przegląd auta z LPG z Niemiec - Polscy urzednicy:/ |
Autor |
Wiadomość |
spiryt
Mitsumaniak

Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-12-2011, 08:50
|
|
|
rosomak1983, moze lepiej nie bo mnie wyklniecie:P Ale nic w takim wypasie nie bylo innego. i wyglada tak ze strach pod domem zostawic bo zniknie |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 10-12-2011, 09:36
|
|
|
rosomak1983 napisał/a: | pochwal sie co to za auto |
 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
xrally
Nowy Forumowicz
Auto: M....
|
Wysłany: 10-12-2011, 13:40
|
|
|
robertdg lubię to ! |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 1231 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 19-12-2011, 07:43
|
|
|
Hm a ja wiem jaki - cóż byle do przodu żeby całkiem OT nie było mi sprawdzają za każdym razem świadectwo montażu na całą instalację i homologację na zbiornik niestety. |
|
|
|
 |
spiryt
Mitsumaniak

Auto: Galant
|
Wysłany: 18-01-2012, 09:27
|
|
|
udało sie z gazem choc kazdy urzednik inaczej patrzyl na dokumenty. Najlepsze ze brak wpisu w briefie odnośnie daty produkcji zadzialal na pana w agencji celnej tak , ze wpisal date pierwszej rejestracji. W tym wypadku na moja korzysc. Nastepnie skonczylo sie przez to problemami przy rejestracji bo pani postanowila sprawdzic po nr vin (nie wpadlam na to zeby napisac umowe kupna z data z akcyzy, tzn poprawic). Nie da sie sprawdzic vin wieczorem na dyżurze bo nie ma kierownika, wiec ponowna wizyta dnia nastepnego. Nie trafila mi sie ta sama pani , a pan obslugujacy mnie w ogole nie zwrocil na to uwagi, za to znow roblem z gazem, ale jak mu pokazalam palcem pieczatke TDT po polsku to odpuscil. Za to nie pozwolil mi rejestracji wybrac |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 18-01-2012, 10:18
|
|
|
Tak to jest z polskimi urzędnikami którzy tak na prawdę są naszymi pracownikami zatrudnionymi by żyło nam się lepiej.
Brat rejestrował Carismę z gazem z Holandii i nie miał z tym żadnych problemów a ja rejestrowałem swoją bez gazu i musiałem tłumaczyć umowę kupna sprzedaży którą miałem dwujęzyczną.Celnik twierdził, że musi mieć potwierdzenie tłumacza przysięgłego zgodności słów na umowie. Więc wszystko tak naprawdę zależy którą nogo danego dnia wstał "Pan Urzędnik" |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8674 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 18-01-2012, 21:20
|
|
|
Ja tam bym 90% ludzi tam pracujących powystrzelał w szczególności kierownica z celnego we wrocku. Parodia, a nie urzędnik moim zdaniem |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 19-01-2012, 07:24
|
|
|
Wystarczy aby rząd zmienił odpowiednio prawo, ale rząd to przecież też urzędnicy a jak wiemy to przecież "kruk krukowi oka nie wykole" |
|
|
|
 |
|