Jak wgrać Polski lang do głownego menu? |
Autor |
Wiadomość |
FishT
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sedan Intense 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-05-2011, 16:03 Jak wgrać Polski lang do głownego menu?
|
|
|
Witam.
Jestem tu nowy i od niedawna posiadam Lancerka. Czy ktoś już próbował wgrać polski lang do głównego menu? Jeśli ktoś już coś takiego robił albo wie od czego zacząć poproszę o info.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Niebieska R-ka
Nowy Forumowicz Niebieska R-ka

Auto: Lancer 2.0 DID
|
Wysłany: 11-05-2011, 14:00
|
|
|
Swego czasu pytałerm o to w serwisach i powiedziano mi że nie ma takiej możliwości,mimo że autko europejskie (Austria),ale może są jakiejś inne sposoby nie mam pojęcia. |
_________________ Teraz Lancer poprzednio Carisma |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11-05-2011, 15:20
|
|
|
Niebieska R-ka, w autkach sprzedawanych w Polsce tez nie ma polskiego w kompie... przynajmniej do 2009r nie bylo... ale mi jakos to nie przeszkadza... bardziej mnie raza dziwne literki w kompie Grande Punto gdzie na sile sa dorzucone polskie ogonki... tak ze sobie zmienilem tam na english |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
DjQuest
Mitsumaniak

Auto: Lancer SD 1,5 Invite Sport
|
Wysłany: 11-05-2011, 21:13
|
|
|
Wszelkie komunikaty w ojczystym języku PL po przetłumaczeniu nie mieszczą się na wyświetlaczu . |
_________________ Kluczem sukcesu jest zaangażowanie emocjonalne |
|
|
|
 |
jac
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.8 & Triumph Ameri
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Kwi 2010 Posty: 299 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 11-05-2011, 22:19
|
|
|
A ja mam pytanie: a po co? przeciez 90% wyswietlanych elementow to albo piktogramy albo cyferki zatem dla sporadycznego wejscia w settings gdzie opisy sa intuicyjne nie ma najmniejszego sensu
BTW kiedys wgralem sobie w komorce polskie menu i ..... po tygodniu wrocilem do ang.
[ Dodano: 11-05-2011, 21:20 ]
Niebieska R-ka napisał/a: | Swego czasu pytałerm o to w serwisach i powiedziano mi że nie ma takiej możliwości,mimo że autko europejskie (Austria),ale może są jakiejś inne sposoby nie mam pojęcia. |
a ja myslalem ze Lancer to typowy japoniec i tam skladany jako jeden z nielicznych (on i ASX) to skad ta austria? |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

|
|
|
|
 |
jac
Mitsumaniak
|
Wysłany: 12-05-2011, 14:09
|
|
|
gzesiolek napisał/a: | jac, stawiam ze Niebieska R-ka, ma auto sprzedane w Austrii... |
oki, moje niezrozumienie tekstu pisanego, ale wciaz sie upieram nt samej zmiany : WHY? |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-05-2011, 16:18
|
|
|
Może być to niepojęte ale są ludzie, którym nawet to słowo nic nie mówi. |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 12-05-2011, 20:59
|
|
|
jaca71 napisał/a: | Może być to niepojęte ale są ludzie, którym nawet to słowo nic nie mówi. |
Było chodzic do szkoły a nie... Ojć...
[ Dodano: 12-05-2011, 21:00 ]
PS.
Ja mam wiekszość instrukcji w pracy w inglisz |
|
|
|
 |
Niebieska R-ka
Nowy Forumowicz Niebieska R-ka

Auto: Lancer 2.0 DID
|
Wysłany: 13-05-2011, 14:15
|
|
|
Lancer to typowy japoniec i tam skladany jako jeden z nielicznych (on i ASX) to skad ta austria?[/quote]
jac, stawiam ze Niebieska R-ka, ma auto sprzedane w Austrii...
Dziękuję gzesiolek |
_________________ Teraz Lancer poprzednio Carisma |
|
|
|
 |
Marianekk
Forumowicz

