Przesunięty przez: akbi 22-11-2007, 15:19 |
przewod hamulcowy |
Autor |
Wiadomość |
gg66 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2006, 19:13 przewod hamulcowy
|
|
|
Pilnie zakupię przewód hamulcowy !!lewy tylni gumowy!!! do mojego Lancera 1.6 16V 1994 Kombii
Po odwiedzeniu juz wszystkich warsztatów w Malborku niestety nie udało mi sie zakupić takiego "cuda" Może ktos z was posiada lub wie gdzie to mozna kupic jestem juz kilka dni bez autka
Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
|
 |
Tomis [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2006, 20:28
|
|
|
Prawdę powiedziawszy to ja zacząłbym szukać po sklepach motoryzacyjnych a nie po warsztatach.
Nie chce mi się wierzyć, że w Malborku nie ma sklepu motoryzacyjnego.
Zawsze możesz przyjechać do Braniewa i zamówić u "BUNDY" ściągną nawet z Japonii.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 05-12-2006, 20:29
|
|
|
Wykrec i do sklepu niech Ci dobiora, jako ciekawostke powiem ci ze wszystkie metalowe przewody hamulcowe zakonczone sa koncowkami identycznymi jak w zuku i nysie . Obecnie wazne dla Ciebie jest dostac przewod lekko dluzszy lub identyczny , gwint latwo sprawdzic wystarczy dolozyc koncowke nowa do starej jezeli nowy gwint wejdzie miedzy stozki starej to skok gwintu sie zgadza srednice suwmiarka. |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 05-12-2006, 21:14
|
|
|
wojmi1 napisał/a: | jako ciekawostke powiem ci ze wszystkie metalowe przewody hamulcowe |
gg66 napisał/a: | Pilnie zakupię przewód hamulcowy !!lewy tylni gumowy!!! |
|
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
wojmi1

|
Wysłany: 05-12-2006, 21:24
|
|
|
i co dalej ???????????? aluzji nie pojolem to ze piszemy w tym samym momencie to malo- a to ze umiesz cytowac tez malo-- a to ze gwinty mozna sprawdzic i jak, to cos----a to ze mozna wymienic metale na miedziane i zaplacic jak do zuka to tez cos tomusn, ---w misiach sa stalowe cynkowane i lubia sobie przegnic wiedz chyba lepiej ------wiedzic-CO????? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 05-12-2006, 21:27
|
|
|
Grzesiek - mam w piwnicy 6 roznych przewodow - moze cos dopasujesz (nowki sa).
Bede w sobote w Malborku, odezwij sie, jak nie znajdziesz do tej pory. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 05-12-2006, 21:59
|
|
|
wojmi1 napisał/a: | i co dalej ???????????? aluzji nie pojolem to ze piszemy w tym samym momencie to malo- a to ze umiesz cytowac tez malo-- a to ze gwinty mozna sprawdzic i jak, to cos----a to ze mozna wymienic metale na miedziane i zaplacic jak do zuka to tez cos tomusn, ---w misiach sa stalowe cynkowane i lubia sobie przegnic wiedz chyba lepiej ------wiedzic-CO????? |
wojmi spokojnie, to jakie mają być te przewody w mitsubishi : gumowe, miedziane czy jakie, bo się pogubiłem... |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
gg66 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2006, 14:13
|
|
|
Tomis napisał/a: | Prawdę powiedziawszy to ja zacząłbym szukać po sklepach motoryzacyjnych a nie po warsztatach.
Nie chce mi się wierzyć, że w Malborku nie ma sklepu motoryzacyjnego. |
nie rób ze mnie matoła
Krzyzak napisał/a: | Grzesiek - mam w piwnicy 6 roznych przewodow - moze cos dopasujesz (nowki sa). |
dzięki napewno sie odezwe jak nic nie znajde |
|
|
|
 |
Tomis [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2006, 21:51
|
|
|
Przepraszam jeżeli cie uraziłem ale wcale nie miałem takiego zamiaru.
W swoim poście napisałeś że Cytat: | po odwiedzeniu juz wszystkich warsztatów w Malborku niestety nie udało mi sie zakupić takiego "cuda" | więc poradziłem ci żebyś poszukał w sklepach.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gg66 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2006, 14:23
|
|
|
Tomis napisał/a: | Przepraszam jeżeli cie uraziłem ale wcale nie miałem takiego zamiaru.
W swoim poście napisałeś że |
nic się nie stało!!
wyobraście sobie że NIE MA TAKIEGO MODELU Z TYM SILNIKIEM w katalogach tylko dealer mitsubishi w e-gu może mi ściągnąć przewód za jedyne 130 zł za tylko 10 dni
chyba jeżdze jakimś UFO? |
|
|
|
 |
wojmi1

