Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5A/W 2.5] Wibracje nadwozia tylko przy przyśpieszaniu
Autor Wiadomość
Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-12-2011, 20:43   

deejay napisał/a:
Przeguby panowie , koniec kropka .
Przyjrzałbym się również sworzniom wahaczy dolnych prostych (luzy).

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 18-12-2011, 22:51   

Hugo napisał/a:
Przyjrzałbym się również sworzniom wahaczy dolnych prostych (luzy).

Hugo prosze ... :roll: wszystko juz jest powiedzane .

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 19-12-2011, 08:24   

deejay napisał/a:
Hugo prosze ... wszystko juz jest powiedzane .
Moja podpowiedź może być wlaściwa. Wierz mi.

endrju003 
Forumowicz

Auto: Lexus ISF
Wysłany: 19-12-2011, 20:18   

Witam ponownie, jak napisałem na początku wahacze dolne proste są wymienione na nowe (japońskie ), jeżeli chodzi o koła to wyważałem swoje 17" parę razy i było ok, zresztą założyłem teraz nowe zimowe na stalowych felgach i bez zmian, łożysko na wałku sprzęgłowym też było wymienione zaraz na początku jak kupiłem auto razem ze sprzęgłem. oczywiście spróbuję zamienić te przeguby chociaż jedna półoś kompletna była zmieniona :?

[ Dodano: 19-12-2011, 20:35 ]
Jeden z mechaników powiedział- "sprzedaj problem z głowy" Ale jak tu sprzedać avansa 2.5 V6 w sedanie w manualu w kolorze X08 ( czarna perła ) z małym przebiegiem . już do niego nie pojadę :evil:

deejay 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-12-2011, 22:57   

endrju003 napisał/a:
oczywiście spróbuję zamienić te przeguby chociaż jedna półoś kompletna była zmieniona

To co z tego , znajdz konkretnego mechanika który znajdzie problem i bedzie wiedział gdzie łapy wsadzić , a nie pierwszy lepszy który odpowiada ci w ten sposób , co to za podejscie , ręce opadają :x :roll:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Wysłany: 20-12-2011, 06:53   

endrju003 napisał/a:
łożysko na wałku sprzęgłowym też było wymienione zaraz na początku jak kupiłem auto razem ze sprzęgłem

mowa jest o łożysku w skrzyni biegów a nie przy sprzęgle

endrju003 
Forumowicz

Wysłany: 20-12-2011, 12:58   

tak w skrzyni biegów, sprzęgło kompletne też jest wymienione, także łożysko oporowe jest nowe

komarsnk 
Mitsumaniak
mocno uzależniony

Auto: Galant '02 Avance A/T
Wysłany: 20-12-2011, 19:04   

endrju003 napisał/a:
tak w skrzyni biegów, sprzęgło kompletne też jest wymienione, także łożysko oporowe jest nowe

Wciąż mam wrażenie, że czytając "łożysko na wałku sprzęgłowym" myślisz o łożysku oporowym ;-)
A to są dwa różne łożyska

rumunek 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant SE 2.0 98
Wysłany: 20-12-2011, 21:19   

miałem podobny problem, podczas przyspieszania drgało autem, okazało się że rozsypał się krzyżak półosi w kielichu przy skrzyni biegów, tak mogę wytłumaczyć:) moja rada wymień krzyżak i kielich, bo ja wymieniłem tylko krzyżak i za miesiąc było to samo, powodzenia

endrju003 
Forumowicz

Wysłany: 20-12-2011, 21:30   

komarsnk napisał/a:
endrju003 napisał/a:

Wciąż mam wrażenie, że czytając "łożysko na wałku sprzęgłowym" myślisz o łożysku oporowym ;-)

Więc doprecyzuję, wymienione jest łożysko na wałku sprzęgłowym w skrzyni biegów ( skrzynia do tego celu była rozbierana ) i przy okazji kompletne sprzęgło ( EXEDY ) gdzie w komplecie jest łożysko oporowe, więc w sumie dwa łożyska są wymienione :)

komarsnk 
Mitsumaniak
mocno uzależniony

Auto: Galant '02 Avance A/T
Wysłany: 20-12-2011, 23:39   

endrju003 napisał/a:
komarsnk napisał/a:
endrju003 napisał/a:

Więc doprecyzuję, wymienione jest łożysko na wałku sprzęgłowym w skrzyni biegów ( skrzynia do tego celu była rozbierana ) i przy okazji kompletne sprzęgło ( EXEDY ) gdzie w komplecie jest łożysko oporowe, więc w sumie dwa łożyska są wymienione :)

OK :rolleyes:

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 21-12-2011, 00:15   

Zamiast drążyć ten temat lepiej się zabrać do pracy. Najprawdopodobniej będą to wewnętrzne przeguby. Można zrobić tak jak pisał Krzyzak i zamienić je stronami. Wcześniej jednak warto obejrzeć poduszkę skrzyni od strony grodzi.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Wysłany: 21-12-2011, 06:41   

jak czuć drgania przy przyśpieszaniu w EA to są 2 kwestie:
- zużyte przeguby wewnętrzne (jak zamiana stronami nie pomaga, to trzeba kupić dobre półosie i podmienić całość - na alle sztuka kosztuje ok. 150 pln)
- wahacze proste

endrju003 
Forumowicz

Wysłany: 21-12-2011, 20:03   

właśnie odebrałem samochód od mechanika po zamianie przegubów wewnętrznych miejscami i.... niestety bez zmian, jak drżało przy przyśpieszaniu tak drży, sprawdzał też wszystkie poduszki silnika i skrzyni są całe i nie mają żadnych pęknięć na gumach. Normalnie nie wiem co mam zrobić , może któryś z was zna mechanika który pozbawi mnie tego uciążliwego problemu ? :(

deejay 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-12-2011, 20:31   

endrju003 napisał/a:
właśnie odebrałem samochód od mechanika po zamianie przegubów wewnętrznych miejscami i.... niestety bez zmian

zmienic miejscami żaden problem , jesli wie co robi to na pewno znalazłby tam jakiś luz , bo nie wierze ze go tam nie ma . W tym wszystkim chodzi o to aby znalesć połozenie krzyżaka w kielichu w którym bedzie miał jak najmniejsze ślady luzu , jesli tylko je zmienił miejscami bez jakiejkolwiek weryfikacji , to nie oczekuj pozytywnych rezultatów .

Odpowiedz do tematu