Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:01
Lusterka podgrzewane
Autor Wiadomość
Pawmitsu 
Forumowicz

Auto: Outlander 1 2004 r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-01-2012, 04:27   Lusterka podgrzewane

Czy ktoś ma zewnętrzne lusterka podgrzewane, w sensie, dorobił sobie?
Juz mnie wkurza to ciągłe zaparowanie...
Czy da się to zrobić i co trzeba zrobić, aby je mieć?

max87 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2.0
Wysłany: 02-01-2012, 17:10   

przecież jak masz elektryczne lusterka to musisz mieć podgrzewanie lusterek. włącz sobie ogrzewanie tylnej szyby bo właśnie tym włączasz podgrzewanie lusterek. sprawdz

Pawmitsu 
Forumowicz

Auto: Outlander 1 2004 r.
Wysłany: 02-01-2012, 19:11   

Dzięki, sprawdzę przy najbliższej okazji. Faktem jest, że bardzo rzadko włączam podgrzewanie tylnych szyb. :D

max87 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2.0
Wysłany: 03-01-2012, 20:43   

sprawdz. mam nadzieje że mogłem pomóc. pozdrawiam

Andy Lee
[Usunięty]

Wysłany: 20-01-2012, 22:44   

a propos podgrzewania lusterek to u mnie działają barrrrdzo słaaaaaabiutko i myślę czy nie wymienić mat grzewczych na szkłach...czasami krew mnie zalewa ;(

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 21-01-2012, 00:41   

Andy Lee napisał/a:
a propos podgrzewania lusterek to u mnie działają barrrrdzo słaaaaaabiutko i myślę czy nie wymienić mat grzewczych na szkłach...czasami krew mnie zalewa ;(
Co znaczy "słabiutko"? One nie mają służyć do usuwania lodu w ciągu 3 sekund od włączenia.

Andy Lee
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2012, 10:02   

Ejże! Wiem oczywiście, że to nie farelka ale mam wrażenie że albo nie działają albo zaczyna coś się dziać po około 15 minutach chwilę przed tym kiedy to automatycznie wyłącza się ogrzewanie tylnej szyby ;) Zamontuję dwie farelki na zewnątrz po jednej na lusterko!!!

mitch2000 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2,0 B+G 2004 Rok
Wysłany: 23-01-2012, 11:42   

Andy Lee napisał/a:
Ejże! Wiem oczywiście, że to nie farelka ale mam wrażenie że albo nie działają albo zaczyna coś się dziać po około 15 minutach chwilę przed tym kiedy to automatycznie wyłącza się ogrzewanie tylnej szyby ;) Zamontuję dwie farelki na zewnątrz po jednej na lusterko!!!

Chyba rzeczywiscie masz coś nie tak. W moim Outlanderze podgrzewanie działa ekspresowo. Zaparowane lusterka są suche po około minucue od włączenia. Zaśnieżone lub oszronione trochę dłużej trzeba podgrzewać, ale też nie trwa to długo.

Pozdrawiam,

Andy Lee
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2012, 19:33   

i właśnie zastanawiam się czy metodą na to jest wymiana mat grzewczych? Czy może jest coś z tym nie tak na tyle że nowe maty niczego nie zmienią......

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 23-01-2012, 20:23   

Sprawdź kostki podłączeń zasilania do lusterek , i kable . Możesz mieć spadki napięcia na zasniedziałych kontaktach. Jeżeli możesz zmierz po właczeniu ogrzewania napięcie dochodzące do elementów grzejnych .

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 23-01-2012, 20:56   

PiotrKw napisał/a:
Sprawdź kostki podłączeń zasilania do lusterek , i kable . Możesz mieć spadki napięcia na zasniedziałych kontaktach. Jeżeli możesz zmierz po właczeniu ogrzewania napięcie dochodzące do elementów grzejnych .
To ważne żeby mierzyć napięcie przy podłączonych matach!

Andy Lee
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2012, 21:14   

Ok, wielkie dzięki koledzy, ruszam do garażu bo zima nadchodzi a nie chcę skrobać lusterek....napiszę później co w tym temacie odkryłem ;)

[ Dodano: 24-01-2012, 21:08 ]
i niestety odkryłem,że nie mam podgrzewanych lusterek ;(

[ Dodano: 26-01-2012, 22:27 ]
Co więcej odkryłem,że ktoś majdrował przy szkłach i wsadził szkła od dodge'a - paranoja!!!! Wymontowałem szkła, podkleiłem maty grzewcze, przeciągnąłem kabelki, podłączyłem pod kostkę, włączyłem ogrzewanie szyby tylnej i jest sucho jak w pieluszce!!!!!!!! Koszt mat grzewczych to 9 pln za komplet (allegro) , czas pracy ok. 1,5 godziny.

elmundialo 
Forumowicz
elmundialo

Auto: outlander 2.4 MIVEC CVT
Wysłany: 21-11-2018, 19:10   

Cztery zimy przejechałem psiocząc na Japończyków. Masakra. Dopiero z nudów wpisałem ,podgrzewanie lusterek w Miśku. Eureka , pierwszy dzień mrozu a moje lusterka suche. Dlaczego oni to zrobili w ten sposób tylko oni wiedzą. Dziekuje za radę. :p

Odpowiedz do tematu