|
Wysłany: 07-12-2006, 15:32
|
|
|
a jak ci sciagnie to sie okarze ze mogles kupic do byle jakiego samochodu pokazujac wymontowany w byle jakim sklepie motoryzacyjnym wojmi1 napisał/a: | Wykrec i do sklepu niech Ci dobiora, |
wojmi1 napisał/a: | Obecnie wazne dla Ciebie jest dostac przewod lekko dluzszy lub identyczny , gwint latwo sprawdzic wystarczy dolozyc koncowke nowa do starej jezeli nowy gwint wejdzie miedzy stozki starej to skok gwintu sie zgadza srednice suwmiarka. |
a podales oznaczenie karoserji-wersji CJ4A,CK4A,CB4W,CD4W, ?? -- w kwestji ze go niema |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 07-12-2006, 15:51
|
|
|
jak podjedziesz i bedziesz chcial, to swoje przewody sprzedam Ci po 15 zl/szt. - tyle sam zaplacilem, ale nie zdazylem zamontowac
niestety za darmo nie moge oddac... |
|
|
|
 |
gg66 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2006, 17:44
|
|
|
wojmi1 napisał/a: | a jak ci sciagnie to sie okarze ze mogles kupic do byle jakiego samochodu pokazujac wymontowany w byle jakim sklepie motoryzacyjnym
wojmi1 napisał/a:
Wykrec i do sklepu niech Ci dobiora,
wojmi1 napisał/a:
Obecnie wazne dla Ciebie jest dostac przewod lekko dluzszy lub identyczny , gwint latwo sprawdzic wystarczy dolozyc koncowke nowa do starej jezeli nowy gwint wejdzie miedzy stozki starej to skok gwintu sie zgadza srednice suwmiarka.
a podales oznaczenie karoserji-wersji CJ4A,CK4A,CB4W,CD4W, ?? -- w kwestji ze go niema |
ta podałem... mam już(3 )nowy przewód niby od tego modelu gwint ten sam długość też ta sama tylko ma za płytki stożek w końcówce przy zacisku i nie trzyma ciśnienia w każdym sklepie dawałem stary na wzór i zawsze zamawiali taki sam...
Jutro pokombinuje go pogłebic może sie uda
[ Dodano: 07-12-2006, 17:50 ]
Krzyzak napisał/a: | jak podjedziesz i bedziesz chcial, to swoje przewody sprzedam Ci po 15 zl/szt. - tyle sam zaplacilem, ale nie zdazylem zamontowac
niestety za darmo nie moge oddac... |
ok |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2006, 10:14
|
|
|
A tak na marginesie - jakby ktoś z Was chciał materiał na przewody hamulcowe (proste rurki ze spęczeniami lub bez i ze złączkami) to niech da znać - tylko że chałupniczo ciężko będzie je odpowiednio wyprofilować - potrzebne są giętarki (giętarki ręczne mamy tylko do Lanosa, Matiza i Astry III ). |
|
|
|
 |
wojmi1

|
Wysłany: 08-12-2006, 14:38
|
|
|
ile za kilo i czy miedziane bo je mozna spoko recznie dogiac przy montazuslo_mo, |
|
|
|
 |
|