|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] czujnik oświetlenia wstecznego |
Autor |
Wiadomość |
mitsu93
Nowy Forumowicz Daro
Auto: pajero II 93, 2,5td
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-05-2011, 10:42 [2.5 TD] czujnik oświetlenia wstecznego
|
|
|
Witajcie Koledzy.
Od miesiąca jestem( szczęśliwym?) posiadaczem PII 93r 2,5d i odziedziczyłem z autkiem tyle samo radości co kłopotów. Walczę z oświetleniem wstecznego i chyba walnięty jest czujnik. W krórym miejscu skrzyni mam go szukać, czy można dobrać się do niego od góry? Misiek jest krótki, z tyłu goła paka, są w podłodze jakieś zaślepki , czy to tędy droga?
Wdzieczny będę za pomoc. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 14-05-2011, 12:04
|
|
|
wejdź pod samochód i na skrzyni biegów (element miedzy silnikiem a reduktorem) u góry po stronie pasażera masz wkręcony czujnik, w końcowej części skrzyni. Wkręcony w taki dekiel od góry. znajdziesz go po kablu. może sprawdź połączeni i przewód od niego. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 14-05-2011, 20:53
|
|
|
Do tego włącznika idą 2 kable, zmostkuj je jakimś kablem na włączonym zapłonie. Jeśli światła się zapalą to masz walnięty czujnik-włącznik a jeśli nie to trzeba sprawdzić czy dochodzi do niego napięcie (powinno być na jednym przewodzie). Jeśli dochodzi to jest coś nie tak z przewodami od włącznika do lamp a jeśli nie dochodzi to może wina bezpiecznika. |
|
|
|
 |
|
|