Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
15-10-2007, 00:23
[ALL] wskazowka od paliwa? CJ0
Autor Wiadomość
Rado
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2006, 19:59   [ALL] wskazowka od paliwa? CJ0

chodzi o to ze gdy juz mam mniej w baku i zaleje troszke wiecej to nie od razu widze efekt na wskazowce, zazwyczaj musze odczekac 10-15 minut aby wspazowka powoli wczolgala sie troszke wyzej. Czy we wszystkich modelach tak jest czy moze u mnie cos jest nie tak? moze jakies rady w razie czego...
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 14:32, w całości zmieniany 1 raz  

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-11-2006, 20:10   

w cao też sie tak powoli wspina

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2006, 20:17   

standard - wskazowka opada wolniej i wolniej sie podnosi po zatankowaniu , wszystko jest wporzadku

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2006, 20:37   Re: wskazowka od paliwa? CJ0

Lena napisał/a:
chodzi o to ze gdy juz mam mniej w baku i zaleje troszke wiecej to nie od razu widze efekt na wskazowce, zazwyczaj musze odczekac 10-15 minut aby wspazowka powoli wczolgala sie troszke wyzej. Czy we wszystkich modelach tak jest czy moze u mnie cos jest nie tak? moze jakies rady w razie czego...

To standard :mrgreen:

mechu102 
Forumowicz

Auto: Colt CA0 '93 4G92 1,6 16V
Wysłany: 08-11-2006, 20:46   

umnie tez jest tak samo
wskazowka sie wspina i wspina do gory jak żółw :)
chyba to standard

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2006, 20:48   

dokladnie..u mnie to samo...choc wolałbym zeby powoli opadała a szybko sie wznosila ale... :mrgreen:

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2006, 21:52   

bear007 napisał/a:
choc wolałbym zeby powoli opadała a szybko sie wznosila ale

Czy nadal rozmawiamy o wskazówce?? :mrgreen: :wink: :oops:

azydek
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2006, 00:56   

U mnie w CJ0 reaguje "wolno", natomiast po zatankowaniu zaczyna sie podnosic po przekreceniu kluczyka.
A czy ktos wie ile sie przejedzie CJ0 1.3 na rezerwie - wynik doświadczalny (km) w miescie, bez szalenstw itp, normalnej jazdy?

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2006, 06:51   

Z tego co czytałem na forum tu i tam kontrolka w CJ0 może się już zapalić mając nawet w baku jeszcze ok 10l, z doświadczenia wiem że to prawda, kontrolka zapala się i gaśnie i tak przez 100km po czym podjeżdżam na stacje tankuje do pełna i jeszcze nigdy nie zatankowałem 50l , 47 lub 45 zawsze jakoś tak. Kiedyś chciałem zrobić test zalać bańke paroma litrami i jeździć aż stanie :-) , ale jakoś się jeszcze za to nie zabrałem...

mechu102 
Forumowicz

Auto: Colt CA0 '93 4G92 1,6 16V
Wysłany: 09-11-2006, 09:34   

Radze nie robic takiego doswiadczenia z bańka w bagazniku i czekac az stanie samochód.
Szkoda filtra paliwa i pompy jak niedajboze zaciagnie jakies syfy z dna baku.
pozdrawiam

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2006, 10:29   

mechu102 napisał/a:
Radze nie robic takiego doswiadczenia z bańka w bagazniku i czekac az stanie samochód.
Szkoda filtra paliwa i pompy jak niedajboze zaciagnie jakies syfy z dna baku.
pozdrawiam

a no co racja to racja , pewnie dlatego jeszcze nie podjalem tej proby moja nieswiadomosc tego problemu mnie powstrzymala hehehhe

azydek
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2006, 15:12   

CJ0 ma kontrolke rezerwy? To moze mam zarowke przepalona bo jeszcze nic mi sie nie zaswiecilo a czasami sie zdaza ze wskazowka na czerwonym polu sie znajduje.

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2006, 08:48   

:D wiec wyciagnij ja i zobacz...u mnie np rezerwa zapala sie ponizej czerwonego!!!

ma zajeb... bład ta wskazowka..jak zatankuje do pelna to jakies 5mm powyzej skali sie znajduje :mrgreen:

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-11-2006, 12:04   

bear007 napisał/a:
:D wiec wyciagnij ja i zobacz...u mnie np rezerwa zapala sie ponizej czerwonego!!!

ma zajeb... bład ta wskazowka..jak zatankuje do pelna to jakies 5mm powyzej skali sie znajduje :mrgreen:

to ja mam podobnie tylko ze w druga strone (w CA0) wskazowka spadla mi juz pare razy nie przesadzam z 1 cm ponizej czerwonej kreski! zatankowalem wtedy kolo 12 litrow i wrocila na czerwona kreske, a rezerwa dalej migala :D

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2006, 14:21   

rezerwa zapala sie ponizej czerwonej kreski

Odpowiedz do tematu