Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
2DIN zamiast zwyklego radia
Autor Wiadomość
tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-09-2008, 10:51   2DIN zamiast zwyklego radia

czy pasowaloby w galancie ustrojstwo o rozmiarze 2DIN (ekran 7")? tak na oko wydaje mi sie ze tak, ale wole zapytac
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 27-11-2010, 10:40, w całości zmieniany 1 raz  

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 24-09-2008, 11:28   

tommyc1 napisał/a:
czy pasowaloby w galancie ustrojstwo o rozmiarze 2DIN (ekran 7")? tak na oko wydaje mi sie ze tak, ale wole zapytac

Patrzyłeś tu --->warsztat---> car audio
Renata
EA5W

Silver 
Forumowicz
Silver

Auto: Galant 2,5 V6 EA5W 2002
Wysłany: 24-09-2008, 12:37   2 din :)

Witam. Jeśli chcesz stracić szybę i radio to 2 din super:). Do dzisiaj rano miałem ładne radio i nawigacje ori. mitsu. wyglądało jak 2din:) Rano znajomy mówi mi nie masz szyby. Jak usłyszałem to mnie zamurowało. Idę do auta a w środku jak po huraganie - po nawigacji i radiu wspomnienie! Szyba w kawałkach. Koszty koszty ! Samo radyjko ok 1200 zł! Mam nadzieję że szmaciarz, który ukradł to radio straci kiedyś swoje lepkie łapy przy kradzieży.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-09-2008, 13:06   

Silver napisał/a:
Mam nadzieję że szmaciarz, który ukradł to radio straci kiedyś swoje lepkie łapy przy kradzieży.
szukaj teraz swojego radia na aukcjach typu allegro - bo takie radio z nawigacja do Miśka nie jest codziennością ;)
Jeżeli dobrze myślę to miałeś takie jak na obrazu poniżej

Może uda Ci się go namierzyć.
Swoją drogą jak bym dorwał takiego to bym :axe: :evil:

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 24-09-2008, 13:24   

Normalnie powinno się ucinać łapy tym amatorom cudzej własności :twisted:
Ja raz zostawiłem lancera troszkę dalej pod akademikiem, tam gdzie światło latarni nie dociera. Nie jeździłęm nim jakiś czas.. Potem podchodzę, próbuję otworzyć drzwi, a tu otwarte. W pierwszej chwili pomyślałem, że zapomniałem zamknąć... Ale jak już je otworzyłem to zobaczyłe przebobrowane auto. Wszystkie schowki pootwierane, a ich zawartości powywalane. Złodziej szukał panela, którego miałem na szczęście ze sobą. Urwał tylko ramkę w radiu i zabrał ją :| Już nie wiem jak się zabezpieczać przed nimi. Nawet jak zabierzesz Panel to się połaszczą. Kiedyś przyczepiałem na rzep "panel" od starego, analogowego radia osaka z takimi wielkimi gałkami ;P
W galancie którego kupiłem teraz jest zainstalowane DVD, może nie pierwsza klasa, ale jest. Przymocowane narazie jest tak:

Ale muszę je jakoś ukryć bo Polska to nie Belgia..
Niestety nie mieści się na szerokość do otworów pod radio, pomyślałem, że zrobię szyny w otworze gdzie jest schowek na okulary. tylko nie wiem czy na głębokość się zmieści.. Najlepiej byłoby, żeby się tam zmieściło, a schowek pozostał ;) Próbowałem wyjąć ten schowek, ale chyba muszę zdjąć cały panel od konsoli.
A może ma ktoś alternatywę na umieszczenie tego LCD.

