Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
15-10-2007, 00:20
[CJ4A 1.6] CJ0 - obroty :-/
Autor Wiadomość
hulas
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2006, 07:23   [CJ4A 1.6] CJ0 - obroty :-/

Witam
Od kilku dni zauważyłem że coś dziwnego dzieje sie z wolnymi obrotami w moim colcie mianowicie gdy silnik jest już rozgrzany jak zdejmę nogę z gazu i wybiję na luz obroty przez 3-5 sekund stają się nierównomierne i spadają do ok. 500. Po tych kilku sekundach wszystko wraca do normy. Stąd pytanie co może być tego przyczyną?
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 14:31, w całości zmieniany 1 raz  

adolz
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2006, 08:51   

Mam to samo, tylko mi gaśnie jak jest rozgrzany.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-11-2006, 08:57   Re: CJ0 - obroty :-/

hulas napisał/a:
Witam
Od kilku dni zauważyłem że coś dziwnego dzieje sie z wolnymi obrotami w moim colcie mianowicie gdy silnik jest już rozgrzany jak zdejmę nogę z gazu i wybiję na luz obroty przez 3-5 sekund stają się nierównomierne i spadają do ok. 500. Po tych kilku sekundach wszystko wraca do normy. Stąd pytanie co może być tego przyczyną?

Potrzebne jest czyszczenie przepustnicy i regulacja wolnych obrotów.
Niestety nie obędzie się bez czyszczenia portfela, gdyż do tej operacji konieczne jest podłączenie pod komputer serwisowy który posiada tylko ASO.

hulas
[Usunięty]

Wysłany: 14-11-2006, 14:16   

Aaa, zapomniałem dodać (nie wiem czy to ważne czy zupełnie nie mające wpływu), że takie wariowanie obrotów zaczęło się dziać po wymianie akumulatora (wstawiłem trochę mniejszy - 55 Ah Bosha, bo w colcie był jeszcze fabryczny 60 Ah ale nie nadawał sie już do niczego).

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-11-2006, 14:19   

to może się samo uspokoić - gdy ECU przestanie zbierać dane (uczyć się wolnych obrotów)

hulas
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2006, 07:28   

Wczoraj trochę więcej pojeździłem coltem i sprawdziły sie słowa Krzyżaka, obroty sie uspokoiły i wszystko jest ok. Dziękuję.

Odpowiedz do tematu