|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: karolgt 15-10-2007, 00:20 |
[CJ4A 1.6] CJ0 - obroty :-/ |
Autor |
Wiadomość |
hulas [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2006, 07:23 [CJ4A 1.6] CJ0 - obroty :-/
|
|
|
Witam
Od kilku dni zauważyłem że coś dziwnego dzieje sie z wolnymi obrotami w moim colcie mianowicie gdy silnik jest już rozgrzany jak zdejmę nogę z gazu i wybiję na luz obroty przez 3-5 sekund stają się nierównomierne i spadają do ok. 500. Po tych kilku sekundach wszystko wraca do normy. Stąd pytanie co może być tego przyczyną? |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 14:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
adolz [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2006, 08:51
|
|
|
Mam to samo, tylko mi gaśnie jak jest rozgrzany. |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 14-11-2006, 08:57 Re: CJ0 - obroty :-/
|
|
|
hulas napisał/a: | Witam
Od kilku dni zauważyłem że coś dziwnego dzieje sie z wolnymi obrotami w moim colcie mianowicie gdy silnik jest już rozgrzany jak zdejmę nogę z gazu i wybiję na luz obroty przez 3-5 sekund stają się nierównomierne i spadają do ok. 500. Po tych kilku sekundach wszystko wraca do normy. Stąd pytanie co może być tego przyczyną? |
Potrzebne jest czyszczenie przepustnicy i regulacja wolnych obrotów.
Niestety nie obędzie się bez czyszczenia portfela, gdyż do tej operacji konieczne jest podłączenie pod komputer serwisowy który posiada tylko ASO. |
|
|
|
 |
hulas [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2006, 14:16
|
|
|
Aaa, zapomniałem dodać (nie wiem czy to ważne czy zupełnie nie mające wpływu), że takie wariowanie obrotów zaczęło się dziać po wymianie akumulatora (wstawiłem trochę mniejszy - 55 Ah Bosha, bo w colcie był jeszcze fabryczny 60 Ah ale nie nadawał sie już do niczego). |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-11-2006, 14:19
|
|
|
to może się samo uspokoić - gdy ECU przestanie zbierać dane (uczyć się wolnych obrotów) |
|
|
|
 |
hulas [Usunięty]
|
Wysłany: 15-11-2006, 07:28
|
|
|
Wczoraj trochę więcej pojeździłem coltem i sprawdziły sie słowa Krzyżaka, obroty sie uspokoiły i wszystko jest ok. Dziękuję. |
|
|
|
 |
|
|