|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z obrotami |
Autor |
Wiadomość |
dino666
Nowy Forumowicz
Auto: Space Runner
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-09-2011, 11:57 Problem z obrotami
|
|
|
Witam
Mam problem z falującymi obrotami zresztą z tego co widziałem nie tylko ja go mam ale spora ilość użytkowników tego modelu .
Zapoznałem się ze stroną krzyżaka, wyczyściłem przepustnice oraz wymieniłem filtr powietrza. Nie wiele to dało bo i tak falują.
Gdzie jest silniczek krokowy?? To jeszcze jego przeczyszczę. Silnik 1.8 122km
Proszę o jakieś wskazówki
pozdrawiam |
|
 |
Wuzlasu
Nowy Forumowicz
Auto: Space Runner 1.8 16v
|
Wysłany: 21-09-2011, 20:31
|
|
|
Kolego!
Na moim przykładzie powiem Ci, że oprócz cennych uwag Krzyżaka warto, żebyś sprawdził sobie czy złącze/wtyczka przewodów dobrze siedzi w złączu silnika krokowego. Ze względu na starość lubi się wypiąć lub po prostu słabo stykać i to może być przyczyną problemu.
Gdzie go namacać? Czyściłeś przepustnicę, więc jesteś prawie na miejscu. Wsadź rękę pomiędzy przepustnicę a ścianę grodziową. Idąc po przewodach trafisz.
A swoją drogą witam ziomka. W Radomiu bywam baaaaaardzo często - 25 lat "Nad Potokiem" , bywa, że co 2 dni
Jakbyś potrzebował info - wal na PW. |
|
|
|
 |
rus_one
Mitsumaniak

Auto: Colt(sold) MSR 1,8 94r sold
Pomógł: 8 razy Dołączył: 02 Gru 2006 Posty: 728 Skąd: Kostrzyn
|
Wysłany: 22-09-2011, 17:55
|
|
|
Jeszcze jedna myśl. Na deklu od zaworów masz króciec z wężykiem idącym do kolektora. W tym króćcu jest zaworek zwrotny. Jak się skopie to też będzie meksyk z obrotami. Doraźnie możesz zdjąć wężyk z dekla i zatkać czymś do sprawdzenia czy to to. |

Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
 |
|
|