Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Napinacz Paska klinowego Carisma 1,9 TD
Autor Wiadomość
yaro71
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2006, 21:46   Napinacz Paska klinowego Carisma 1,9 TD

Witam
Muszę wymienić napinacz paska klinowego w Cari 1,9 TD z klimą, czy ktoś orientuje się jaka jest cena,gdzie to można zakupić, czy można kupić sam amortyzator ze sprężyną, czy to jest w komlecie z rolką.
Objawy,odgłosy warczenia pod maską.
Aha i czy muszę się śpieszyć z wymianą, czy jazda tak jest niebezpieczna.

romek2 
Mitsumaniak

Auto: carisma 1.9td
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-12-2006, 18:52   

Kompletny napinacz trafiłem od 400 zł w góre,sam amortyzator około 180 zł.

yaro71
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2006, 18:54   

Ja słyszałem że napinacz jest w całości nie można wymienić samego amortyzatora

romek2 
Mitsumaniak

Auto: carisma 1.9td
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-12-2006, 19:00   

Miałem go w rękach.W sklepie z częściami do renault.

kris_S
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2006, 21:47   

Wprawdzie ja mam silnik F9Q, ale także wymieniałem ostatnio rolkę prowadzącą i napinającą pasek wieloklinowy. W pierwszym momencie facet w hurtowni powiedział mi po 15 min. przed komputerem, że napinacz występuje w całości a cena od 400 w górę. Potem wziął moją starą rolkę, poszedł na zaplecze z suwmiarką i przyniósł mi rolkę za 56 zł. Na opakowaniu napisane było, że jest to rolka do jakiegoś peugota, citroena, nissana i czegoś tam jeszcze a wymiary takie same jak w mojej Cari.
Moja rada jest taka: wykręcić starą i pojechać do dobrej hurtowni. A swoją drogą to słyszałem, że dla dobrego ślusarza zrobienie takiej rolki to mały pikuś. W końcu to tuleja z łożyskiem środku.

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2006, 17:20   

Z tego co się orientuję (też mam grzechocące czasami F9Q) to opcje są dwie: albo wymienia się samą rolkę z łożyskiem, albo cały napinacz. Oryginalny rzeczywiście kosztuje około 400 zł, ale sprzedawca w pewnej podwarszawskiej hurtowni twierdził że jest zamiennik kosztujacy poniżej 200 zł. Jeśli komuś chciałoby się telefonicznie sprawdzić to kontakt znajdzie tu: KLIK

jacekr2
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2006, 10:01   

romek2 napisał/a:
Kompletny napinacz trafiłem od 400 zł w góre,sam amortyzator około 180 zł.

sam ostatnio to wymieniałem ale z tego co sie orientuje to zapłaciłem około 120 zł, ale za całość, z tego co pamietam to własnie nie mozna dostać samego amortyzatorka, chyba że na jakimś szrocie.

yaro71
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2006, 13:51   

No to miałes fart, ja dzis to wymieniłem za część 350 zł i to po kosztach . A i tak cos jeszcze dzwoni przy większej prędkości.

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2006, 18:55   eee

do YARO71 - a co z podanym namiarem : http://czescifrancuskie.p...cf18c054a4028b6
przecież tam jest sam amortyzatorek- to po jasną ciasną się nadwyrężam

jacekr2
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2006, 19:04   

yaro71 napisał/a:
No to miałes fart, ja dzis to wymieniłem za część 350 zł i to po kosztach . A i tak cos jeszcze dzwoni przy większej prędkości.

u mnie po wymianie było przez pewien czas ok tylko że u mnie jest taki dziwaczny odgłosz na wolnych obrotach, jakby pasek falował, i cholerka wie co z tym zrobić

yaro71
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2006, 19:36   

Dzięki Carisma1 ale musiałem wymienic cały komlet niestety

ramzeslew 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD
Wysłany: 05-12-2006, 15:16   

jacekr2 napisał/a:
yaro71 napisał/a:

u mnie po wymianie było przez pewien czas ok tylko że u mnie jest taki dziwaczny odgłosz na wolnych obrotach, jakby pasek falował, i cholerka wie co z tym zrobić

zwróć uwagę na koło pasowe dwumasowe, może się rozwulkanizowało

Berni
[Usunięty]

Wysłany: 07-12-2006, 00:52   

wszystko dokladnie to co ja mialem:

-najpierw napinacz oczywiscie komplet ze sprezyna bo sama rolka nie wystepuje(czesc osob w hurtowniach mowi ze jest,owszem ale o 10 mm mniejsza srednica i to nie jest to:) )
-nastepnie wymiana dolnego kola...

ale juz teraz wszystko gra:)

Odpowiedz do tematu