Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
15-10-2007, 00:17
Jaki olej do C52A 1500GLXi ??
Autor Wiadomość
josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-11-2006, 14:08   

kostuch napisał/a:
josie a ja nie byłbym taki pewny ta maź robi się też od tego jak są słabe uszczelniacze zaworów, albo ktoś wcześniej jakiegoś siuwaksu dolał żeby oleju nie brał.

Ta maź to, że tak powiem powszechna jest. Na forum też gdzieś o tym było.
Ja mam kiepskie uszczelniacze i Xeramica w silniku a mazi ni ma. :wink:

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2006, 14:32   

Bo masz xeramica a nie moto doktora, a co do częstej przyczyny to nie jestem taki peny bo już to i owo widziałem a z mazią spotkałem się w kilku tylko przypadkach jak pływ walił do oleju.

SebaD
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2006, 16:52   

Płyn do oleju napewno nie leci.

Zrobiło mi się to jak grzałem 2dni temu 120km/h przy 5,5kobr i nagle zrobiło mi się ciepło w samochodzie (miałem włączone ogrzewanie). Teraz dosyć szybko mi się zagrzewa autko, przedtem musiałem dłuuugo czekać

pozdro
SebaD

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Wysłany: 16-11-2006, 21:45   

SebaD, wlej sobie taki olej /w klasie/ jaki byl ta emulsja to puki co -to normalne poprostu albo wczesniej auto stalo lub jezdziles na krotkich trasach- dales mu troche po garach -olej sie rozgrzal wilgoc ktora wczesniej zaapsorbowal zostala z niego odparowana i troche zrobila emulsji na korku normalne odradzam Ci wszelkie trutki-dodatki jezeli chcesz rady co do oleju-- ja jezdze na castrolu gtx 15w40 5l ok 60 zl /np gent/ wystarcajacy klasyczny olej a tani i sprawdzony--wymien filtry tzn oleju i powietrza, pamietaj o pasku rozrzadu /wymien by nie ryzykowac/

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 11:57   

SebaD napisał/a:
Płyn do oleju napewno nie leci.

Zrobiło mi się to jak grzałem 2dni temu 120km/h przy 5,5kobr i nagle zrobiło mi się ciepło w samochodzie (miałem włączone ogrzewanie). Teraz dosyć szybko mi się zagrzewa autko, przedtem musiałem dłuuugo czekać

pozdro
SebaD
Zrobiło się ciepło bo pewnie nie załączył ci się wentylator i nadal się nie załancza i woda w chłodnicy ci się gotuje a co za tym idzie wywaliło ci pewnie uszczelkę pod głowicą. To nie idzie wcale duża ilość wg tego co opisałeś to ja bym to sprawdził.

[ Dodano: 17-11-2006, 12:01 ]
Wojmi moze być tak jak mówisz ale to jest żadkość, zastanawia mnie tylko to że nagle szybko się nagrzewa w aucie.

SebaD
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 13:07   

Wentylator się kręci. Poprostu szybko dobił do 90st

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Wysłany: 17-11-2006, 13:10   

Ja mysle ze udroznil mu sie termostat masz racje niech patrzy na plyn czy nie ubywa moze tez byc kwestja dociagniecia glowicy

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 14:47   

wojmi1 napisał/a:
Ja mysle ze udroznil mu sie termostat masz racje niech patrzy na plyn czy nie ubywa moze tez byc kwestja dociagniecia glowicy
Wojmi1 ja ostatnio wojowałem z Termostatem jak padnie to nic mu nie pomorze, ale wziołbym go pod uwagę bo jak działa wentylator to może sprawdź termostat czy się nie zablokował bo może się nie otwiera, 10 minut roboty odkręcasz 2 śruby od termostatu wyjmujesz termostat wkładasz go do gorącej wody i zobaczysz czy się otwiera.

SebaD
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 18:15   

Jeśli chodzi o temperaturę to jest wszystko ok, może trochę przesadziłem. Dzisiaj dużo jeździłem po mieście i temp w normie

Odpowiedz do tematu