Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] klapa bagażnika się nie otwiera
Autor Wiadomość
Heniek 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1999 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-06-2011, 14:38   

Bede niezmiernie wdzięczny. Próbowałem zdjąć ten plastik,ale cos go bardzo trzyma przy zamku własnie

dewu123 
Mitsumaniak
02523/KMM Maniak

Auto: Carisma DID+ 1,9 130KM
Wysłany: 03-06-2011, 16:03   

Tam tego plastiku przy zamku raczej nic nie trzyma, ja zdejmowałem ostatnio u sibek poszło gładko, ile odkręciłeś śrubek?

sniegu 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 90 KM
Wysłany: 04-06-2011, 10:32   

dewu123 ja dzisiaj wejdę do bagażnika i sprawdzę jak się uda to nawet zdjęcia zrobię i wstawię może coś pomogę i zarobie na pierwsze POMÓGŁ:D

[ Dodano: 05-06-2011, 00:01 ]
Heniu nie dasz rady sciągnąć całej tapicerki możesz tylko odkręcić wszystko i uchylić tapicerkę i powinieneś zobaczyć zamek i wtedy kombinować ponieważ tapicerka chaczy o zamek i nie sciagniesz całej tapicerki.

Heniek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-06-2011, 18:29   

Czyli spełniły się moje czarne przypuszczenia. Myślałem, że może jednak obejdzie się bez drastycznych posunięć, ale chyba jednak nic z tego :( (jak sobie pomyślę,że muszę to ciąć to żal się robi... dziękuję wszystkim, którzy zaangażowli się w pomoc dla mnie. POzdrawiam!!!

dewu123 
Mitsumaniak
02523/KMM Maniak

Auto: Carisma DID+ 1,9 130KM
Wysłany: 05-06-2011, 18:52   

IWesz co, jest jeszcze inne rozwiązanie, wymienić całą klapę, jak znajdziesz gdzieś tanio.

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 05-06-2011, 19:42   

na twoim miejscu wolałbym tapicerkę zmieniać a nie bawić się w szukanie klapy pod kolor albo później ją malować.
Nie pamiętam jak to dokładniej wygląda ale nie da się tam jakoś włożyć ręki od strony światła przeciwmgielnego? gdzieś tam chyba jest klapka do wymiany żarówki.

pawelek_krak 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 05-06-2011, 21:41   

Heniek jak będziesz potrzebował ten plastik na klape to odezwij się do mnie bo mam taki.

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 05-06-2011, 21:44   

Dopiero dziś przeczytałem ten temat, a chyba mogę pomóc bo sam przerabiałem ten problem. Kilka razy... Tam w środku od siłownika do samego zamka idzie takie cięgno, które łaczy się plastikowym uchwytem. Ono się po prostu wysuwa z tego uchwytu. Samo założenie go z powrotem nie gwarantuje sukcesu bo za jakiś czas prawdopodobnie będzie to samo. U mnie wypadało tak kilka razy, w końcu połączyłem ten uchwyt i cięgno na klej i od tamtego czas, odpukać, usterka nie powróciła.
Problem tylko jak się dostać. Ano trza przez tylne drzwi, po położeniu siedzeń, wleźć do bagażnika i zdemontować co się da, zaczynając od listwy przy trzecim świetle stopu. Kolejność demontażu znajdziesz w manualu. Niestety ten plastik, który zasłania sam mechanizm zamka bezinwazyjnie nie zejdzie bo okala system zamka i on go nie puści. Szarpnąłem po prostu mocniej i plastik pękł w najcieńszym miejscu. Ale to drobna sprawa i zupełnie niewidoczna na co dzień. Potem już masz wgląd na cały mechanizm i sam zobaczysz co i jak. Mój opis dotyczy wersji po lifcie, nie wiem jaką Ty masz.

Heniek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-06-2011, 12:34   

Dzięki wielkie Moomin!! Jutro będę robił. Model Carismy mam taki sam jak Ty, więc musi się udać. Napiszę czy się udało.

Odpowiedz do tematu