|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E52A 1.8] niskie obroty-check engine |
Autor |
Wiadomość |
goldeneye [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2011, 14:29 [E52A 1.8] niskie obroty-check engine
|
|
|
Witam!
Mam mały problem z moim Miśkiem.
W momencie, gdy obroty silnika na biegu jałowym bądź wciśniętym sprzęgle, spadną poniżej 1000 obrotów/min, zapala mi się kontrolka check engine. Gdy podkręcę tą śrubką przy kolektorze ssącym obroty na biegu jałowym do 1050 obrotów/min wszystko jest ok.
I teraz tak, cała akcja dzieje się na LPG. W momencie przełączenia na benzynę check engine automatycznie gaśnie. W czasie jazdy na jednym i drugim się nie zapala.
Podczas regulacji gazu mechanik powiedział mi, że czegoś tam jest za dużo (chyba wodoru), że nie przepala wszystkiego na niskich obrotach, na wysokich powiedział, że jest super.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11201 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 16-11-2011, 16:40
|
|
|
Zatankuj gaz na innej stacji,a jak dalej będzie tak samo,to gazownik się myli
Najpewniej winę ponosi emulator wtrysków.trzeba zmienić rezystor jakiś
poczytaj w dziale LPG |
|
 |
goldeneye [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2011, 10:37
|
|
|
Ok, w piątek jadę w trasę to zatankuje gdzie indziej gaz i zobaczę. A co może mieć do tego rodzaj gazu?
Jak będę miał więcej czasu to zajrzę do działu LPG.
Pozdrawiam
Z tego co wyczytałem w dziale LPG to norma przy złym doborze emulatora. Czyli teoretycznie nie ma się czym martwić..choć strasznie denerwuje mnie ta kontrolka
Wielkie dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
|
|