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2008, 15:11   

tommyc1 napisał/a:
czy pasowaloby w galancie ustrojstwo o rozmiarze 2DIN (ekran 7")?
jasne ze tak

czeka Cie troche rozbierania panelu srodkowego ale przy browarku az milo sie robi
stary temacik z forum
bywam na sporym parkingu pod blokiem i pod marketami i jak narazie naszczescie nic mi sie nie przytrafilo

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 24-09-2008, 21:06   

dzieki wszystkim za odpowiedzi:) juz mam jasnosc w temacie

Witek7887 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 v6 2001
Wysłany: 26-05-2011, 00:14   

Witam
Mam problem. Chce zamontować radio 2 din i nie wiem jak wymontować tą "półeczkę" pod wnęką od radia 1din. Wie ktoś jak sie do tego zabrać? A i nasuwa mi się od razu pytanie czy będzie potrzebna kieszeń 2 din z ramka? ramke jakąs tam mam natomiast radio nie posiada zadnej kieszeni. Wolę zapytać przed zabraniem sie za montaż niż motać sie z tym poł dnia.

nietoperek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 sport
Wysłany: 26-05-2011, 00:42   

Witek7887, jest gdzieś na forum ale nie działa mi coś wyszukiwanie :/

o ile dobrze pamięta trzeba zdjąć boczne plastik przy konsoli środkowej żeby dostać się do 4 śrub. Ja mam bez kieszeni przkręcone do stolarza.

Witek7887 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-05-2011, 08:36   

no własnie ja tez mam z tym problem... nic oprócz tego tematu nie znalazłem..
A odnosnie tych plastikow to wystarczy odkrecenie tych najblizszych podłodze czy te wyzej też?

nietoperek, powiedz mi czy u Ciebie ramka pasuje pod tą wneke(rant) na około otworu 2 din?Przymierzałem swoją i mam wrazenie ze jest za duza....

Mam jeszcze jedno pytanko, obok kabli wychodzących pod radio, zauważyłem małą wtyczkę
Zaznaczyłem ją na zdjęciu.
http://imageshack.us/phot...djcie0805e.jpg/
Do czego ona służy?

nietoperek 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-05-2011, 10:48   

plastik te duże w kształcie trójkątów ramki nie mam bo nie pasuje i musiałem ciąć plastik z konsoli środkowej bo była za mała dziura :/
nie mam pojęcia od czego jest ten kabel ale też go mam

Witek7887 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-05-2011, 21:36   

:shock: mam nadzieje ze ja nie bede ciął...zobacze w sobote jak to wszystko bedzie wyglądać, puki co praca nie pozwala by wziąc sie za dłubanie przy miśku. Czekam jeszcze jak dojdzie antena gps i moduł tmc. Antenę zamierzam umiescić w słupku, ma ktoś przepis na ściągnięcie z niego plastiku ?

nietoperek 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-05-2011, 22:01   

rent plastik trzyma się bodajże na 3 zaczepach i jakas kombinacja desce ale nie pamiętam czy słupek wchodzi w deskę czy deska w super jak nie zapomnę to jutro lukę i wtedy powiem Ci na 100% mogę też zrobić fotke

fergul11 
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 26-05-2011, 22:33   

montowałem radio 2 din pół roku temu .
1- osłona lewarka w górę i do tyłu .
2-panel środkowy , do siebie .
3-plastikowy schowek pod radiem 1 din jest przykręcony do metalowego stelażu na 4 wkręty jeszcze niewidoczne , aby je wykręcić należy dostać się do kolejnych 2 wkrętów trzymających stelaż a znajdujących się na tylnej ścianie przedniego panelu wgłębi , wkręty dość mocno dokręcone .Z przodu stelaż jest na prostych zaczepach .
4-stelaż posiada kilka otworów montażowych do przykręcenia kieszeni , lub radia na stałe !
5-nie miałem potrzeby zdejmowania boczków ,należy jedynie przewidzieć głębokość montażu radia ,aby po założeniu konsoli środkowej i dołożeniu ramki maskującej szczelinę między radiem i panelem ,radio nie było za głęboko lub za płytko .
Ja ustawiałem trzy razy :evil:

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 26-05-2011, 23:34   

Nic dodać nic ująć :mrgreen:
Aż mi ciary przeszły po plecach jak przeczytałem o cięciu!

Po prostu trzeba zdemontować środkową konsolę (nie zapomnieć o odpięciu klimatronika), potem odkręcić 2 dolne śruby mocujące "stelarz" i wysunąć go. Potem odkręcić dolny schowek. Roboty na 15 minut maks.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

Odpowiedz do tematu