Wymiana błotnika. |
Autor |
Wiadomość |
reloop7
Forumowicz
Auto: galant
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lis 2010 Posty: 60 Skąd: Bielany/Wrocław
|
Wysłany: 06-04-2011, 16:49 Wymiana błotnika.
|
|
|
Witam wszystkich, na dniach chciałbym wymienić swój błotnik, jeszcze sam nie obczajałem gdzie są śrubki i chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś po ukrywane do których trzeba mieć jakieś specjalne narzędzia czy może wystarczy płaska dziesiątka i zwinne ręce ;P
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
Auto: Eclipse GST 92' USA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 142 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-04-2011, 21:22
|
|
|
uwazaj przy zdejmowaniu tego plastiku co jest "przedluzeniem progow". tam sa takie spinki plastikowe z tego co pamietam ktore potrafia pekac i potem trzeba nowych szukac |
|
|
|
 |
lombard
Forumowicz JESTEM HARDCOREM !!!
Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 09-04-2011, 23:32
|
|
|
Cytat: | uwazaj przy zdejmowaniu tego plastiku co jest "przedluzeniem progow". tam sa takie spinki plastikowe z tego co pamietam ktore potrafia pekac i potem trzeba nowych szukac |
Dokładnie tak .
Z tego co pamiętam to chyba:) -
-5 śrub zobaczysz po otwarciu maski.
-2 śruby po zdjęciu części nakładki na próg (zewnętrzny)- (nie musisz ściągać całej nakładki - jest na tyle elastyczna że można ją spokojnie odgiąć po wypięciu z zapinek jej połowy) często jest jeszcze doklejona do nadwozia taśmą dwustronną.
-2 śruby zobaczysz po otwarciu drzwi koło zawiasów.
-1 lub 2 śruby zobaczysz po zdjęciu kierunkowskazu (tego większego łączącego się z lampą (pozycyjną/postojową).
Kilka plastikowych zapinek w nadkolu (na śrubokręt krzyżakowy)
Najwygodniej wykręcać "10" nasadową na przedłużce (ok. 20 cm.) grzechotką.
A i chyba 1 lub 2 znajdziesz po zdjęciu nadkola (tej małej kwadratowej częśći) - te śruby spinają zderzak z błotnikiem.
To chyba tyle . |
|
|
|
 |
reloop7
Forumowicz
Auto: galant
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lis 2010 Posty: 60 Skąd: Bielany/Wrocław
|
Wysłany: 10-04-2011, 16:25
|
|
|
Juz sobie obczaiłem i poradziłem, ale dzieki za pomoc;)
I w ogole cyrk mi wyszedł bo okazło sie ze ten błotnik co kupilem to jest inny, nie ma otworu na kierunkowskaz i jest prawdo podobnie od talona albo lasera, takze nie wyminiłem bo troszke sie róznia, lipa wyszła. |
|
|
|
 |
|