Auto: Mazda 3 BM 2.2 diesel.
Kraj/Country: Belgium
|
Wysłany: 16-05-2011, 12:49
|
|
|
mjsystem napisał/a: | Było chodzic do szkoły a nie... Ojć... |
Niektórzy w szkole angielskiego nie mieli lub nie mieli z nim styczności
no ale Ty akurat za młody może jesteś żeby to wiedzieć ( bez urazy )
mjsystem napisał/a: | Ja mam wiekszość instrukcji w pracy w inglisz |
Wiec dla Ciebie EN nie będzie sprawiał trudu , w odróżnieniu do wielu innych.
jac napisał/a: | ale wciaz sie upieram nt samej zmiany : WHY? |
Myślę ze większość woli jak auto przemawia do niego w języku który rozumie najlepiej .
Ja jestem na etapie przed zakupowym i jeszcze szukam(czekam na dobra promocje)auta
i oglądając np nowego Fokusa uraczył mnie tym ze potrafi powitać w języku Polskim i przekazywać jasne i czytelne komunikaty w moim języku.
Niestety tego mi właśnie w Japońcach, brak Mazda tez nie ma PL ale Toyota ma ale czy ona Japan?
Pozdrawiam
Marian |
_________________ Życie jest jak gówno na kole...raz na górze, raz na dole... |
|
|
|
 |
jac
Mitsumaniak
|
Wysłany: 16-05-2011, 20:39
|
|
|
Marianekk napisał/a: | mjsystem napisał/a: | Było chodzic do szkoły a nie... Ojć... |
Niektórzy w szkole angielskiego nie mieli lub nie mieli z nim styczności
no ale Ty akurat za młody może jesteś żeby to wiedzieć ( bez urazy )
mjsystem napisał/a: | Ja mam wiekszość instrukcji w pracy w inglisz |
Wiec dla Ciebie EN nie będzie sprawiał trudu , w odróżnieniu do wielu innych.
jac napisał/a: | ale wciaz sie upieram nt samej zmiany : WHY? |
Myślę ze większość woli jak auto przemawia do niego w języku który rozumie najlepiej .
Ja jestem na etapie przed zakupowym i jeszcze szukam(czekam na dobra promocje)auta
i oglądając np nowego Fokusa uraczył mnie tym ze potrafi powitać w języku Polskim i przekazywać jasne i czytelne komunikaty w moim języku.
Niestety tego mi właśnie w Japońcach, brak Mazda tez nie ma PL ale Toyota ma ale czy ona Japan?
Pozdrawiam
Marian |
Z ta nauka inglisz zgadzam sie z Toba w 100%, ja naleze jeszcze do pokolenia ktore musialo sie uczyc jedynego slusznego jezyka. Niestety pozniej silowo nauczono mnie nastepnego ........ slusznego, moge zrozumiec iz niektorzy lepiej czuja sie majac wsio pa polskij, ale w menu Lancera - tym menu ktore jest wyswietlane masz tylko piktogramy i liczby, zadnych opisow. Opisy sa jedynie w ustawieniach i to tez niewiele,a te co sa sa intuicyjne - powiem wiecej, nie chce mi sie tera isc do auta zeby sprawdzic ale tam jest chyba wszystkiego 3 albo 4 slowa (SETTINGS, AUTO, MANUAL, HOME), co wiecej do ustawien wchodzisz niezwykle zadko, dlatego uwazam iz Polski lang nie jest tak w Lancerach potrzebny. Problem moze byc jedynie w wersjach wyzszych z blootkiem ktory mowi do nas w jezyku wroga, ale to jak mowie w wyzszych wersjach.
Polskie menu jest niezwykle przydatne w samochodach w ktorych wyswietlane sa cale komunikaty - w tym celuja niemieckie i francuskie, na szczescie japonce poszly w instrukcje obrazkowe |
|
|
|
 |
Marianekk
Forumowicz

