Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V piękny z Niemiec ! Czarna |
Autor |
Wiadomość |
kotttt2401
Nowy Forumowicz
Auto: tico
Kraj/Country: France
|
Wysłany: 23-05-2013, 23:49 Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V piękny z Niemiec ! Czarna
|
|
|
Witam,
Planuje zakup gala, mam kilka pytań odnośnie samego autka jak i sprzedawców
otomoto.pl/mitsubishi-galant-2-5-v6-24v-piekny-z-niemiec-C28852237.html
http://www.fotosik.pl/pok...3e0220869f.html
http://www.fotosik.pl/pok...b2199d16d7.html
http://www.fotosik.pl/pok...fe829ca21b.html
Cytat: | Sprowadzam z Niemiec Japończyki – również na zamówienie. Moje priorytety to Mitsubishi i Mazda które są produkowane wyłącznie w Japonii, co jest ich wyjątkową zaletą. Bezawaryjność tych pojazdów kolejny plus. A to wszystko dzięki wszystkim podzespołom produkowanym w Japonii – z precyzją wykonania co najdrobniejszych szczegółów.
Pracowałem wiele lat w ASO Mitsubishi i znam tą markę bardzo dobrze.
Powyższy galant to wyjątkowa okazja. Pojazd bezwypadkowy , z udokumentowanym przebiegiem do końca, pełna książka serwisowa, różne przeglądy, faktury , Nic nie wymaga naprawy z rzeczy eksploatacyjnych na dzień dzisiejszy. Zawieszenie , amortyzatory jak nowe. Hamulce - Tarcze i klocki przód i tył - NOWE !!! Bez jakichkolwiek wycieków , wszędzie sucho jak pieprz.
Polecam ten ostatni wypust Galanta – lepszego nie znajdziecie.
Możliwość sprawdzenia auta w ASO/ warsztacie, stacji diagnostycznej...
Dla osoby, która szuka porządnego samochodu, to niezwykła okazja. Kto nie chce pojazdu do którego zaraz po zakupie trzeba dołożyć 3000zł a może i więcej to zapraszam do mnie, bo nad tym egzemplarzem nie ma się co zastanawiać !!! Kolejny nabywca nacieszy się tym samochodem jeszcze wiele lat.
Możliwość zrobienia opłat i wystawienia faktury VAT marża !!!
Opłaty to kwota 1800 - 2000 pln
odchodzi opłata skarbowa 2% przy wystawieniu faktury.
Możliwość wykupienia OC na miejscu i powrót na kołach do domu. |
ceny galanta z 2000-2003r są w przedziale 10000-20000zl, czy kupując takiego za 10000 mogę liczyć się z "jeżdżącą skarbonką" albo 2galanty w 1 ?
z góry dziękuje i pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez kotttt2401 26-05-2013, 12:19, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 24-05-2013, 16:25 Re: Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V piękny z Niemiec ! Czarna
|
|
|
kotttt2401 napisał/a: | czy kupując takiego za 10000 mogę liczyć się z "jeżdżącą skarbonką" albo 2galanty w 1 ?
