Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
szybko ubywajaca woda z chlodnicy
Autor Wiadomość
gs_myslenice
[Usunięty]

Wysłany: 15-08-2011, 15:25   szybko ubywajaca woda z chlodnicy

od jakiegos czasu zauwazylem ze musze czesto dolewac wody do chlodnicy, dolewalem plynu ale tak samo znika wiec szkoda kasy, zrobilem 150 km i zaczela para leciec z pod maski od czekalem chwile i weszlo z 3,5 litra wody, wyciekow zewnetrznych nie zauwazylem, od czego byscie doradzili zeby zaczac poszukiwania

kafar_1989 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-08-2011, 17:46   

sprawdz na poczatek wszystkie polaczenia wezyki gumowe i opaski moze gdzies puszcza pod zaciskiem potem chlodnica czy gdzies nie puszcza na szwach albo czy nie ma gdziews dziurki w chlodnicy. mozna jeszcze pompe wody zobaczyc czy sie nie leje jak wszystko bedzie git to moze byc uszczelka pod czapa chociaz przyznam ze troche duzo wciagnelo

gs_myslenice
[Usunięty]

Wysłany: 15-08-2011, 18:52   

tylko dziwne jest bo roznie znika woda ostatnio zrobilem 2000 km bez dolewania

kicek86 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 97'
Wysłany: 15-08-2011, 19:01   

gs_myslenice, u mnie też było tak, że potrafiłem przejechać 300 km i nic nie dolewałem, a przejechałem 100km i brakowało z co najmniej litr. U mnie to jednak objawiało się wyciekiem na zewnątrz i musiałem go zlokalizować. Jeżeli podejrzewasz u siebie taki wyciek przez któryś z węży to najpierw uzupełnij płyn do pełna tak, żeby cały układ był pełen płynu. Następnie uruchom autko żeby się odpowietrzył układ. No i teraz wyłącz go, zdejmij dolot i naciśnij mocno ręką rurę co idzie do chłodnicy. Spowoduje to zwiększenie ciśnienia płynu w układzie i tam gdzie będziesz miał nieszczelność będzie syczeć woda, najpierw na słuch znajdź miejsce mniej więcej, a potem szukaj dokładniej wycieku. U mnie tą techniką znalazłem niedociągniętą opaskę na wężu i od tamtego momentu nic nie muszę dolewać i nic mi nie ubywa płynu :)

wojtas gst 
Forumowicz

Auto: Eclipse GST 92' USA
Wysłany: 21-08-2011, 01:17   Re: szybko ubywajaca woda z chlodnicy

gs_myslenice napisał/a:
od czekalem chwile i weszlo z 3,5 litra wody

tak z ciekawosci zapytam: ile to bylo ta chwila?

Odpowiedz do tematu