Przesunięty przez: karolgt 15-10-2007, 00:21 |
urwaly mi sie kabelki od sondy |
Autor |
Wiadomość |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 06-11-2006, 15:12
|
|
|
kostuch napisał/a: | josie, Takie czyszczenie nie zawsze pomoże bo jest powierzchowne w ten sposób nie wyczyścisz gardzieli, jeżeli chcesz wyczyścić dokładnie to musisz ją rozkręcić ale jak tego nie robiłeś to nie polecam. |
O co Ci przepraszam chodzi??
Jakie czyszczenie przepustnicy? Ja tylko podałem linka do procedury regulacji wykonanej przez Krzyzaka a zacytowanej przez gregorbu.
A jeśli chodzi o czyszczenie przepustnicy to najlepiej ją odkręcić (nie rozbierać wszystkiego w wiór).
I jak najbardziej polecam tym co nie robili - około 4 śruby i popsuć nic się nie da (tylko ostrożnie przy zdejmowaniu na uszczelkę) |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 06-11-2006, 15:20
|
|
|
Czy to temat o sondzie |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2006, 15:28
|
|
|
Szpala85 dziala ta sonda?? bo chce dzis zamowic i nie wiem czy warto
daj znac jka mozesz thx |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Pomógł: 23 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 2156 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 07-11-2006, 01:07
|
|
|
dziala , a czemu ma nie dzialac ? w niedziele zatankowalem do pelna colciawe (47,4 litra , 98 oczywiscie bo u mnie 3,75 zl/litr ) i teraz testuje jak spalanie (oczywiscie reseta zrobilem na liczniku ) , przejechalem juz w miescie 190 km i jak narazie to wskazowka jest na 3/4 , czyli chyba calkiem przyzwoicie (musze dodac ze nie wymienialem jeszcze kendziorow w kompie czyli nie resetowalem kompa ,po ludzku ) obroty stoja rowno jak szeregowy i ani drgna , ja osobiscie jestem zadowolony z zakupu tej sondy (aczykolwiek bylo troche moncenia aby ja zamontowac )
ps . nie wiem czy to normalne ale jak jest troche zimno to z wydechu nonstop leci para wodna (bialy dym ale tak na sekundke i znika ) wczesniej tak nie bylo (jak byla stara sonda ) , nie smierdzi az tak strasznie , taka ciekawostka
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2006, 08:07
|
|
|
wczoraj pzrelew zrobilem--dlugo czekales?? cholerka zalezy mi zeby w tym tyg jeszczce byla..
fenks za odpowiedz pozdrawiam!!
[ Dodano: 07-11-2006, 08:08 ]
szpala85 napisał/a: | nonstop leci para wodna |
normalne |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 07-11-2006, 10:38
|
|
|
bear007 napisał/a: | dlugo czekales?? |
jak zimek dostal kase na konto to po 2 dniach juz mialem sonde |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2006, 21:10
|
|
|
doszła w 1 dzień!!!! zamontowana juz i jest roznica gladko wchodzi na obroty i lepiej ciagnie od zera
teraz krotkie pytanko:
RESETOWAC KOMPA PO WYMIANIE????
PZDR |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 09-11-2006, 23:39
|
|
|
bear007 napisał/a: | teraz krotkie pytanko:
RESETOWAC KOMPA PO WYMIANIE????
PZDR |
przecież jak będziesz podłączał, to i tak pewnie trzeba odłączyć akumulator - ECU sam się zresetuje |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 08:43
|
|
|
właśnie ze nie odłaczałem...przeciez masz wtyczke ktora odpinasz i potem wpinasz wiec nie widzialem potrzeby odłaczania aku...
dlatego pytam czy JAK JUZ WYMIENILEM musze resetowac czy nie
pzdr |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-11-2006, 08:48
|
|
|
bear007 napisał/a: | dlatego pytam czy JAK JUZ WYMIENILEM musze resetowac czy nie |
ja w sobote mialem chwile wolnego to porobilem troche przy colcie ,kompa restartowalem i najpierw wskoczyl na wysokie obroty potem na niskie i znow na wysokie (wszystkie odbiorniki wylaczone) , wylaczylem i odpalilem jeszcze raz , od tej pory chodzi miodzio i odpala natykkk.... (cala operacja trwala jakies 30 min zanim sie nauczyl) ,ciagle pozostaje mi ten komputer i jego kendziory do wymiany |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2006, 16:06
|
|
|
szpala85 napisał/a: | ciagle pozostaje mi ten komputer i jego kendziory do wymiany |
tak sie pisze o tym..jetem zero kumaty z elektroniki i opisz ktore sie najczesciej wymienia-jakies szczegoły..
z gory fenx |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-11-2006, 09:33
|
|
|
u mnie w colcie po rozkreceni kompa bylo 7 kendziorow (jak patrzylem na te kendziory to od spodu byly lekkie wybrzuszenia, czyli ....do wymiany )
bear007 napisał/a: | ktore sie najczesciej wymienia |
wymienia sie wszystkie dla pewnosci
lapiesz klucz nr 10 , srobokreta z koncowka H-2 i odkrecasz .................. zagladasz ile masz tam kedziorow (u ciebie bedzie chyba inaczej bo masz nowszego colta) , zapisujesz sobie na kartce parametry kondensatorow ..... idziesz do sklepu elektronicznego i kupujesz ..... potem juz z gorki ........... lutownica w lewa lape , odsysarka do cyny w prawa i jazda ...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2006, 14:11
|
|
|
lepiej ujać chyba sie nie dało trzebaby sie zabrac za to...
mam nadzieje ze reka mi nie zadrży i nie porobie rowów marianskich w plytce
dzieki wielkie za pomoc |
|
|
|
 |
|