Lancer GTS |
Autor |
Wiadomość |
szelagpaul
Nowy Forumowicz
Auto: faza kupna
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-05-2011, 21:31 Lancer GTS
|
|
|
Witam zastanawiam sie nad kupnem tego lancera http://moto.allegro.pl/mi...1611383822.html
jest to wersja z usa. moje pytania
1.) Czy jest mozliwosc wgrania softu aby odbierac normalnie radio (zeby fale nie przeskakiwaly co dwie)??
2.) Rozumiem ze polskie mapy wgram bez problemu
3.) Jak ogolnie oceniace to auto ?? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-05-2011, 22:20
|
|
|
Poproś o numer VIN i sprawdź jego historie wedle CARFAX |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 17-05-2011, 23:11
|
|
|
szelagpaul,
1. Z tym raczej jest problem. Zaglądnij do działu Outlandera w temacie MMCS.
2. Z tego co tam wyczytasz o tym sie dowiesz. O ile pamiętam ten sprzęt raczej nie obsługuje Automapy czy podobnych programów. Prawdopodobnie potrzebna będzie mapa od MMC lub innego źródła ale MMC. Zawsze możesz wynienić na coś od Kenwooda, Clariona czy tym podobny sprzęt. Ramka 2 DIN już jest. Poza tym MMCS zarządza częścią funkcji samochodu nie trzeba wówczas latać do ASO by zmienić jakieś ustawienia
3. Trudno powiedzieć. W ubiegłym roku oglądałem podobny samochód sprowadzony przez właściciela z USA stan igła z przebiegiem ok 17 tyś mil. I trochę żałuje ze nie zdecydowałem sie na niego.
4. Koniecznie sprawdź po VIN historię auta. W polsce niewiele osób robi przeglądy amerykańców w ASO. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
szelagpaul
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-05-2011, 23:11
|
|
|
ok a jak z pytaniem pierwszym i z drugim?? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 17-05-2011, 23:14
|
|
|
szelagpaul napisał/a: | ok a jak z pytaniem pierwszym i z drugim?? | Trik Ci na nie odpowiedział, z tego co wiem, są w PL szpece co ogarna temat, trzeba poszukac, popytać |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 17-05-2011, 23:17
|
|
|
Przy okazji. Na zdjęciu lewe nadkole zaraz za drzwiami tez wygląda na jakies "zaatakowane". |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 17-05-2011, 23:40
|
|
|
Trik napisał/a: | Przy okazji. Na zdjęciu lewe nadkole zaraz za drzwiami tez wygląda na jakies "zaatakowane". | No ale właściciel na aukcji pisze Cytat: | Samochód ma lekko otarty prawy tył. Koszt naprawy w ASO Mitsubishi to 2,700 PLN
|
|
 |
|
|
|
 |
szelagpaul
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-05-2011, 00:04
|
|
|
jeszcze jedno pytanie.... a mianowicie jak skrzynia cvt ? jej w sumie najbardziej sie boje... |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-05-2011, 01:02
|
|
|
"GTS ma zawieszenie i hamulce takie same jak w EVO, a jedynie moc została obniżona o 100KM" No to chyba lekkie przegięcie, to nie Ralliart . A GTS nie powinien mieć przypadkiem silnika 2.4?
Poza tym pytanie, czy ma zmienione światła na europejskie, czy ma przecimgielne z tyłu, widzę, że brak wyłącznika kontroli trakcji (one mają w ogóle TC?), brak regulacji wysokości reflektorów (jest obowiązek?)... Niech się wypowie Jaca71, on ma amerykańca.
Co do skrzyni CVT, to powinieneś przejechać się gdzieś (najlepiej u dealera) z taką skrzynią i zobaczyć, czy Ci odpowiada, bo podobno trzeba się przyzwyczaić
PS. Teraz zauważyłem, że lusterko wsteczne ma inne niż europejskie - brak przełącznika "przeciwoślepieniowego" |
|
|
|
 |
.TM
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4G18
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Lip 2008 Posty: 298 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-05-2011, 08:24
|
|
|
Nie wiem czy dobrze widzę, ale oprócz opisanego uszkodzonego prawego tyłu dla mnie lewy tył też nie jest do końca cały (lewe tylne nadkole przy drzwiach).
