|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szybko ubywajaca woda z chlodnicy |
Autor |
Wiadomość |
gs_myslenice [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2011, 15:25 szybko ubywajaca woda z chlodnicy
|
|
|
od jakiegos czasu zauwazylem ze musze czesto dolewac wody do chlodnicy, dolewalem plynu ale tak samo znika wiec szkoda kasy, zrobilem 150 km i zaczela para leciec z pod maski od czekalem chwile i weszlo z 3,5 litra wody, wyciekow zewnetrznych nie zauwazylem, od czego byscie doradzili zeby zaczac poszukiwania |
|
|
|
 |
kafar_1989
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 178 Skąd: Wojcieszyn/Lublin
|
Wysłany: 15-08-2011, 17:46
|
|
|
sprawdz na poczatek wszystkie polaczenia wezyki gumowe i opaski moze gdzies puszcza pod zaciskiem potem chlodnica czy gdzies nie puszcza na szwach albo czy nie ma gdziews dziurki w chlodnicy. mozna jeszcze pompe wody zobaczyc czy sie nie leje jak wszystko bedzie git to moze byc uszczelka pod czapa chociaz przyznam ze troche duzo wciagnelo |
_________________ DSM 1G GSX
4G63T 6bolt |
|
|
|
 |
gs_myslenice [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2011, 18:52
|
|
|
tylko dziwne jest bo roznie znika woda ostatnio zrobilem 2000 km bez dolewania |
|
|
|
 |
kicek86
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse 97'
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Gru 2009 Posty: 149 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 15-08-2011, 19:01
|
|
|
gs_myslenice, u mnie też było tak, że potrafiłem przejechać 300 km i nic nie dolewałem, a przejechałem 100km i brakowało z co najmniej litr. U mnie to jednak objawiało się wyciekiem na zewnątrz i musiałem go zlokalizować. Jeżeli podejrzewasz u siebie taki wyciek przez któryś z węży to najpierw uzupełnij płyn do pełna tak, żeby cały układ był pełen płynu. Następnie uruchom autko żeby się odpowietrzył układ. No i teraz wyłącz go, zdejmij dolot i naciśnij mocno ręką rurę co idzie do chłodnicy. Spowoduje to zwiększenie ciśnienia płynu w układzie i tam gdzie będziesz miał nieszczelność będzie syczeć woda, najpierw na słuch znajdź miejsce mniej więcej, a potem szukaj dokładniej wycieku. U mnie tą techniką znalazłem niedociągniętą opaskę na wężu i od tamtego momentu nic nie muszę dolewać i nic mi nie ubywa płynu |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
Auto: Eclipse GST 92' USA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 142 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-08-2011, 01:17 Re: szybko ubywajaca woda z chlodnicy
|