Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Silnik
Autor Wiadomość
Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-08-2011, 10:13   

a ja bym sie skusił na nowe świece i kable bo widocznie przerywa iskra

rosomak1983, nic nie pojechał tylko tak jest napisane w jakiś auto danych. Dla mnie jedyne wiarygodne dane to są po zważeniu auta na wadze a nie to co gdzieś jest napisane ;) Więc i Twoje plus minus może być sporo naciągane :D

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 02-08-2011, 15:20   

Frost, podwazasz dane katalogowe wpisane takze w dowodzie ????
Lance i colt róznia sie w zasadzie tylko dupa i tylnymi drzwiami to robi róznice 50kg.
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 02-08-2011, 16:56   

Rosomak, to co jest w dowodzie to możesz o kant tyłka rozbić, bo mi w E38 wpisali E33 i jego też dane... chodź w nr VIN jak wół jest E38, takich mamy tłumaczy ;) do tego odmłodzili auto o 3 lata, zamiast 89 to jest 92 :P
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Wysłany: 02-08-2011, 20:25   

Wczoraj wreszcie udało się poskładać (mój mechanik nie spoczął aż silnik był kompletny) zielonego Gala no i nawet odpalił ! Wow !

Emocje jednak szybko ostudziła ogromna ilość pary wodnej wydobywającej się z wydechu samochodu oraz dość wyraźne stukanie z jednej z głowic.

Ogólnie - dziś głowice są demontowane a jutro jadą do zakładu w Krakowie do sprawdzenia i ewentualnej naprawy. Decyzja też zapadła, żeby Gala ubezpieczyć więc będzie reanimowany. Drugie Wow ;) Wczoraj już miałem go na złom spisać, ale chyba mojemu tacie należy się tutaj pochwała bo zasugerował, co by głowice sprawdzić. Mam tylko nadzieję, że to one są winne a nie blok silnika.

Jeżeli jednak udałoby się wskrzesić silnik w Galu to będzie można mi dopisać drugiego E88A do listy :)

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 03-08-2011, 23:39   

No to nic, tylko życzyć drugiego E88A w spisie ludności ;P
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 04-08-2011, 20:10   

mitsu_pl napisał/a:
Rosomak, to co jest w dowodzie to możesz o kant tyłka rozbić, bo mi w E38 wpisali E33 i jego też dane... chodź w nr VIN jak wół jest E38, takich mamy tłumaczy do tego odmłodzili auto o 3 lata, zamiast 89 to jest 92

nie przesadzaj takie jaja sa tylko w przypadku rzadkich mało znanych egzempalrzy nie maja tego w katalogach i podciagaja pod cos...
Ale w przypadku lancera czy colta cywila 1.6 nie ma takiej mozliwosci zreszta manual podaje to samo. :wink:
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Wysłany: 04-08-2011, 20:18   

rosomak1983, ale my tu mówimy o Wojtka Lancerze 4x4 który też nie jest MEGA znanym i popularnym autem ;)

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 04-08-2011, 21:09   

,,kolego to teraz pojechałes... Lancer sedan FWD wazy ok 50kg wiecej niz colt FWD.
Lancer FWD 990kg (1.6)
Colt FWD 940kG (1.6) ''

mowilismy nie tylko o lancerze 4x4 a takze o twoim colcie czy wersjach fwd.
Takze w manualu podaja takie wartosci , sprawdz jak nie wierzysz.
Pisałes ze jakies 1300kg, a to nieprawda, lancer jest równie lekkim zwinnym atukiem co colt, wiec nie upieraj sie ze nie uwierzysz jak nie zaważysz. Ja swojego wazyłem i z silnikiem 2.0 , wiekszymi nieco helbami :P Instalacja LPG i troche gazu w butli, a tazke nieco beny plus fele 15'' koło zapasowe podnosnik gasnica radio..... wazył cos ponad 1050kg. Wiec z silnikem 1.6 i na seryjnym stapie fele 13'' z pewnoscia bedzie te 990kg...
EVO II. III wazy jakies 1200max z klima i na pełnym wypasie.
Wiec Wojtkowy lancer nie bedzie wazył wiecej.
6 bolt only...

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Wysłany: 04-08-2011, 21:38   

rosomak1983, to trzeba było zacząć od tego, ze swojego ważyłeś a nie od danych z manuala. Mi to osobiście lattta co ile waży. Ale mój Colt nie waży 940kg nie zapomnij.
Co do danych technicznych to na każdej stroni pisza co innego tak jak Michał powiedział np. Colt skrzynia manualna 959 kg, 9,8 do setki. Na innej nie ma wagi a prędkosć są rozbierzne.

Do tego nie powiedziałem że Lancer 4WD waży wg. mnie 1300kg tylko 1200kg a 100kg to różnica. Wychodziłem z założenia ze skoro mój Colt biedny i z samej blachy wazy prawie 1000kg to Lancer 4WD będzie cięższy, bo na przykład wiem ze sama klapa bagażnika z Gala jest b.ciężka. I tu odnośnie Ciebie - to od początku My gadaliśmy od Lancerze 2,5 V6 4x4 ;)

Pomijając to wszsytko, to nie jest to temat o tym co właśnie wypisujemy, więc jak coś to proponuje założyć inny a tu nie pisać całej strony pierdół zamiast "Silnika E88A" ;)

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Wysłany: 04-08-2011, 23:49   

Frost napisał/a:
mnie 1300kg tylko 1200kg a 100kg to różnica.

oka ale pisąłes ze bedzie 300kg róznicy miedzy coltem a lancerem
A tak naprawde jest 50kg róznicy (przy tej samej wersji napedowej)
Wiec 50 a 300kg róznicy w masie to jednak róznica przyznasz...

[ Dodano: 04-08-2011, 23:50 ]
Frost napisał/a:
Ale mój Colt nie waży 940kg nie zapomnij.
Co do danych technicznych to na każdej stroni pisza co innego tak jak Michał powiedział np. Colt skrzynia manualna 959 kg, 9,8 do setk

dobra moze w manulalu jest róznica o 20kg ale chyba nie myla sie w nim o 200kg :shock: :wink:
6 bolt only...

Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Wysłany: 06-08-2011, 15:36   

Czuję, że zaraz rozwieję te wątpliwości do do wagi moich aut :) Otóż (bez kierowcy i z pełnym bakiem benzyny) waży 1220 kg. Zważone na wadze (takiej co się na nią wjeżdza) - kiedyś przywoziłem sobie nieco węgla do domu w workach i akurat mi zważyli.

Co do Gala - ten też zważony (ale w stacji diagnostycznej) i wyszło 1550 kg (bez kierowcy, z instalacją LPG, pusta butla ale pełny bak).

Odpowiedz do tematu