Tą przycierką po prawej stronie bym się nie przejmował. |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-05-2011, 08:37
|
|
|
Luk napisał/a: | Poza tym pytanie, czy ma zmienione światła na europejskie |
Obecnie prosta piłka - lampy dostępne za grosze. jak ja sprowadzałem tylko w ASO 2400pln sztuka
Luk napisał/a: | czy ma przecimgielne z tyłu |
Wystarczy pociągnąć dwa kabelki i włącznik z pomarańczową kontrolką i czerwona żarówka zamiast białej w lewym kloszu cofania
Luk napisał/a: | widzę, że brak wyłącznika kontroli trakcji (one mają w ogóle TC?) |
Do rocznika modelowego 2010 (czyli rok produkcji 2009) nie miały ESP - co daje dużo frajdy i niepowtarzalne przeżycia przy jeździe powyżej 4000rpm szczególnie w deszczu - bez problemu zapylamy 120 stając w miejscu
Luk napisał/a: | brak regulacji wysokości reflektorów (jest obowiązek?) |
Nie ma takiego obowiązku. Luk napisał/a: | GTS ma zawieszenie i hamulce takie same jak w EVO, a jedynie moc została obniżona o 100KM |
Gość miał polot pisząc ten tekst. Zapomniał tylko dodać że zapomnieli o turbinie
Luk napisał/a: | A GTS nie powinien mieć przypadkiem silnika 2.4? |
Do rocznika modelowego 2008 (rok produkcji 2007) miały 2.0 a potem 2.4
[ Dodano: 18-05-2011, 08:40 ]
Cytat: | PS. Teraz zauważyłem, że lusterko wsteczne ma inne niż europejskie - brak przełącznika "przeciwoślepieniowego"
|
Amerykańce też maja magiczny przełącznik. Albo nie widać albo samochód stracił przednią szybę i lusterko. |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 18-05-2011, 09:20
|
|
|
jaca71 napisał/a: |
Luk napisał/a: | brak regulacji wysokości reflektorów (jest obowiązek?) |
Nie ma takiego obowiązku. |
Przy zwykłych światłach czy xeonach?
jaca71 napisał/a: |
Luk napisał/a: | GTS ma zawieszenie i hamulce takie same jak w EVO, a jedynie moc została obniżona o 100KM |
Gość miał polot pisząc ten tekst. Zapomniał tylko dodać że zapomnieli o turbinie |
Ale z hamulcami się mocno minął z prawdą. W 2.0 są przecież te same co w europejskim 1,8. W 2,4 są takie jak w Outku czy RA. O zawiasie nie wspominając... Nawet nie do końca wiadomo czy ma ten grubszy stabilizator który występuje w Intense/Instyle. |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-05-2011, 10:31
|
|
|
krzychu napisał/a: | Przy zwykłych światłach czy xeonach? | Zwykłych
Przy Zenkach muszą być samopoziomujące (w USA brak) i spryskiwacze reflektorów (w USA brak)
Cytat: | Ale z hamulcami się mocno minął z prawdą. W 2.0 są przecież te same co w europejskim 1,8. W 2,4 są takie jak w Outku czy RA. O zawiasie nie wspominając... Nawet nie do końca wiadomo czy ma ten grubszy stabilizator który występuje w Intense/Instyle.
|
Z tego co pamiętam to GTS z silnikiem 2.0 też miał lepsze hamulce, rozpórkę i grubszy stabilizator. |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
actchris
Nowy Forumowicz

Auto: Volvo
|
Wysłany: 18-05-2011, 19:34
|
|
|
jaca71 napisał/a: | krzychu napisał/a: | Przy zwykłych światłach czy xeonach? | Zwykłych
Przy Zenkach muszą być samopoziomujące (w USA brak) i spryskiwacze reflektorów (w USA brak)
|
I tak i nie ... lampy muszą być homologowane i to wszystko, co do wymogu poziomowania i spryskiwaczy jest to nadinterpretacja przepisów ale weź się spieraj. |
|
|
|
 |
|