|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 11-02-2007, 01:22 |
wsawienie klimy do Space wagona |
Autor |
Wiadomość |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2006, 16:09
|
|
|
saphire napisał/a: | Takie automatyczne ściemniacze/rozjaśniacze do oświetlenia w aucie to są gotowe układziki choćby na Allegro |
Nie w takim zakresie jak napisałem |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 03-11-2006, 16:18
|
|
|
slo_mo napisał/a: | saphire napisał/a: | Takie automatyczne ściemniacze/rozjaśniacze do oświetlenia w aucie to są gotowe układziki choćby na Allegro |
Nie w takim zakresie jak napisałem |
W tym właśnie rzecz że dokładnie takie też - zobacz linka którego wkleiłem do allegro - bodaj po 16 złociszy układzik jest a i nawet są takie co także na pilota i centralny zamek reagują
PS. O choćby ten |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
jarun [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2006, 14:17
|
|
|
Ja kupiłem taki sterownik:
Sterownik pozwala na wygodne włożenie kluczyka do stacyjki i zapięcie pasów. Lampka świeci się ok. pół minuty a następnie zostaje stopniowo, płynnie wygaszona. Jeżeli jednak w międzyczasie zostanie włączony zapłon, oświetlenie wnętrza wyłączane jest natychmiast.
Po otwarciu drzwi światło w kabinie włącza się płynnie. Włączenie lampki następuje również po wyłączeniu silnika (wyłączeniu stacyjki) o ile były załączone światła postojowe. Urządzenie wyposażone jest w funkcję ochrony akumulatora przed rozładowaniem. Jeśli drzwi pojazdu pozostają otwarte, lampka oświetlenia wnętrza jest wygaszana po ok. 2,5 minucie, dodatkowo funkcja imitująca alerm (migająca dioda, która może ale nie musi być podłaczona. Parametry:
# czas świecenia (do wygaszania) po zamknięciu drzwi - 30 s
# czas świecenia dla nie zamkniętych drzwi - 150 s
# czas świecenia (do wygaszania) po wyłączeniu zapłonu - 30 s
# płynne załączanie i wyłączanie oświetlenia
# dioda kontrolna LED
wszystkie informacje znajdziecie tutaj
jak ktoś ma troszkę smykałki to sobie poradzi, banalne podłączenie do instalacji
Całość za niecałe 40 zł. działa super. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2006, 14:32
|
|
|
Rzecz godna zastanowienia - myślę że się skuszę na coś takiego, bo nic tak mnie nie wkurza gdy nie mogę trafić kluczykiem do stacyjki. |
|
|
|
 |
|
|