|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zacinające się drzwi w galancie E3 |
Autor |
Wiadomość |
strachota [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2006, 21:46 Zacinające się drzwi w galancie E3
|
|
|
Od pewnego czasu w moim miśku zacinają się tylne drzwi. Jest to bardzo irytujące, gdy kogoś podwożę, a tu nie da rady wysiąść bez zastosowania pewnej procedury. Mam centralny zamek. Po otworzeniu samochodu drzwi się otwierają, lecz w 75% przypadków, gdy chce się to zrobić później, po pociągnięciu za klamkę otwierają się one na stopień pośredni (kontrolka otwartych drzwi się świeci, ale one są zamknięte). Wtedy trzeba wcisnąć "grzybek", a następnie podciągnąć go do góry. Wtedy drzwi otwierają się tak lekko jakby w ogóle nie było tam żadnego zamka. Co powinienem zrobić? |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 07-11-2006, 22:07
|
|
|
Hej! To jest całkiem normalne zjawisko. Jeżeli chcesz wyjść z auta, to musisz zaczekać, aż "grzybek" łaskawie się podniesie . Jeżeli będziesz ciągnął za klamkę w trakcie podnoszenia się "grzybka", to zamek nie będzie się otwierał do końca. |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
strachota [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2006, 22:35
|
|
|
Wiem co masz na myśli, ale nie o to chodziło. Drzwi są naprawione, a powodem było poluzowane mocowanie siłownika od centralnego zamka. Skutkiem tego trzeba było każdorazowo podciągnąć grzybek ręcznie do końca żeby wysiąść. |
|
|
|
 |
|
|