Auto: Mazda 3 BM 2.2 diesel.
Kraj/Country: Belgium
|
Wysłany: 17-05-2011, 07:20
|
|
|
jac napisał/a: | na szczescie japonce poszly w instrukcje obrazkowe |
Tu się zgodzę z tobą ale przyznasz ze lepiej sie czuje jak auto mówi "dzień dobry" niż "Welkom"?
Dla mnie osobiście to duży plus zwłaszcza ze polowe dnia spędzam w obcym języku.
Właśnie takimi szczegółami mnie zaskoczył nowy Fokus.
Pozdrawiam
Marian |
_________________ Życie jest jak gówno na kole...raz na górze, raz na dole... |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

|
Wysłany: 17-05-2011, 08:13
|
|
|
Marianekk, w Grande Punto Blue&Me jest taka nieprzyjemna baba mowiaca po polsku (mowie o glosie generowanym), ze juz wole moja angielke w Mitsu, ktora nie zawsze rozumie "2", ale glos ma calkiem mily...
Ale nowy Fokusik rzeczywiscie jest chyba lepszym wyborem od Lancerka...
Jak kupowalem na ostatniej decyzji zostal Lancer sedan 1,5 109KM i Fokus poprzedni 1,6 115KM... zadecydowaly 2 rzeczy:
1) Lancerka mialem z placu w preferencyjnych warunkach,
a w Fordzie zrobili wszystko, zebym przypadkiem nie kupil sedana, a taka wersje chcialem... od ignorowania w przygotowanych wycenach, poprzez ograniczanie wyboru, az po czas oczekiwania pol roku... mialem wrazenie, ze jak chce sedana to mam wylozyc ok. 20tys PLN wiecej i brac Mondeo...
2) Lancerka widzialem raz na tydzien... Focusa II FL kilka dziennie, a w ogole II to co 5min... nie chcialem byc domyslnie traktowany na drodze jako PH choc teraz Lancerki widze 1-2 dziennie srednio
a wracajac do tematu...
menu nie ma sensu ruszac bo slowek jak na lekarstwo... jedynie BT by sie przydal jezyk ojczysty, ale tutaj pozostaje chyba tylko wymiana Audio na cos z Navi i BT/zestawem i dostepnym jezykiem polskim...
Tylko ciekawe jak z podpieciem sterowania z kierownicy... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan 1.8
|
Wysłany: 17-05-2011, 09:20
|
|
|
gzesiolek napisał/a: | Marianekk, w Grande Punto Blue&Me jest taka nieprzyjemna baba mowiaca po polsku (mowie o glosie generowanym), ze juz wole moja angielke w Mitsu, ktora nie zawsze rozumie "2", ale glos ma calkiem mily...
Ale nowy Fokusik rzeczywiscie jest chyba lepszym wyborem od Lancerka...
Jak kupowalem na ostatniej decyzji zostal Lancer sedan 1,5 109KM i Fokus poprzedni 1,6 115KM... zadecydowaly 2 rzeczy:
1) Lancerka mialem z placu w preferencyjnych warunkach,
a w Fordzie zrobili wszystko, zebym przypadkiem nie kupil sedana, a taka wersje chcialem... od ignorowania w przygotowanych wycenach, poprzez ograniczanie wyboru, az po czas oczekiwania pol roku... mialem wrazenie, ze jak chce sedana to mam wylozyc ok. 20tys PLN wiecej i brac Mondeo...
2) Lancerka widzialem raz na tydzien... Focusa II FL kilka dziennie, a w ogole II to co 5min... nie chcialem byc domyslnie traktowany na drodze jako PH choc teraz Lancerki widze 1-2 dziennie srednio
a wracajac do tematu...
menu nie ma sensu ruszac bo slowek jak na lekarstwo... jedynie BT by sie przydal jezyk ojczysty, ale tutaj pozostaje chyba tylko wymiana Audio na cos z Navi i BT/zestawem i dostepnym jezykiem polskim...
Tylko ciekawe jak z podpieciem sterowania z kierownicy... |
dla porównania, wczoraj jechałem nowym passatem, są wszystkie najważniejsze języki oprócz polskiego.... nie czaje tego 60-cio paro letni facet raczej nie zrozumie nic w żadnym języku, dziwna taktyka.... |
|
|
|
 |
|