Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
15-10-2007, 00:21
urwaly mi sie kabelki od sondy
Autor Wiadomość
josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2006, 15:12   

kostuch napisał/a:
josie, Takie czyszczenie nie zawsze pomoże bo jest powierzchowne w ten sposób nie wyczyścisz gardzieli, jeżeli chcesz wyczyścić dokładnie to musisz ją rozkręcić ale jak tego nie robiłeś to nie polecam.

:shock: O co Ci przepraszam chodzi??

Jakie czyszczenie przepustnicy? Ja tylko podałem linka do procedury regulacji wykonanej przez Krzyzaka a zacytowanej przez gregorbu.

A jeśli chodzi o czyszczenie przepustnicy to najlepiej ją odkręcić (nie rozbierać wszystkiego w wiór).
I jak najbardziej polecam tym co nie robili - około 4 śruby i popsuć nic się nie da (tylko ostrożnie przy zdejmowaniu na uszczelkę)

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 06-11-2006, 15:20   

Czy to temat o sondzie :?: :D

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 06-11-2006, 15:28   

Szpala85 dziala ta sonda?? bo chce dzis zamowic i nie wiem czy warto :?:

daj znac jka mozesz thx

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 07-11-2006, 01:07   

8) dziala , a czemu ma nie dzialac ? :wink: w niedziele zatankowalem do pelna colciawe (47,4 litra , 98 oczywiscie bo u mnie 3,75 zl/litr :mrgreen: ) i teraz testuje jak spalanie (oczywiscie reseta zrobilem na liczniku :mrgreen: ) , przejechalem juz w miescie 190 km i jak narazie to wskazowka jest na 3/4 , czyli chyba calkiem przyzwoicie (musze dodac ze nie wymienialem jeszcze kendziorow w kompie czyli nie resetowalem kompa ,po ludzku :wink: ) obroty stoja rowno jak szeregowy :mrgreen: i ani drgna :wink: , ja osobiscie jestem zadowolony z zakupu tej sondy (aczykolwiek bylo troche moncenia aby ja zamontowac :wink: )

ps . nie wiem czy to normalne ale jak jest troche zimno to z wydechu nonstop leci para wodna (bialy dym ale tak na sekundke i znika :wink: ) wczesniej tak nie bylo (jak byla stara sonda ) , nie smierdzi az tak strasznie , taka ciekawostka :P

Pozdrawiam

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2006, 08:07   

wczoraj pzrelew zrobilem--dlugo czekales?? cholerka zalezy mi zeby w tym tyg jeszczce byla..

fenks za odpowiedz pozdrawiam!!

[ Dodano: 07-11-2006, 08:08 ]
szpala85 napisał/a:
nonstop leci para wodna

normalne

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-11-2006, 10:38   

bear007 napisał/a:
dlugo czekales??

jak zimek dostal kase na konto to po 2 dniach juz mialem sonde :wink:

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2006, 21:10   

:mrgreen: :mrgreen: doszła w 1 dzień!!!! zamontowana juz i jest roznica :wink: gladko wchodzi na obroty i lepiej ciagnie od zera :mrgreen:

teraz krotkie pytanko:

RESETOWAC KOMPA PO WYMIANIE????

PZDR

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 09-11-2006, 23:39   

bear007 napisał/a:
teraz krotkie pytanko:

RESETOWAC KOMPA PO WYMIANIE????

PZDR

przecież jak będziesz podłączał, to i tak pewnie trzeba odłączyć akumulator - ECU sam się zresetuje

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2006, 08:43   

właśnie ze nie odłaczałem...przeciez masz wtyczke ktora odpinasz i potem wpinasz wiec nie widzialem potrzeby odłaczania aku... :shock:

dlatego pytam czy JAK JUZ WYMIENILEM musze resetowac czy nie :D

pzdr

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-11-2006, 08:48   

bear007 napisał/a:
dlatego pytam czy JAK JUZ WYMIENILEM musze resetowac czy nie :D

ja w sobote mialem chwile wolnego :D to porobilem troche przy colcie ,kompa restartowalem i najpierw wskoczyl na wysokie obroty potem na niskie i znow na wysokie (wszystkie odbiorniki wylaczone) , wylaczylem i odpalilem jeszcze raz , od tej pory chodzi miodzio i odpala natykkk.... 8) (cala operacja trwala jakies 30 min zanim sie nauczyl) ,ciagle pozostaje mi ten komputer i jego kendziory do wymiany :?

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2006, 16:06   

szpala85 napisał/a:
ciagle pozostaje mi ten komputer i jego kendziory do wymiany

tak sie pisze o tym..jetem zero kumaty z elektroniki i opisz ktore sie najczesciej wymienia-jakies szczegoły..
z gory fenx

szpala85 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-11-2006, 09:33   

u mnie w colcie po rozkreceni kompa bylo 7 kendziorow (jak patrzylem na te kendziory to od spodu byly lekkie wybrzuszenia, czyli ....do wymiany :P )

bear007 napisał/a:
ktore sie najczesciej wymienia

wymienia sie wszystkie dla pewnosci :wink:
lapiesz klucz nr 10 , srobokreta z koncowka H-2 i odkrecasz .................. zagladasz ile masz tam kedziorow (u ciebie bedzie chyba inaczej bo masz nowszego colta) , zapisujesz sobie na kartce parametry kondensatorow ..... idziesz do sklepu elektronicznego i kupujesz ..... potem juz z gorki :wink: ........... lutownica w lewa lape , odsysarka do cyny w prawa i jazda :P ...

Pozdrawiam

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2006, 14:11   

:mrgreen: lepiej ujać chyba sie nie dało :mrgreen: trzebaby sie zabrac :roll: za to...

mam nadzieje ze reka mi nie zadrży i nie porobie rowów marianskich w plytce :mrgreen:
dzieki wielkie za pomoc

Odpowiedz do tematu