak na nowe auto jest niewystarczający.
Na testy auta używanego jak najbardziej tak.
Na nowy - tylko rzeczoznawca.

mitsu1234 
Forumowicz

Auto: ----
Wysłany: 03-04-2011, 16:20   

Chodzi o sprawdzenie uzywanego samochodu przed kupnem. Chcialbym podjechac do ASO, aby miec pewnosc co do tego auta, ogladalem je osobiscie, a teraz chcialbym aby sprawdzili je pod wzgledem grubosci lakieru, stanu zawieszenia itp..

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 03-04-2011, 23:12   

mitsu1234, był już gdzieś taki wątek, w ASO w Markach chcieli chyba 250 zł.
Najlepiej podzwonić i popytać, cena zapewne będzie uzależniona od tego, co chciałbyś sprawdzić.
Jak w 2002 r. kupowałem Opla, to za 150 zł w ASO naprawdę dokładnie mi go sprawdzili, łącznie z przejazdem testowym z szefem serwisu za kierownicą :)
No i wyszło, że był walony z przodu i z tyłu, ale lekko i dobrze zrobiony. Sam bym tego w życiu nie zauważył. Ale szef powiedział: kupować! :)

ukaszo 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant SE 2.5 V6 99/00
Wysłany: 19-05-2011, 01:30   

Ja robiłem taki przegląd wczoraj w Markach - koszt 249zł. Powiedzieli mi sporo, ale spodziewałem się więcej.

Odpowiedz do tematu