Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] Urwany styk/konektor podgrzewanej szyby
Autor Wiadomość
franek333 
Mitsumaniak
Irek

Auto: MITSUBISHI Outlander I 2,0 t
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 06-04-2011, 19:13   [MSS ALL] Urwany styk/konektor podgrzewanej szyby

Czeeeeść Wszystkim :lol:

Naprawiając to i tamto zajrzałem pod boczek klapy bagażnika.
Chciałem poprawić wsuwkę na tzw konektorze inaczej styku - wystającym przylutowanym do szyby języczku.
:-X Pech chciał że cholerstwo się urwało :-X
:badgrin: Ogólnie nic straconego bo ten od masy z prawej strony też był urwany :badgrin:
I tak do tej pory myślałem że szyba nie działa z innych powodów, teraz chcę to naprawić :arrow:

Do czego zmierzam :?:

CZY MOGĘ JE PRZYLUTOWAĆ ZWYKŁĄ LUTOWNICĄ TRANSFORMATOROWĄ W POPRZEDNIE MIEJSCA :?: :?: :?:

Kolega wspomniał mi coś o klejach przewodzących prąd, a ja się skłaniam ku takiemu rozwiązaniu:
1. Oczyścić delikatnie miejsce papierkiem ściernym
2. Odtłuścić przy pomocy spirytusu lub denaturatu
3. Nanieść kalafonię
4. Przylutować styki

Tylko czy szyba nie strzeli przy takim podgrzaniu :?:

Może ktoś z Was robił coś takiego :?:
Z niecierpliwością czekam na podpowiedzi :idea:

Dzięki :roll:

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 06-04-2011, 23:26   

Witam.
Przerabiałem to tej zimy i polecam udać się do firmy montującej szyby samochodowe. Ja udałem się do szybex-u (najbliżej masz w Piotrkowie Tryb.) oczywiście może to być inna firma i za pełną usługę (jeden konektor) zapłaciłem dosłownie 10zł. Usługa polegała na demontażu plastikowej obudowy klapy, odczyszczeniu,odtłuszczeniu, przyklejeniu konektora (specjalny klej przewodzący na aledrogo kosztuje około 35zł, lutownicy nie polecam), polakierowaniu i montażu obudowy plastikowej. Zostałem także poinformowany, że po takim przyklejeniu oczywiście na następny dzień należy ogrzewanie szyby włączyć i natychmiast wyłączyć parę razy tak aby szyba się zahartowała. Czyli nie zawsze opcja zrób to sam jest opłacalna i najlepsza.
Pozdrawiam.

franek333 
Mitsumaniak
Irek

Auto: MITSUBISHI Outlander I 2,0 t
Wysłany: 18-04-2011, 20:19   

Próbowałem lutować :cry:

LIPA :!:

Zobaczę czy w sklepie z elektroniką są te kleje a jak nie pofatyguję się do specjalistów od szyb.

Dzięki :wink:

Pozdrawiam 8)

Odpowiedz do tematu