|
z tych roczników na pewno, nie wierzę w okazje... |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
Cacper
Mitsumaniak
Auto: Gal 2.5 V6 & Lancer 1.6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Posty: 112 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 24-05-2013, 17:30
|
|
|
Co do sprzedawcy: rozmawiałem z nim przez telefon kilka razy i nie wzbudził mojego zaufania, kręcił, udawał, że czegoś w aucie nie zauważył albo nie wie lub nie pamięta, a przecież jak sam pisze zna się na samochodach. Ponadto Jego auta są "preparowane" do sprzedaży i nie jest to już moja opinia. Co do samochodów wyglądają bardzo dobrze. Trzeba jechać i bardzo dokładnie obejrzeć. Ja jednak szukałem auta wiele miesięcy i mimo wszystko nie zdecydowałem się na zakup u tego człowieka. |
_________________ Cacper |
|
|
|
 |
Sycior
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A & Fiat Fiorino
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Sty 2013 Posty: 152 Skąd: Kobyłka
|
Wysłany: 24-05-2013, 17:40
|
|
|
to jest na 99% ten sam galant co był opisywany w tym temacie : http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=79279
Musicie uwierzyć mi na słowo, bo autor tematu nie wrzuci fotek. Skąd pamiętam? Miałem na oku tego gala i poznaje go. Wcześniej był ogłaszany w Kobyłce, ale to norma u tego pana, raz Kobyłka raz Czarna. Generalnie autko już trochę czasu czeka kupno. Co do tego pana różne są opinie na forum. Bo jak prosiłem go o zdjęcia komory silnika i kielichów to wysłał mi takie zdjęcie niby widać a tak naprawdę nic nie widać. No i pan taki trochę bajkopisarz |
_________________ Obczaj "Kalinkę" |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 24-05-2013, 21:16
|
|
|
kotttt2401, http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247 |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Dziki001
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Kwi 2013 Posty: 22 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
kotttt2401
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-05-2013, 12:23
|
|
|
dzięki za pomoc
kombi mnie nie interesuje dla mnie już taki galant nie ma swojego wdzięku
a miał może ktoś styczność z tym panem z Wołomina? |
|
|
|
 |
Dziki001
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-05-2013, 17:09
|
|
|
Tak ja miałem styczność z tym panem, Napisz co cie interesuje to Ci powiem |
|
|
|
 |
kotttt2401
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-05-2013, 18:43
|
|
|
Dziki001 napisał/a: | Tak ja miałem styczność z tym panem, Napisz co cie interesuje to Ci powiem |
człowiek godny polecenia czy raczej bajkopisarz, ?
uczciwie podchodzi do sprawy czy tylko aby sprzedać i później olać klienta ? |
|
|
|
 |
Dziki001
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-05-2013, 07:12
|
|
|
uczciwie to co jest napisane w ogłoszeniu to jest naprawdę z tego co wiem to ogladał u niego samochód m6riano tylko sie nie dogadali co do ceny zresztą tak jak i ja |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 30-05-2013, 22:06
|
|
|
kotttt2401 napisał/a: | Dziki001 napisał/a: | Tak ja miałem styczność z tym panem, Napisz co cie interesuje to Ci powiem |
człowiek godny polecenia czy raczej bajkopisarz, ?
uczciwie podchodzi do sprawy czy tylko aby sprzedać i później olać klienta ? |
bajkopisarz, często zawyża rok produkcji pojazdu, generalnie picuje auta (wiem bo znam koleżkę który czasem dla niego pierze auta). Ale ogólnie nie ma takich złych aut, sam jeżdżę 3 rok autem od niego i nie narzekam. Ale auto podpicowane było. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Sycior
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A & Fiat Fiorino
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Sty 2013 Posty: 152 Skąd: Kobyłka
|
Wysłany: 31-05-2013, 12:11
|
|
|
Co do zawyżania roku produkcji to jest z tym tak że w niemieckich papierach (moje auto jest ze szwajcarii i jest tak samo) nie podaje się roku produkcji tylko rok pierwszej rejestracji. Rok produkcji można odczytać z VINu. Rok pierwszej rejestracji zwykle się przepisuje do polskich papierów jako rok produkcji |
_________________ Obczaj "Kalinkę" |
|
|
|
 |
Dziki001
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-05-2013, 16:36
|
|
|
Ale wy piszecie o Panu z Czarnej a nie z Wołomina a pytanie było czy miał ktoś styczność z Panem z Wołomina? |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 31-05-2013, 22:17
|
|
|
Ja pisałem o P. z Wołomina, bo to chyba ten sam, tylko ogłoszenia puszcza : raz Wołomin, raz Czarna, a raz Kobyłka...Opis do aukcji, to zawsze ta sama regułka... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
|