|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mokro w bagażniku ;( |
Autor |
Wiadomość |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2006, 09:29 Mokro w bagażniku ;(
|
|
|
podłoga bagażnika jest wilgotna a w miejscu koła zapasowego stoi woda ;( - co może być??? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 15-12-2006, 11:04
|
|
|
dany642 napisał/a: | co może być??? |
przeciek
latarka, rozloz tylne siedzenia - wyjmij tapicerke z podlogi bagaznika, a ktos z zewnatrz niech leje woda na klape zobaczysz gdzie leci |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24337 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-12-2006, 11:09
|
|
|
najczesciej gdzies przy uszczelce - u mnie bylo to (w Galu) przy wlewie do tylnego spryskiwacza, wystarczylo dac troche takiej szarej uszczelki w plynie (zawsze plynna konsystencja) i spokoj do dzis |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2006, 11:29
|
|
|
Wcześniej tego nie było ale po ostatnich ulewach się zdziwiłem ;(.
Matejko napisał/a: | latarka, rozloz tylne siedzenia - wyjmij tapicerke z podlogi bagaznika, a ktos z zewnatrz niech leje woda na klape zobaczysz gdzie leci |
a od srtony nadkola może dostać się woda???
Krzyzak napisał/a: | u mnie bylo to (w Galu) przy wlewie do tylnego spryskiwacza, wystarczylo dac troche takiej szarej uszczelki w plynie (zawsze plynna konsystencja) i spokoj do dzis |
A masz jakieś dane tej uszczelki w płynie (nazwa, może jakiś rodzaj??). |
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24337 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-12-2006, 11:33
|
|
|
niestety nie mam - wybebeszylam bagaznik, wlazlem do srodka, kolega polal z weza i juz widzialem gdzie cieknie - bylo to tam, gdzie zgrzane sa 2 elementy karoserii i pod uszczelka robi sie taki dziubek
wiec podjechalem do warsztatu blacharsko-lakierniczego i pokazalem gosciowi zdejmujac uszczelke (ona w srodku ma metal, ktory sie potem zaciska, wiec spoko mozna odklejac) i jaki pod uszczelka jest uszczelniacz;
on zawowal pracownika i tamten pistoletem jak do silikonu sanitarnego wpuscil troche tego gluta na dluzszy odcinek - to bylo w 2004 w wakacje, do tej pory spokoj |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2006, 11:43
|
|
|
Wielkie dzięki - więc muszę jakoś napieżyć przeciek i z bani ) |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 15-12-2006, 11:51
|
|
|
Polecam tez sprawdzic okolice tylnych lamp oraz uszczelke na dolnej czesci bagaznika w miejscu gdzie zamyka sie klapa. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2006, 18:08
|
|
|
I już po problemie - przynajmniej mam taką nadzieję.
arekp napisał/a: | Polecam tez sprawdzic okolice tylnych lamp oraz uszczelke na dolnej czesci bagaznika w miejscu gdzie zamyka sie klapa. |
Okazało się, że przeciek był właśnie przy tynych lampach, narazie wyczyściłem i walnołem sylikonem sanitarnym, jeśli to niezda egzaminu będę szukał innych środków. Wielkie dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 17-12-2006, 20:07
|
|
|
acha - po wyjeciu kola zapasowego zobaczylem na dnie jego niecki gumowy korek spustowy - wiec dziura po jego wyciagnieciu zlalem resztke wody z bagaznika
moze w Cari tez cos takiego jest |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2006, 21:02
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | acha - po wyjeciu kola zapasowego zobaczylem na dnie jego niecki gumowy korek spustowy - wiec dziura po jego wyciagnieciu zlalem resztke wody z bagaznika
moze w Cari tez cos takiego jest |
wyjmowałem i nie zauważyłem żadnego korka, przy następnym razie obejrzę dokładnie, natomiast były dwie maty, coś jakby wygłuszające ale nie wiem jaki cel one spełniaja |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2006, 21:08
|
|
|
ja jakies cztery lata temu tez mialem wode w bagazniku, dosc sporo
wytarlem, jakos specjalnie tym sie nie przejalem i od tamtej pory sucho. |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2006, 21:12
|
|
|
arturro napisał/a: | ja jakies cztery lata temu tez mialem wode w bagazniku, dosc sporo
dziwna sprawa??? mi jak mi ale ty masz full sprzętu.
w Audi też masz takie audio??? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2006, 21:26
|
|
|
dany642 napisał/a: | arturro napisał/a: | ja jakies cztery lata temu tez mialem wode w bagazniku, dosc sporo
dziwna sprawa??? mi jak mi ale ty masz full sprzętu.
w Audi też masz takie audio??? |
wtedy jeszcze nie mialem suba w kole, zreszta wszystko jest zrobione w ten sposob ze tylko calkowite zalanie auta moglo by miec jakis wplyw na instalacje, no i piszac sporo mialem na mysli wode o glebokosci ok 0,5cm, takie male bajorko.
w audi nie mam nic. |
Ostatnio zmieniony przez Matejko 17-12-2006, 22:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 18-12-2006, 20:07
|
|
|
W Colcie tez nie mam 'korka spustowego', ale Galant to jednak inna klasa - czesto (przez te wszystkie lata) mnie zaskakiwal swoimi rozwiazaniami |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 18-12-2006, 20:36
|
|
|
W Cari jest dziurka, ktora woda powinna splynac jednak brud z zapasu mogl ja zatkac. Wystarczy odszukac i przeczyscic. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
|
|